Dec
2

Joulukalenterissa

by Sofia   -   in Good things for kids  Random

Joillekin pienten lahjojen keksiminen joulukalenteriin aiheuttaa päänsärkyä, toisille se on ihana projekti jota suunnitellaan jo useampi kuukausi etukäteen. Itse kuuluun jälkimmäiseen ryhmään ja rakastan pikkuisten jouluyllätysten miettimistä. Meillä on vuodesta toiseen sama kalenteri, jonka oma ystäväni on minulle joskus tehnyt. Suurimmasta osasta luukkuja löytyy lapsille pieni viesti joka on aina jotain mukavaa yhdessä tekemistä koko perheen kanssa. Ne ovatkin niitä mieluisimpia yllätyksiä, vaikka toisin voisi kuvitella. Viime vuodesta parhaana muistona on jäänyt kalenterista löytynyt porkkana ja lupaus yhteisestä lumiukon rakennushetkestä pihalla. Tänäkin vuonna lupaukset pitävät sisällä samankaltaisia juttuja, yhteisiä luisteluretkiä, kaakaohetkiä, pulkkamäkeen rientämistä heti kun saadaan lunta ja yhteisiä leipomisjuttuja. Ei siis mitään sen kummempaa kuin mitä tulisi muutenkin lasten kanssa tehtyä, mutta nämä yhteiset hetket tuntuvat suurelta lahjalta jonka tonttu on meille antanut. Lappusten lisäksi kalenteriin pääsee toki muutama herkku, koska kyllä joskus pitää arkiaamukin saada aloittaa keksillä tai pienellä namulla. Kimaltelevat talviset tarrat ovat myös täydellisiä yllätyksiä kalenteriin ja niistä on mukava askarrella ystäville pieniä kortteja. Muutaman vähän isomman lahjankin olen kalenteriin hankkinut, ehkäpä ne olisivat voineet päätyä yhtä hyvin joulupaketteihin, mutta toisaalta jouluna pakettien määrä kuitenkin kasvaa aina mielestäni vähän liian isoksi ( vaikka itse annammekin vain yhden tai kaksi lahjaa molemmille). Nyt nämä aarteet saavat oman erityisen huomionsa. Tämän lisäksi tytöt saavat avata kanssani joka aamu klassisen kuvakalenterin. Sen löysin tänäkin vuonna Tingelingistä.

DSC_0973

DSC_0983

DSC_1010_01´1

DSC_1000

DSC_0999

Kruunu, tähtipanta ja taikasauva ovat kaikki Ranskalaisen merkin n´74.

DSC_0995

Maurice Sendakin klassikkokirjat mahtuvat sopivasti pieniin pussukoihin. Niissä on fantastinen kuvitus!

DSC_1036

DSC_1011

Näitä ihania keksejä myy Suomessa Anton & Anton. Sen lisäksi, että ne ovat suloisen näköiset, ne maistuvat myös harvinaisen hyvältä. Ei tietenkään koko pakettia kerralla vaan keksi kerrallaan.

DSC_1031

DSC_1035

DSC_1028

DSC_1024´1

DSC_1021

Aivan ihana linnanneidon päähine kimmeltävine tyllihuntuineen on Ranskalaisen Mouchen.

DSC_1017

DSC_1027

Nämä Mailegin enkelihiiret ovat kyllä minun suosikkini. Miten suloiset!

DSC_1014

Do you have an advent calendar? Ours was made by my friend years ago. I fill it with little notes from the elves. They are always something we do together as a family like building a snowman or going ice-skating together or baking gingerbread cookies. I love the thought of elves giving us the gift of time together. And these are the things the girls remember best from last year too. I also include a few treats and glittery stickers and then a few gifts that are a bit more special. So everyday is a wonderful little surprise! Previous years the girls have taken turns and opened the calendar every other day. This year I think on “treat days” I will include two treats and see if they are ready to share ( which I´m pretty sure they are). And on the first day of December? They got the bunny lights to hang with the calendar. I just could not wait any longer with it!

Millaisista kalentereista teillä pidetään? Yhden ystäväni perheessä suklaakalenteri avataan illallisen jälkeen ja se on hyvä houkutinkin syömään kunnolla. Itse ehkä pitäisin ihan eniten ajatuksesta, että olisi vain vanhanaikainen kuvakalenteri, mutta toisaalta juuri pienten kalenteriyllätyksien keksiminen on niin ihanaa puuhaa. Meillä kalenteri avataan heti aamusta ja sillä verukkeella saa kyllä kaksi aamu-unista aika reippasti ylös sängystä. Kalenterille mennään silmät innosta kimmeltäen.

Lattemamma

12 COMMENTS
|
11,465 VIEWS
|
Partager sur Facebook
12 comments on “ Joulukalenterissa „
Anna, on December 2, 2014

Aivan ihana on tuollainen joulukalenteri josta jää kauniita muistoja 🙂

Sofia, on December 3, 2014

Kiitos Anna <3

Tanja, on December 2, 2014

Meillä on myös täysin samankaltainen kalenteri tänä vuonna. Lapset ovat niin mukavassa iässä yhdessä touhaamiseen, että tämä oli kyllä nappivalinta. 🙂 Mukavaa joulunalusaikaa teidän perheelle.

Sofia, on December 3, 2014

Tanja samoin teille!<3

Täti Ruskea, on December 2, 2014

Ystäväni kanssa juuri juteltiin kalenteriasiasta. Olemme molemmat vuodesta toiseen tehneet lapsillemme kalenterit ja se on ollut mukavaa. Mietimme, että joku vuosi voisikin antaa jokaiselle oman kuvakalenterin ja vaikkapa vain adventtina jonkun “lahjan”. Yksi pojistani kertoi luokkakaverinsa perheestä, jossa on monta lasta, että heillä on jokaisella oma suklaakalenteri ja lisäksi yhteinen itsetehty kalenteri, joista jokainen saa yllätyksen vuorollaan. Meillä on ollut vuosien varrella monenmoisia yllätyksiä kalentereissa ja aina se on ollut yhtä tärkeä, niin tekijälleen kuin saajalleenkin. Yksi kestohyväjuttu on ollut palapeli, josta saa aina 4-5 palaa päivässä ja kun odotus kohti joulua vähenee, alkaa palapelikin olla valmis. Tänä vuonna meidän 3v. saa Sylvanioita. Ensin jääkarhuperheen hahmo hahmolta ja sitten erilaisia talvivarusteita (sukset, luistimet, kelkka jne.). Olen ostanut paketteja jemmaan ale/tarjouskoreista ja joka paketissa on mukana myös paljon pikkuosia eli juuri sopivaa täytettä kalenteriin. (Viime vuonna sama poika sai kalenteristaan muutaman pienen Mailegin hiiren ja niille tavaroita, jouluaattona odotti sitten paketissa hiirten juustotalo (laatikko).) 5v:n kalenterista löytyy lego-osia. Hän on jo pitkään toivonut yhtä tiettyä Lego Cityn autonkuljetusautoa ja sen olen nyt “palastellut” kalenteriluukkuihin. Ensimmäisestä luukusta paljastui ensimmäinen ohjevihkonen ja poika oli pakahtua 😉 Tänään sai osat ukkeliin, huomenna toiseen ja sitten kestääkin muutama päivä ennen kuin saa yhden pienen auton valmiiksi jne. 11v. toivoi itse uusia futiskortteja. Sai ensimmäisestä luukusta niille keräilykansion ja nyt saa kortteja. Erittäin helppo toteuttaa. 14v. onkin sitten se kaikkein haasteellisin. Täksi vuodeksi sain idean kesällä Ombrellinossa.Ostin Tintti-korttipakan, joista laitan aina muutaman yhdelle päivälle. Lisäksi ostin muutaman Tintti-muovihahmon, metallipenaalin kynineen ja kangaskassin. Niitä voi sitten ripotella eri päiville. Ehkä joku herkkukin sujahtaa ainakin isojen kalenteriin. Meillä joulukalenterit aiheuttaa kahdessa pojassa aina sen reaktion, että heräävät hurjan aikaisin juuri kalenterin vuoksi. Siitä syystä meillä on kalenterit joskus avattu vasta myöhemmin iltapäivällä. Tänä vuonna mennään toistaiseksi aamulinjalla, vaikka 5v heräsikin tänään jo klo 5…

Sofia, on December 3, 2014

Tintti-kalenteri kuulostaa ihanalta Täti Ruskea! Ja pidin ideasta advetti-lahjojen antamisesta ja, että muuten olisi se kuvakalenteri.

Niina, on December 2, 2014

Meillä tytöt avaavat yhteistä kalenteria vuoroaamuina ja lisäksi molemmilla on omat kuvakalenterit. Yhteisestä kalenterista löytyy tänä vuonna Schleichin hevosia ja niille tarvikkeita. Tuleviksi vuosiksi täytynee kyllä miettiä jotain erilaista järjestelyä kunhan pikkusiskokin on kalenterin avaamisiässä. Pitäisin kyllä esimerkiksi tuosta ajatuksesta että kaikilla olisi omat kuvakalenterit ja sitten jokaisena adventtina saisi pienen joulunodotuslahjan.

Sofia, on December 3, 2014

Schleichit ovatkin ihania, kiva idea Niina! Ja tosiaan, pidin myös tuosta adventti-lahja ideasta.

Hanna, on December 2, 2014

Meillä on Lego-kalenterit… Kaukana äidin kauneussilmästä mutta toive oli kova. Aamulla pitää pukea päivävaatteet ennen kalenteriluukun avaamista. Yhtäkkiä pukeminen sujuu kuin vettä vaan! T. Hanna ps. Olisiko vinkkejä kauniista nuken sitteristä ja rattaista?

Sofia, on December 3, 2014

Hanna, kiitos vinkistä, tänä aamuna kalenterille pääse vasta kun vaatteet oli puettu päälle! Ihan huippu idea! Mietin vähän missä voisi olla kivoja noita sittereitä ja rattaita.Meillä on lähes kaikki nukkejutut olleet Corollen joten sieltä itse lhtisin ekaksi etsimään. Rattaat meillä onkin Corolle merkkiset…

marttta, on December 3, 2014

Mistä nuo ihastuttavat pupuvalot on?

Sofia, on December 3, 2014

marttta, edellisestä postauksesta löydät linkin niihin!

Leave a comment
name
email
url
message