Cooking,  Party planning

Gourmet fast food

Here is a few photos from our New Years eve table as some of you requested. As I said on a previous blog entry we aimed for cocktail food but with some “gourmet fast food” in mind. It´s easy to upgrade these American comfort foods by adding some special touches to them like upgrade for a better cheddar for cheese burgers or add some gruyere to your mac´n cheese, sprinkle your fries with gourmet sea salt or smoked salt or maybe parmesan or add specific gourmet mayo to your sandwiches or burgers ( we used a chipotle mayo that gave it a nice kick). And when the food is served off a silver tray and with champagne the combination is fun and festive. I also bought some fabulous Bloody Mary mix and we made bloody mary shots served with lime wedges and teeny celery stalks. 

DSC_0348

DSC_0351
I found a great Bloody Mary mix at Whole Foods called Powell & Mahoney and they had a sriracha version too. It would be fun to try and add some sriracha sauce to a regular mix if you like yours extra hot or maybe try the sauce with the ketchup for the fries.
DSC_0350
Individual caesar salads with some freshly ground black pepper, grated parmesan and crushed croutons on top.
IMG_0102
Small bagels with whipped cream cheese, yellow mustard and pepper roast beef on the left and with turkey pastrami on the right. Cornichons add a fun touch like when they serve bagels or burgers with pickles on the side in New York.
IMG_0101
The little waffles with fried chicken were the kids favourite dish. I know the chicken looks like meat balls but it was actually some popcorn crusted fried chicken ( I found it at the kids frozen foods section in whole foods like the little waffles too, both organic).
DSC_0353
Smoked salmon, whipped cream cheese and dill mini bagels never ever fail. And you can see the mac´n cheese bites on the background. I made them in mini muffin tins.
DSC_0347
Mini cheese burgers with chipotle mayo in pretzel buns and sea salt fries with ketchup.
DSC_0345
Bubbles for a fun atmosphere and we actually also served coke which we never drink but it´s just such an fast food companion staple. I wish I´d found those old fashioned class bottles in miniature size I remember from my childhood. They would have been perfect.

DSC_0346

DSC_0359
All American dessert favourites, cinnamon buns with frosting, chocolate and vanilla cup cakes and mini choco chip cookies in the background.

DSC_0357

DSC_0356

DSC_0360
Upgrade a milk shake by adding plenty of real strawberries, whole milk and some artisan ice-cream. Bubble gum chose different straws to each person. Daddy and I got the dotted ones that are her favourite. 

DSC_0362

DSC_0363

Tässä vielä toiveestanne muutama kuva Uuden Vuoden aaton pöydästä vaikka kuvat ovatkin melkoisen hämäriä ja pikaisesti napattuja. Menustahan olikin jo puhetta ennen vuoden vaihdetta. Ostin suurimman osan jutuista valmiina, kuten esimerkiksi kaikki jälkiruuat. Pirtelöt tein toki ihan itse, mutta se onkin ehkä maailman helpoin herkku valmistaa. Pari pussia luomu pakastemasikoita, hyvää mansikkajäätelöä ja kulutusmaitoa. Siinä ohje erinomaiseen pirtelöön. Muutenkin näitä Amerikkalaisia “lohturuokia” on helppo muokata “gourmet” versioiksi vaikkapa lisäämällä ranskalaisiin hieman parempaa suolaa tai vaikkapa raastettua parmesaania, laittamalla mac´n´cheese-annokseen hieman gruyerea tai lisäämällä juustohampurilaisiin jotain vähän erityisempää majoneesia. Me laitoimme chipotle majoneesia, joka lisäsi mukavasti hieman potkua burgereihin ja päälle vähän vahvemman makuista cheddaria.

Lattemamma

 

 

15 Comments

 • Ansku

  Ihanan näköisiä! Tässähän tulee ihan nälkä näitä katsoessa 😀 Tosiaan, ei tule amerikkalainen pikaruoka mieleen, vaan nuo näyttävät kyllä ihan gourmet-ruuilta. Tosi hauska idea ja upeasti katettu! 🙂

 • iines

  Tallensin tän postauksen koneelle sitä varten kun tulee ens kerralla paniikki mitä pikkupurtavaa vois tarjoilla juhlissa, kiitos siis sulle 🙂

  Ja muakin kyllä nyt jäi mietityttämään että missä whole foodissa käyt (Nycissä olen itse käynyt pari kertaa) ja jos siis rapakon takaa ne toit niin miten ihmeessä onnistui pakastettujen juttujenkin tuonti vai onks niilä whole foods JFK:lla myös?

  Kylläpäs tuli nyt nälkä kun tätä postausta luki ja katsoi 🙂

  • Sofia

   HEi Iines ja Anni! Olin työmatkalla ja kun lähdin ne olivat pakasteessa ja kotiin tullessa valmiita uuniin :). Näppärää. Eli tulin siis samaisena aamuna työmatkalta.

 • Evelyn

  Hei Sofia!

  Löysin juuri blogisi ja ihastuin täällä vallitsevaan tunnelmaan. Kirjoitat kauniisti!
  Tervetuloa vastavierailulle 🙂

  T. Myöskin kahden pienen tytön äiti..

  (livingwithevelyn.blogspot.com)

 • Karkki

  Ihana idea ja ihania herkkuja! Pitää pistää tämä mieleen.

  Chips with cheese on mun ihan ikiaikainen suosikki, jonka olin jotenkin unohtanut. Sitä on syöty kerta jos toinen sydänsuruihin 😉 Mitä ihania muistoja tämä postaus siis toi mieleen. Kiitos niistä 🙂

  Meillä Uutta Vuotta vietettiin kanssa tavallaan Comfort Food teemalla. Tarjolla oli Pulled Porkia, Itse tehtyjä ranskalaisia, Coleslaw:ta, majoneesia, tuoretta leipää ja jälkkäriksi syntistä suklaakakkua. Yöllä oli vielä tarjolla vielä erilaisia makeisia ja pieniä suolaisia herkkuja.

  Mukavaa viikkoa ja leppoisaa Loppiaista!

 • Milla

  Ihana postaus (kuten myös ihastuttava Blogi)…juuri etsin tuollaisia mini burgereita lauantain synttäreille. Oliko nekin USA.sta tuotuja?

Leave a Reply

Your email address will not be published.