Cooking

Cheese and port

Ennen kuin ehdin kirjoittaa teille muutaman ajatuksen New Yorkista palaan vielä viime viikkoon ja Downton Abbeyn sarjan viidennen kauden ensi-iltaan. Odotin sarjan jatkumista innolla ja valmistauduin myös asianmukaisesti. Kävin hakemassa muutamaa lempijuustoa Herkusta ja kasasin juustolautasen portviinitilkan kanssa nautittavaksi.

Millaisista juustoista pidät erityisesti? Itse pidän ehkä eniten puolikovista ja usein melko haisevista juustoista. Monet suosikkijuustoistani tulevat kotimaisilta valmistajilta. Mielestäni Suomesta saa aivan erinomaisia juustoja. Muun muassa Juustoportin Gruyere ja tässäkin juustotarjottimessa nähtävä Mouhijärven Herkkujuustolan Vilho ovat taivaallisia. Vilho on appentzeller tyyppinen juusto. Juustotarjottimelta löytyy myös tilsit tyyppinen Hilma joka on myös erinomainen juusto. Valkohomejuustoksi kokeiluun pääsi minulle uusi tuttavuus, Helsingin Meijeriliikkeen Klippan. Sekin oli todella hyvää. Toinen valkohomejuusto joka pääsi tarjottimelle vähän vahingossa oli Ranskalainen Saint Albray, erinomainen juusto sekin. Herkusta löytyi juustojen kaveriksi vielä erinomaisia keksejä joissa on kuivattua hedelmää ja pähkinöitä. Näitä oli erilaisilla mausteilla ja juuri kyseiset keksit suositeltiin syötäväksi vuohenjuustojen kanssa, mutta minun teki mieleni pistaasipähkinää ja hyvin kävivät myös meidän juustoillemme. Täydellistä!

Lattemamma

Before I get back with all the buzz from our trip to New York I wanted to share a few photos from the night the first episode of season 5 of Downton Abbey aired in Finland. I made a cheese plate and took out some port to enjoy with the dearly missed characters.

 

6 Comments

  • Maria

    Oi mitä ihanuus juustoja..harmi ettei meillä toinen puolisko välitä/tykkää juustoista joten ne aina “harmi” jää vaan mun jutuiksi..mutta nyt vietämme viikonlopun pojun kanssa kahden joten huomenna herkun kautta kotio ja viikonloppuna herkuttelen…joten kiitos juusto vinkeistä..

    Iloista ja leppoisaa viikonloppua sinulle;
    -Maria

  • Katariina

    Oletko muuten nähnyt Downton Abbeysta tehdyn kirjan? Kirja osui sattumalta silmiini ja lumouduin täysin. Kirjan nimi on siis The World of Downton Abbey. Kirjan on kirjoittanut Jessica Fellowes. Olin itseasiassa yllättynyt, sillä sarjaa on edeltänyt elokuva Gosford Park, joka on yksi suosikeistani. Ostin siis tämän Downton Abbey -boxin, mutta en ole sitä aloittanut vielä. Katson nyt sarjaa Vanity Fair, joka on mahtava. Samaan kontekstiin sijoittuva sarja. Kirjoitan gradua, joka käsittelee samaa ajanjaksoa, joten kaikki “hankinnat” on helppo perustella kotona…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.