Nov
14
Peanut butter and oatmeal cookies
by Sofia - in Cooking
Eilisen päivän vietin esiliinaani pukeutuneena keittiön puolella leipoen pikkuleipiä tyttöjen synttärijuhliin. Sen lisäksi, että leivoin tytöille, tein myös pikkuleipiä hyväntekeväisyysmyyjäisiin. Tämän reseptin löysin uudesta Magnolia Bakeryn kirjastani ja se on ihan pakko jakaa koska nämä pikkuleivät ovat niin hyviä. En valitettavasti ole ihan varma saako noita maapähkinävoihippuja Suomesta. Ainakin Behnford´silta on tietääkseni saanut, nyt ei näyttänyt olevan (netti)valikoimissa. Itsehän raahaan matkoiltani aina kaikennäköistä “tärkeää” mitä sitten voin käyttää juuri leivonnassa. Resepti on super helppo ja jos et oikein koe olevasi kummoinen leipuri niin tästä voisi olla hyvä aloittaa.
Maapähkinävoi-kaurakeksit
170 g voita
1,25 dl sokeria
2 dl muskovado sokeria (tai fariinisokeria) tai ohjeen mukaan vaalean ruskeaa sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl kanelia
1/2 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl vaniljauutetta
5-6 dl kaurahiutaleita ( puurohiutaleita)
2,5 dl maapähkinävoihippuja
1 muna
(Jos et löydä noita hippuja mistään niin luulisin, että jos lisää 0,75dl maapähkinävoita voin ja sokerin vaahdotuksen yhteydessä sekin voisi ajaa saman asian. Täältä niitä voisi varmaan kyllä tilata?)
1. Sekoita suola, kaneli, ruokasooda ja vehnäjauhot keskenään erillisessä kulhossa.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään ( n. 2 min.) sähkövatkaimella/ tehosekoittimella. Lisää muna ja vaniljauute.
3. Lisää puolet jauhoista, sekoita ja lisää sitten loput jauhot ja sekoita hyvin.
4. Kääntele lopuksi joukkoon kaurahiutaleet ja pähkinävoihiput.
5. Nostele pellille muutaman teelusikallisen kokoisia palluroita ja paista 180°c uunissa kymmenisen minuuttia, uunista riippuen. Näitä ei kannata laittaa kovin tiheään pellille, keksit nimittäin leviävät paistettaessa. Anna jäähtyä hyvin ja nauti!
Resepti Alyssa Torey & Jennifer Appel -The Complete Magnolia Bakery Cookbook ( Oatmeal Peanut Butter Chip Cookies)
The recipe for these lovely cookies is in English here. I made them for a charity bake sale and actually we made them last weekend for fathers day as well and they are really really good. Mine look very different to the ones on the page I linked it to, but I guess it could be that the ingredients are a bit different here ( quality vice and for the fact I used darker sugar… these look like most oatmeal cookies I´ve made before though). Good they are regardless.
Ihanaa viikonloppua! Meillä leivonta ja somistuspuuhat jatkuvat täällä…
Lattemamma
Aah, maapähkinävoi on niin hyvää! Resepti menee heti käyttöön, kiitokset!
Katja, olen myös maapähkinäjuttujen fani!
Ihania juhlia teille kaikille. Ja tietenkin nautinnollista leipomista.
// Karkki
Kiitos Karkki <3
Kaapissa sattui olemaan puolikas purkki maapähkinävoita viime viikonlopun synttäreiltä niin oli pakko heti näitä kokeilla.
Tuli erittäin maukkaita, laitoin maapähkinävoin vasta lopuksi ja sekoitin sen hivenen epätasaisiksi “raidoiksi” joukkoon.
Taidan tehdä vielä toisenkin erän illan pikkujouluihin viemisiksi 🙂
Kiitos reseptistä ja ihania juhlia!
niina_r loistavaa! Kiitos vinkistä!
niina_r, tuo vinkki maapähkinävoista kuulostaa toimivalta. Puhuin juuri pojalleni että voitaisiin leipoa cookiesseja (otin heti vaarin edellisestä leipomiskeskustelusta) ja tässähän olisi nyt uusi resepti kokeiltavaksi. Maapähkinävoitakin löytyy kaapista juuri sopivasti, saapahan senkin purkin tyhjäksi :). Oikein ihania juhlia sofia ja kiitos tämänpäivän postauksesta, aina iloa silmälle ja mielelle :).
Kiitos malviina <3
Voi, nämä oli hurjan hyviä!! Kiitos vaan reseptistä -pitihän se heti testata 🙂 Töissä pyysivät tekemään lisää, kun loppuivat ihan kesken 😀
Kiva, että tykkäsitte! Taidat olla työpaikan suosikkityyppi kun aina leivot herkkuja!