Dec
3

My little star

by Sofia   -   in Party planning

What if I would like to make a lovely little party but don´t know how to cook and bake or don´t have any time for it?

I know a lot of people do not enjoy spending their time in the kitchen or have a partner to take care of the kids while they bake or the patience to involve the kids in the process ( I sometimes just throw them out if they start fighting over spatulas and who gets to lick the batter or frosting out of the bowl). It does not mean everyone would not love to throw a beautiful party for their babies. And it really does not have to. This time we threw a little “soirée” for Cotton Candy´s grandparents on her 5th birthday. No cooking and absolutely no baking. I must say it was a bit hard for me as I always have so many baking ideas to execute but I had decided to spend the whole day with the girls and just have everything made ready. There is definitely many ways to do it but this is what I decided on…

I decorated the room in a pretty simple manner, the kind of party decoration maybe more to my personal liking. Then I walked in to a new Italian deli just opened about a month or two ago that has the most amazing selection of cheeses and cold cuts. We decided on a cheese plate. I just added a few things to it like figs, jam and nuts. I read a little about wine and cheese matching and served wine accordingly. Red wine for the cheese and some Italian sweet sparkling with the desserts. When one is entertaining a small group it´s nice to be able to concentrate on quality over quantity. After the cheese and wine we had a simple panettone cake that are now readily available because of Christmas arriving soon. I sprinkled the cake with a bit of powdered sugar and added birthday candles. It was served with espressos and fragrant tea.

DSC_0809

DSC_0806

DSC_0807

Brilla brilla piccola stella is Italian for twinkle twinkle little star..

Brilla brilla piccola stella is Italian for twinkle twinkle little star… this white marker is from Granit and it washes off the mirror very easily.

DSC_0837´1

DSC_0832

DSC_0804

Juustolautaselle pääsi mm. Italialainen sinihomejuusto gorgonzola dolce ja herkullinen talleggio. Mielestäni pehmeät juustot saavat ollaan tuollaisia hieman juoksevia tarjoillessa, joten otan juustotarjottimen jo hyvissä ajoin esiin. Kylmänä juuston maku ei tule läheskään yhtä hyvin esille.

Tälle lautaselle saivat tytöt valita itselleen hieman miedompia juustoja. Ricottaa, buffala mozzarellaa ja purkan suosikkia parmesaania.

Tälle lautaselle saivat tytöt valita itselleen hieman miedompia juustoja. Ricottaa, buffala mozzarellaa ja purkan suosikkia parmesaania.

Hyasintteja oli joka paikassa ja niiden tuoksu on huumaava. Tosin juhlien aikaa ihan kaikki eivät olleet vielä avautuneet.

Hyasintteja oli joka paikassa ja niiden tuoksu on huumaava. Tosin juhlien aikaa ihan kaikki eivät olleet vielä avautuneet.

Suloiset kultatähdin koristellut kertikset ovat MeriMerin.

Suloiset kultatähdin koristellut kertikset ovat MeriMerin.

DSC_0821

DSC_0815

Italialaisia pikkuliepiä, suklaita, pistaasipähkinä nougattia ( nougaata?) ja canttuccini keksejä.

Italialaisia pikkuleipiä, suklaita, pistaasipähkinä nougaata ja canttuccini keksejä.

DSC_0813

Some Italian cookies, canttuccini, pistachio nougat and chocolates served with espresso and grappa.

 Nothing too over the top. Some hyacinths to give a lovely wintry fragrance to the party and pretty votives for a sparkling light that makes everyone feel calm and relaxed. Little touches of gold with the white and blush. It really was very simple and lovely. No cooking, no time for crafting and the invitations went out on a personal phone call too. Cotton Candy got some special attention on her special day and Bubble Gum basked in her sisters light all the same. Instead of spending time on arranging the party and baking I took my mother and the girls to see a Children´s puppet  theatre showing of the Nutcracker. It was wonderful and they had a little party where they served gingerbread cookies after the show. What a lovely idea! We also have tickets booked for the ballet version of the Nutcracker in a few weeks time for Cotton Candy. It´s not recommended for children under 5 years old so Bubble Gum gets to do something special with her daddy at that time.

Meidän pikkuinen esikoisemme on jo viisivuotias! Uskomatonta! Kutsuimme Hattaran isovanhemmat vierailulle ja tällä kertaa hankin kaiken valmiina. Tiedän hyvin, että kaikilla ei riitä mielenkiintoa tai innostusta tai yksinkertaisesti aikaa järjestellä lastenkutsuja. Leipoa, askarrella ja kokkailla. Onneksi suloisten juhlien järjestämiseen ei aina tarvita mitää kovin monimutkaisia ratkaisuja. Omasta mielestäni kauneimmat juhlat syntyvätkin usein hyvin yksinkertaisista aineksista. Tällä kertaa hankin Italialaisesta delistä ihania juustoja ja kasasin juustotarjottimen lisukkeineen hyvän viinin kanssa tarjottavaksi. Syntymäpäiväkakun virkaa toimitti Italialainen panettonekakku jonka päälle ripottelin hieman tomusokeria ja asettelin tietenkin kynttilät sankarin puhallettavaksi. Koristeiksi riittivät yksinkertaiset pienet asiat, hieman kultaa, paljon valkoista, vähän hentoa puuterin vaaleanpunaista ja paljon kimmeltäviä tuikkuja. Talven tuoksua juhliin toivat ihanat hyasintit ja kukkina oli myös valkoisia tulppaaneita. Tunnelma oli rauhallinen ja Hattara sai rakkailta ihmisiltä paljon huomiota. Purkka sai toki siinä samassa osakseen ihan yhtä lailla rakkautta. Sen sijaan, että olisin viettänyt paljon aikaa juhlien järjestelyyn, vein äitini ja tytöt aamulla Kansallisteatteriin katsomaan Pähkinänsärkijä nukketeatteria.  Näytöksen jälkeen tarjolla oli piparkakkukestit lapsille ja ennen esitystä kaikki saivat ripustaa joulukuuseen mukanaan tuomat koristeet. Meidän tytöt laittoivat sinne Hattaran tekemän lumihiutaleen johon oli kiinnitetty kaunista nauhaa ja pienen sydänkoristeen. Ihana idea! Olemme varanneet liput myös Oopperaan katsomaan samaista balettia. Helsingin Oopperan versio ja lavasteet ovat niin valtavan hienot ja pienelle sopivan taianomaiset. Pähkinänsärkijä kuuluu jotenkin jouluperinteisiin, ihanaa, että se palasi ohjelmistoon. Eräänä vuonna kun vietimme joulua Pariisisssa, kävimme aattona katsomassa Pähkinänsärkijää Pariisin vanhassa oopperassa iltapukuihin asustautuneina. Se oli todella ikimuistoinen kokemus. Maistan vieläkin upeassa kullankimalteisessa miljöössä nautitun väliaika samppanjan. Veljeni kummitäti, joka oli kanssamme joulun, osti Hermèkseltä itselleen siltä reissulta kauniin silkkihuivin jossa tanssahtelee ballerinoja. Hän ei kuulemma oikein osaa käyttää sitä, mutta sen muisto on niin rakas ettei hän osaa siitä luopuakaan. Meille löytyi myös ballerinahuivi, mutta pienemmässä koossa. Ehkäpä se pitääkin laittaa Hattaran kaulaan Oopperaan lähtiessä…

I wish you a lovely day!

unelman kepeää päivää,

Lattemamma

p.s. Näistä juhlista tuli ehkä hieman jouluisemman näköiset kuin olin ajatellut. Tällainen kattaus sopisikin hyvin vaikkapa pikkujouluihin tai herkkupöytä joulun kahvihetkeen.

10 COMMENTS
|
10,055 VIEWS
|
Partager sur Facebook
10 comments on “ My little star „
Marja, on December 3, 2014

Onnea pikkuballerinalle! Ihanan lämminhenkinen kattaus -kuten aina. Mekin menemme katsomaan koko perheen voimin ‘Nøtteknekker’-balettia Oslon uudehkoon Operataloon. Se on osa kuopuksen 9v lahjasta. Ostin liput jo toukokuussa varmuuden vuoksi. Ihanaa balettielämystä!

Sofia, on December 9, 2014

Kiitos Marja! Ihanaa baletti-iltaa teille!

Katja, on December 3, 2014

Hei,kävitkö siinä Bulevardin uudessa italialaisessa delissä? Aivan ihastuttava pikkuinen liike/kahvila ja niin hurmaavat miehet tiskin takana, että minusta tuli kertaheitolla kanta-asiakas 😉

Minulta oli mennyt ihan ohi tuo Kansallisteatterin Pähkinänsärkijä nukketeatteri ja kun sain tiedon siitä, niin se olikin jo loppuunmyyty. Myös tuo oopperan Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas näytökset näyttävät olevan täynnä. Suosituimpiin pitää ostaa liput aina niin monta kuukautta etukäteen. Meillä on liput ensi maaliskuulle oopperan Muumi ja pyrstötähti-balettiin. Siitä tulee tyttäreni ensimmäinen käynti oopperassa/baletissa. Ensi jouluna sitten Pähkinänsärkijä, jos muistaisin olla ajoissa ostamassa lippuja.

Sofia, on December 8, 2014

Juuri siinä Katja! Se on kyllä hyvä! Itse muuten pidimme siitä lasten nukketeatteri Sammon esityksestä vielä enemmän kuin siitä Pähkinänsärkijästä ja heillä oli erilaisia jouluisia näytöksiä aika paljon. Olisikohan niissä ollut vielä tilaa? Annantalolla ( joka sijainniltaan on meille lähin) oli tosin vähemmän näytöksiä kuin muualla.

Niina, on December 3, 2014

Kaunista ja tyylikästä! Mekin olemme esikoisen kanssa tulossa vihdoin tänä vuonna kahdestaan katsomaan Pähkinänsärkijää. Ensi vuonna keskimmäinenkin ennättää täyttää ennen joulua viisi, joten hän pääsee silloin myös mukaan. Ja olen aivan innoissani, että vihdoin pääsen aloittamaan tämän perinteen tyttöjen kanssa. Voin vain kuvitella miten hienoa on ollut olla katsomassa Pariisissa esitystä.

Sofia, on December 8, 2014

Nautinnollista baletti-iltaa Niina sitten kun se on ajankohtaista. <3

Johanna, on December 3, 2014

No siinäpä viisivuotisjuhlat minun makuuni ;-). Ihanat tarjoilut ja tunnelma. Mikä uusi deli, missämissä? Jotenkin tuntuu siltä, että kuljen väliä koti-päiväkoti-työpaikka-päiväkoti-koti ihan laput silmillä ja koko ajan pimeässä…Olen sentään menossa katsomaan Pähkinänsärkijää ensi viikolla äitini ja siskoni kanssa. Meidän isompi pieni neiti täyttää viisi vuotta vasta toukokuussa, joten lapset jäävät tällä kertaa isän kanssa kotiin. Itse olen nähnyt Pähkinänsärkijän ensimmäisen kerran noin kahdeksanvuotiaana The Boston Ballet:n esittämänä ja väitän, että muistan tuosta näytöksestä vieläkin jotain. Ainakin sen, että äiti oli tehnyt minulle korkkiruuvikiharat, jotka olivat tietysti maailman ihanimmat 🙂

Sofia, on December 8, 2014

Johanna, se deli on Bulevardilla, ihan Ekbergin ja Nougatin välissä. Ihania lapsuusmuistoja!

Laura, on December 4, 2014

Tämä tuli juuri sopivaan aikaan – tyttäreni 2-vuotisjuhlat ovat juuri joulun kynnyksellä ja aikaa massiivisiin leipomistalkoisiin ei ole. Tyylikkyydestä ja laadusta ei silti tarvitse tinkiä. Suloiset juhlat olit järjestänyt, nyt aion kopioida idean ja toteutuksen. Kakun olen tilannut tuttavaltani jo hyvissä ajoin, joten pieni tyttäreni saa suloisen pupukakun ihmeteltäväkseen. Kiitos Sofia tähtipölyn ripottelemisesta arkeeni, en ole pitkään aikaan kommentoinut, mutta täällä olen lähes päivittäin.

Sofia, on December 8, 2014

Kiitos ihana Laura <3

Leave a comment
name
email
url
message