Nov
14

Peanut butter and oatmeal cookies

by Sofia   -   in Cooking

DSC_0298

Eilisen päivän vietin esiliinaani pukeutuneena keittiön puolella leipoen pikkuleipiä tyttöjen synttärijuhliin. Sen lisäksi, että leivoin tytöille, tein myös pikkuleipiä hyväntekeväisyysmyyjäisiin. Tämän reseptin löysin uudesta Magnolia Bakeryn kirjastani ja se on ihan pakko jakaa koska nämä pikkuleivät ovat niin hyviä. En valitettavasti ole ihan varma saako noita maapähkinävoihippuja Suomesta. Ainakin Behnford´silta on tietääkseni saanut, nyt ei näyttänyt olevan (netti)valikoimissa. Itsehän raahaan matkoiltani aina kaikennäköistä “tärkeää” mitä sitten voin käyttää juuri leivonnassa. Resepti on super helppo ja jos et oikein koe olevasi kummoinen leipuri niin tästä voisi olla hyvä aloittaa.

Maapähkinävoi-kaurakeksit

170 g voita

1,25 dl sokeria

2 dl  muskovado sokeria (tai fariinisokeria) tai ohjeen mukaan vaalean ruskeaa sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

1/4 tl kanelia

1/2 tl suolaa

1/2 tl ruokasoodaa

1 1/2 tl vaniljauutetta

5-6 dl kaurahiutaleita ( puurohiutaleita)

2,5 dl maapähkinävoihippuja

1 muna

(Jos et löydä noita hippuja mistään niin luulisin, että jos lisää 0,75dl maapähkinävoita voin ja sokerin vaahdotuksen yhteydessä sekin voisi ajaa saman asian. Täältä niitä voisi varmaan kyllä tilata?)

1. Sekoita suola, kaneli, ruokasooda ja vehnäjauhot keskenään erillisessä kulhossa.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään ( n. 2 min.) sähkövatkaimella/ tehosekoittimella. Lisää muna ja vaniljauute.

3. Lisää puolet jauhoista, sekoita ja lisää sitten loput jauhot ja sekoita hyvin.

4. Kääntele lopuksi joukkoon kaurahiutaleet ja pähkinävoihiput.

5. Nostele pellille muutaman teelusikallisen kokoisia palluroita ja paista 180°c uunissa kymmenisen minuuttia, uunista riippuen. Näitä ei kannata laittaa kovin tiheään pellille, keksit nimittäin leviävät paistettaessa. Anna jäähtyä hyvin ja nauti!

Resepti Alyssa Torey & Jennifer Appel -The Complete Magnolia Bakery Cookbook ( Oatmeal Peanut Butter Chip Cookies)

DSC_0279

DSC_0281´1

DSC_0283

DSC_0285

DSC_0288

My new cookie scoop in action!

DSC_0297

DSC_0299

The recipe for these lovely cookies is in English here. I made them for a charity bake sale and actually we made them last weekend for fathers day as well and they are really really good. Mine look very different to the ones on the page I linked it to, but I guess it could be that the ingredients are a bit different here ( quality vice and for the fact I used darker sugar… these look like most oatmeal cookies I´ve made before though). Good they are regardless.

Ihanaa viikonloppua! Meillä leivonta ja somistuspuuhat jatkuvat täällä…

Lattemamma

10 COMMENTS
|
10,120 VIEWS
|
Partager sur Facebook
10 comments on “ Peanut butter and oatmeal cookies „
Katja, on November 14, 2014

Aah, maapähkinävoi on niin hyvää! Resepti menee heti käyttöön, kiitokset!

Sofia, on November 20, 2014

Katja, olen myös maapähkinäjuttujen fani!

Karkki, on November 14, 2014

Ihania juhlia teille kaikille. Ja tietenkin nautinnollista leipomista.

// Karkki

Sofia, on November 20, 2014

Kiitos Karkki <3

niina_r, on November 14, 2014

Kaapissa sattui olemaan puolikas purkki maapähkinävoita viime viikonlopun synttäreiltä niin oli pakko heti näitä kokeilla.
Tuli erittäin maukkaita, laitoin maapähkinävoin vasta lopuksi ja sekoitin sen hivenen epätasaisiksi “raidoiksi” joukkoon.
Taidan tehdä vielä toisenkin erän illan pikkujouluihin viemisiksi 🙂
Kiitos reseptistä ja ihania juhlia!

Sofia, on November 20, 2014

niina_r loistavaa! Kiitos vinkistä!

malviina, on November 14, 2014

niina_r, tuo vinkki maapähkinävoista kuulostaa toimivalta. Puhuin juuri pojalleni että voitaisiin leipoa cookiesseja (otin heti vaarin edellisestä leipomiskeskustelusta) ja tässähän olisi nyt uusi resepti kokeiltavaksi. Maapähkinävoitakin löytyy kaapista juuri sopivasti, saapahan senkin purkin tyhjäksi :). Oikein ihania juhlia sofia ja kiitos tämänpäivän postauksesta, aina iloa silmälle ja mielelle :).

Sofia, on November 20, 2014

Kiitos malviina <3

Ansku, on November 17, 2014

Voi, nämä oli hurjan hyviä!! Kiitos vaan reseptistä -pitihän se heti testata 🙂 Töissä pyysivät tekemään lisää, kun loppuivat ihan kesken 😀

Sofia, on November 20, 2014

Kiva, että tykkäsitte! Taidat olla työpaikan suosikkityyppi kun aina leivot herkkuja!

Leave a comment
name
email
url
message