Nov
11

Talven varalle

by Sofia   -   in Good things for kids

” Mutta mamma, eihän nyt ole talvi, nyt on syksy.”

…Sanovat lapset minulle kun puhun talvesta. Eikö marraskuu ole jo talvea? Lasten mielestä talvi tulee varmastikin lumen myötä ja täällä Helsingissä lunta ei vielä ole. Mutta kylmä on ollut jo jonkin aikaa ja lunta ei viime vuonna ollut edes joulukuussakaan. Silti talvihaalareiden aika on jo koittanut. Tämä onkin ehkä parasta aikaa siinä mielessä, että haalarin voi jo pukea, mutta alle ei tarvitse laittaa mitään ylimääräisiä kerroksia. Helppoa! Tänä talvena olen myös varautunut hieman paremmin Etelä-Suomen talveen joka näköjään on harmaa, pimeä ja loskainen. Viime vuoden haalean vaaleanpunainen haalari on mielestäni aivan ihana, mutta todellakin vain valkoisten lumisten kelien asuste. Nämä Racoonin uudet haalarit sen sijaan ovat aivan täydelliset myös loskaisempaankin keliin. Haalareissa on hieman “baggy” malli joka on mielestäni suloinen ainakin pienemmillä lapsilla ( mielestänihän tuo 5 -vuotiaskin on vielä ihan pikkutyttö ja saa ollakin). Värit ovat hillityt ja sävyt kauniit. Purkalla on tummansininen haalari lohenpunaisella fleecevuorella ja Hattaralla viininpunainen haalari tummansinisella vuorella. Nämä sopivat siis hyvin myös ei niin lumiseen keliin ja niihin harmaan ruskeisiin loskaleikkeihinkin. Haalarit ovat olleet meillä jo pari viikkoa käytössä ja voin ihan rehellisesti sanoa, että ne näyttävät edelleen ihan uusilta vaikka niissä on leikitty joka päivä dagiksessa. Ne tuntuvat myös lämpimiltä ja vedenpitävyyskin pitäisi olla erinomainen ( 7000mm). Kovin kosteita loskakelejä ei täällä vielä ole ollut. Hankin tytöille myös näihin sopivat talvihanskat joita nyt testataan tämä talvi. Hyvät talvihanskat jotka olisivat lämpimät ja kuivat on kyllä ollut vaikea löytää. Toivottavasti nämä olisivat meille ne juuri oikeat! Ja viimeisenä positiivisena asiana haluaisin mainita heijastimet. Vaikka mielestäni irrallisen heijastimen käyttö ei ole mikään vaikea juttu, niin onhan se toki näppärää, kun näissä haalareissa ja hanskoissa on kunnon heijastimet omasta takaan. Etuosan vetoketjun vedin on heijastin ja takana on toisessa lahkeessa sydämen muotoisia heijastimia rivissä. Hanskoissa on myös molemmissa isot sydämenmuotoiset heijastimet. Nämä ovat niitä asioista joista varmasti lähinnä me skandinaavit joudumme pitämään huolta. Lapsien näkyvyys, kun tarhaan lähtiessä on pimeää ja kotiin tultaessakin jo usein pimeää. Nyt tuolla kadulla kulkee kaksi pientä hahmoa jotka muodostuvat pimeässä loistavista sydämistä .

Puen yleensä hanskat haalarin alle, mutta kuvasimme ne nyt näin niin näkyvät paremmin. Tarhassa meillä ainakin hanskat usein on puettu haalarin päälle ja onhan se varmasti helpompaa ja nopeampaa.

The colours of the overalls are actually a bit darker in real life than in my photos. I don´t know why I had such a hard time capturing these. I think it might be partial due to the fact the fabric is a bit shimmery.

Glow in the dark hearts on my kids for dark mornings and afternoons which we have plenty of here in Finland. Reflectors are a must for kids and adults alike. I took this photo with a flash and here you can also see the actual colour of the snowsuits.

Haalareiden värit eivät jostain syystä oikein tulleet hyvin esiin kuvissani. Todellisuudessa ne näyttävät siis tuon värisiltä kuin salamalla heijastimista ottamassani kuvassa. Luonnossa väri on siis molemmissa haalareissa tummempi kuin kuvissani. Tuolla Jeriikassa johon haalarit linkitin on muuten edelleen nämä Racoonin haalarit & hanskat -20%! Meiltä ainakin lämmin ( ja kuiva!) suositus näille.

Lattemamma

Our winter overalls are from Racoon Kids and we love them! We got to choose ours as a gift through the blog and ended up with this baggy model and these lovely but understated colours, dark blue and burgundy. So far we are loving these very much and got the gloves to mach too. 

21 COMMENTS
|
12,607 VIEWS
|
Partager sur Facebook
21 comments on “ Talven varalle „
mari, on November 11, 2014

Ihanat noi sydän heijastimet! Ite en ole viellä edes ostanu haalareita tytöille, on ollu niin lämmin alkutalvi, toivotaan että ainaki jouluksi tulisi lunta 🙂

Sofia, on November 20, 2014

Kiitos mari! Toivotaan! Meillä tosiaan tuli jo lokakuun puolella toivetta päiväkodista, että lapsilla olisi hyvä olla talvihaalarit päällä. Tällä hetkellä on ihana pukea kun haalarin alle riittää trikoopaita tai mekko, eikä tarvitse mitään neuletakkeja tai fleecejä.

Pikku hiiri, on November 11, 2014

Kauniit haalarit tytöillä! Viime talvi todellakin yllätti Helsingissä. Edelliset pari-kolme vuotta oli ollut tosi paljon lunta joten minullakin oli viime talveksi hankittuna tyttärelleni Racoonin hempeän vaaleanpunainen haalari. Se oli erittäin epäkäytännöllinen ja pääsi käyttöön vain parin lumisen viikon ajaksi. Viisastuneena ostin täksi talveksi POMPdeLUXin tummansinisen haalarin 🙂

Sofia, on November 20, 2014

Pikku hiiri, juu hämmentäviä nämä Helsingin talvet kun ensin tottuu järkyttäviin lumen määriin ja sitten onkin ihan harmaa talvi. Ei oikein tiedä mitä ostaisi ja mitä lapsille pukisi!

Lumo, on November 11, 2014

Kalenterin mukaan marraskuu on vielä syksyä ja talvea on joulu-helmikuu. Vaikka talvi voi alkaa jo lokakuulla ja usein se Etelä-Suomessakin jatkuu pitkälle maaliskuuhun. Nyt on kyllä vielä aika syksyiset kelit; tänäänkin sateista ja +8 C, sama lämpötila kuin aloittaessani kesäloman kesäkuun lopussa!

Hyvä, että haalareissa on riittävästi heijastimia, kun etenkin märällä kelillä pimeässä ei tummiin pukeutuneita jalankulkijoita meinaa asvaltista erottaa.

Sofia, on November 20, 2014

No niinhän se varmasti onkin Lumo. Kun kirjoittelin tätä postausta silloin ulkona satoi lunta ja oli ihan hirmuisen kylmä. Tuntui ihan talvelta! Sitten kun postaus vihdoin sai kuvat ja tuli ulos olikin jo taas ihan syksyinen keli.

malviina, on November 11, 2014

Olen myös sitä mieltä että heijastimia ei voi olla liikaa. Myös isompien lasten (poikien) vaatteissa saisi olla enemmän heijastimia valmiina, eipähän tarvitsisi käydä keskusteluja niiden tarpeellisuudesta..
Juu, ja ihanat puvut ja supersöpöt heijastimet 🙂

Sofia, on November 20, 2014

Kiitos malviina!

Täti Ruskea, on November 11, 2014

Tosi kivat haalarit! Yhtä aikaa kauniit ja käytännölliset! Olisipa pojille ollut vastaavat tähdillä, mutten ainakaan tuosta valikoimasta löytänyt mieleisiä. Taisinkin jo jossain kirjoittaa, etten itse ole ollenkaan tyytyväinen meidän pikkupoikien tämän talven haalareihin, lähinnä siis värin puolesta. Toivomani Ticketin ruskeat (joita ei tullutkaan tänä vuonna) vaihtuivat POPin mustiin (väri josta en lainkaan pidä). Heijastimia niissä kyllä riittää ja yritetään sitten asustein tuoda vähän väriä. Ollaan päästy kokeilemaan uusia haalareita vasta parina lumisena pakkaspäivänä, muuten ollaan menty POPin tummansinisillä fleecevuorillisilla haalareilla. Jos talvet ovat viime vuoden kaltaisia, on noilla fleecevuorillisilla haalareilla käyttöä ympäri vuoden. Niitä en siis aio pakata talveksikaan pois. Tällä hetkellä meidän kuisti tosin alkaa olla räjähdyspisteessä, kun poikien naulakko on täynnä vaatteita. En ole vielä laittanut välikautta pois ja sen kyllä huomaa. Pitäis kyllä ryhdistäytyä siinä puuhassa. Jotenkin olin tänä talvena kaikinpuolin pettynyt haalarivalikoimiin (merkiltä kuin merkiltä), värit eivät olleet ollenkaan mieleen, joko liian levottomia (kirjavia) tai kummallisia yksivärisiä. Tiedetään, olen vähän turhan tarkka näissä asioissa…

Sofia, on November 20, 2014

Täti Ruskea, joskus tuntuu, että niitä kaikkein simppeleimpiä juttuja on tosiaan kaikkein vaikein löytää. Ver de Terrellä on mielestäni ollut jokavuosi ruskea haalari mallistossa.

Citymami/Eeva, on November 11, 2014

Meillä odottaa kaapissa yksi Ver de Terren haaleanvaaleanpunainen haalari :/ Jostain syystä tummanharmaa on käytössä ja luulen, että vaaleampi päätyy myyntiin hyvin pian, koska kun katson päiväkotimme pihaa ei siihen pysty parhaimmillaankaan kuvittelemaan mitään vaaleaa. Kaikki viime viikolla satanut lumikin suli kahdessa päivässä pois.
Terkkuja marraskuisesta Turusta :)!

T: Eeva

Sofia, on November 20, 2014

Citymami/Eeva se vaalenapunainen on niin ihana, mutta tosiaan sävy vähän haastava :). Terkkuja Turkuun! Ehkä tänä talvena päästään pulkkailemaan ja kaakaoille!

Johanna, on November 11, 2014

Tosi sievät haalarit ja hanskat teidän tytöillä! Meillä on tällä hetkellä käytössä niinsanotut väli-välikausivaatteet 🙂 jotka ovat suoraan sanottuna aivan kamalat…siis ulkonäöllisesti. Kyseessä on kavereilta saadut varmaan ainakin kuudella lapsella käytössä olleet toppa-asut. Tosiaan ei mitkään silmänilot, mutta kestävät kosteutta hämmentävän hyvin ja ovat tähän säähän riittävän lämpimät mutta eivät liian kuumat. Varsinaiset talvivaatteet odottavat vielä vintillä, vaikuttaa siltä että menemme tämän talven vanhoilla toppavaatteilla ja jopa vanhat kengät taitavat sopia. PompDeLuxia ja Wheatia on talveksi meillä tarjolla. Olisin kyllä jo valmis pakkaamaan varsinaisen välikauden kokonaan pois ja tuomaan talvivaatteet kaappiin, mutta tuota säätä on tosi vaikea ennustaa…Ai niin, piti vielä kommentoida että minäkin puen aina tytöille hanskat hihojen alle ja kärsin kun ne tarhassa puetaan hihojen päälle…en tiedä miksi tuommoinenkin asia muka minua häiritsee.

Sofia, on November 20, 2014

Johanna, ne on ne pikkujutut jotka voi ärsyttää 😉

Juttis, on November 12, 2014

Itse tykkään, että lasten haalareissa ei usein kuitenkaan ole riittävästi tai laajasti heijastimia, joten heijastinliivit ovat todella hyvät. Täältä vieläpä löytyy aivan tosi kivoilla kuvilla: http://www.vinkee.fi/tuote-osasto/heijastinliivit/koko-s/

Meidän tyttöset saavat pukinkonttiin nuo pupu liivit.:)

Sofia, on November 20, 2014

Juttis, tosi söpöt liivit!

Leena, on November 12, 2014

Olen itse ajatellut asian niin, että Suomessa on neljä samanpituista vuodenaikaa ja puolet vuodesta on pimeää, puolet valoisaa. Syksy on mielestäni syys-marraskuu, talvi joulu-helmikuu, kevät maalis-toukokuu ja kesä kesä-elokuu. Suomessa mielestäni ainoa varma tapa kuvailla säätä on suuri vaihtelevuus. Talvi voi olla mitä vaan lumettoman plussakelin ja valtavan lumimäärän ja pakkasen väliltä. Kesällä voi olla paahtavan kuuma tai koko ajan kylmä ja sataa. Keväällä voi hyvin tupruttaa lunta tai olla + 20. Täällä on vaan yksinkertaisesti varauduttava kaikkeen 🙂 Olenkin lakannut jo vuosia sitten tyystin valittamasta säästä ja varustaudun aina sään, en kalenterin mukaan.

Sofia, on November 20, 2014

Leena, niinhän se varmasti onkin! Ja samoin täälläkin, sään mukaan varustaudutaan päivään.

Jeriika, on November 13, 2014

Ikävästi tänään Jeriikan kauppa on ollut poissa toiminnasta. Puolenpäivän aikaan palvelimella, jolla kauppa sijaitsee, on tullut vika. Vikaa korjataan ja onneksi iltahämärissä edes sähköposti alkoi toimia. En osaa sanoa, milloin saavat vian korjattua, mutta toivottavasti hyvin pian.

Jeriika

Kippuralla, on November 23, 2014

Meillä on viimevuotinen haalari käytössä, se on tummansininen niin ei kyllä kurat näy niin helpolla, vaikkei lunta olisikaan =) Ja ihanaa, kun ei tarvita välikerroksia, V on aika viluinen kun ei ole hikipäässä ulkoillut kertaakaan kyllä haalarista huolimatta..

Sofia, on November 23, 2014

Kippuralla, niin samoilla linjoilla täällä. Ihana vaihe!

Leave a comment
name
email
url
message
« NYC