Jan
8

Dear Santa…

by Sofia   -   in Good things for kids

… Thank you for these! We love them  .

DSC_0411

DSC_0419

DSC_0407

The loveliest snow globe ever. A little girl and her vespa outside a Bonpoint store. There are even little golden cherries gliding amongst the snow. Cotton Candy loves this and it is my favourite for sure.

DSC_0462

Bubble Gum went nuts for this Eiffel Tower. It has blinking lights too, almost like the real thing. It is actually a cheap touristic thing my mom found at the garden of Louvre on her way out from buying the girls some colouring books etc. from the museum store. But it is lovely and reminds us of our Christmas in Paris.

DSC_0420

DSC_0423

Cotton Candy has grown out of her ballet leotard so it was about time she got a new one. The Repetto store in St Germain is absolutely lovely and always has a lovely window display all year around and for me it was the nicest one this Christmas. They had a clear box in the window that displayed a pretty white dress. It was very magical as it was snowing inside the box. It´s hard to explain but it was very special and somehow so quiet and still in all the hurry on the streets. The pink silk paper wrapping and cute mouse covered bag was a lovely touch too and Cotton Candy was thrilled.

DSC_0465

Repetto makes pretty and classic leotards with attention to detail like this tiny silk ribbon inside the leotard for tying the ruffle on the front. Unfortunately this was still a bit big but it will be perfect for next year ( and luckily I found this pretty one on sale for now).

DSC_0425

Numaé is a very lovely Parisian shop and a nice go to spot for baby and kids cashmere or maybe some Liberty print cushions or so. Lot´s of neutral colours and a bit of pastels to boot.

DSC_0399

But this time I stopped in to buy this for Bubble Gum. I saw it in the window display and had to literally catch my breath. I had exactly the same one ( but in green) as a child and it was one of my favourite possessions ( I´m pretty sure I still have it somewhere in a box). But I just had to give it to her as I knew how much she would love this. And she did! There is a little drawer underneath the display and when you open it the music box starts playing. This one has a sadder tune than the one I had but it is lovely. Just lovely.

DSC_0398

Little Grey Rabbit hops to the music. This is made by Trousselier. Did you read these books as a child. I did and I remember how one of the characters, I think a squirrel, would tie a red ribbon around it´s tail as a reminder of something that needed to be remembered. What a funny thing to remember. I really must look at the library for these the next time we go. 

Do your kids get a lot of presents on Christmas? We try to keep it to a few gifts as we would like the girls to enjoy and cherish what they get and not to get overwhelmed. Only this year I was faced with a little dilemma. Cotton Candy wished for things I really would not want her to have. They have “bring your own toy” -day at daycare and some friends have toys I honestly just don´t like but obviously she does. Do you buy your kids what they ask for ( from Santa) or is it really horrible to stick with just the part you approve of? I did not always get everything I asked for for Christmas and I turned out quite alright. But then again is it wrong of me to not get her things because they don´t visually please me or I don´t think her love for them will last very long ( or in fact I don´t think the toys will)? 

Mitä mieltä olette joululahja-asioista? Paljon lahjoja, vähän lahjoja? Kaikkea mitä lapset toivovat vai vaan mitä he tarvitsevat? Itse pyrin siihen, että lastenhuone ei täyttyisi leluista joita käytetään hetki ja sitten ne unohtuvat jonnekin nurkkaan tai ovat “ulos muodista”. Niinpä tänä vuonna painin hieman uuden asian kanssa, kun Hattara toivoikin joitain leluja joita hänen ystävillään on ollut päiväkodissa lelupäivänä ja hänkin olisi halunnut samanlaisia. Itse en niistä ehkä niin piittaa ja ne eivät sovi jotenkin ajatukseeni siitä millaisilla leluilla haluaisin lasteni leikkivän. Meillä eivät lapset tietenkään saa ihan kaikkea mitä tahtovat vaan lahjoja hankitaan muutama, jotta niitä osattaisiin arvostaa ja niillä jaksetaan leikkiäkin hetki. Mutta onko väärin, että äiti antaa oman makunsa vaikuttaa siihen mitkä lahjoista hankitaan ja mitkä jäävät hankkimatta? Mitä te olette tästä mieltä? Yllä joulupukin tytöille tänä vuonna tuomia ihania lahjoja. Näiden lisäksi tytöt saivat myös jo esitellyn teltan, sekä muutamia pienempiä juttuja. Joulun jälkeen annoin vielä yhden lahjan jonka olin ihan rehellisesti sanottuna unohtanut vaatehuoneeseeni. Tytöt saivat tämän vaaleanpunaisen posliinisen teeastiaston joka otetaan esiin aina vain erityisiin tilanteisiin, kuten nukkejen tai pikkutyttöjen teekutsuille. Meillä pidetään ihan pian sellaiset!

Lattemamma

p.s. Both girls were very pleased with the gifts they received and did not ask after the ones they did not but this still bothered me a bit so I wanted to ask for your take on it…

 

9 COMMENTS
|
18,721 VIEWS
|
Partager sur Facebook
9 comments on “ Dear Santa… „
Jonna, on January 8, 2015

Wienissä vieraillessani kävi ilmi, että nämä lasipallot ovat wieniläinen keksintö mitä en aikaisemmin tiennytkään. Meillä on jokaisella lapsella omansa. Tämä Bonpointin on hurjan suloinen!

Lasten lahjatoivomukset aiheuttavat meilläkin usein pohdintaa. Kieltämättä olen jättänyt hankkimatta useita lahjatoiveita juuri oman mieltymykseni perusteella. Pikku mamselli toivoi jo kahtena aikaisempana jouluna sellaista furby lelua. Minusta se on ihan kamala ja hintakin melkoinen. Tänä jouluna kuitenkin sen hänelle lopulta ostimme. Tyttö hyppi jouluaattona ilosta, kun paketista paljastui tämä kauan toivottu lelu. Nyt kun aatosta on kulunut pari viikkoa, lelu nököttää huoneen nurkassa eikä sillä ole leikitty sen koomin. Muotilelut ovat mielestäni vihoviimeisiä, mutta ymmärrän kyllä lapsia.

Ihana postaus jälleen Sofia! <3

Karkki, on January 8, 2015

Uuh – tuota samaa kysymystä meilläkin pohdittiin ennen joulua. Poikien maailmassa in-leluja tuntuu tällä hetkellä olevan Teenage Mutant Ninja Turtles hahmot ja Trasnformers oliot. Kummatkin näistä on minun mielestäni turhakkeita ja vähän (noh) tyhmiä leluja. Suurella osasta pojan kavereista näitä tuntuu kuitenkin olevan enemmän tai vähemmän. Näitä meilläkin on pyydetty ja toivotettu aina säännöllisesti myös jouluksi. Minun kompromissi oli, että ostin 3 pientä Transformers figuria, jotka laitoin adventti-sukkaan yhdessä Tingelingistä ostettujen puisten hedelmien yms kauppaleikkijuttujen kanssa. Jokaisena adventtina poika sai yhden pienen Transformes ukon. Hän oli näihin todella tyytäväinen ja nämä pienet ukot tuntuivat täyttävän hän tarpeensa ja toiveensa. Muuten poika toivoi erilaisia legoja ja näitä hänelle mieluusti ostettiin. Lisäksi hankimme perhelahjaksi koko perheelle muutamia lautapelejä. Näitä pelejä onkin pelattu ahkerasti.

Meillä myös pyritään rajoittamaan lahjojen määrää. Minä ajattelen, että leluja, vaatteita ja pelejä voi ostaa tarpeen mukaan eikä ladata koko lastia aatoksi. Haluan myös, että lapselle joulun merkitys olisi yhdessäolo, lämpö, rakkaus ja rauha materian sijasta. Tämän viestin olemme välittäneet myös Isovanhemmille. Toiset isovanhemmat ostavatkin yleensä joululahjaksi jonkin vaatteen ja kirjan. Toiset lahjoittavat tarpeen mukaan urheiluvälineitä tms tarve-tavaraa. Ja kaikesta huolimatta niitä lahjoja siltikin tuli aika runsaasti.

Olipas hieman sekava kirjoitus, mutta siis samoja ajatuksia, samoja pohdintoja. Tätä tämä vanhemmuus varmasti omien; omien ratkaisujen pohdintaa ja mietintää.

Kiitokset sinulle avoimesta postauksesta. Kuvat olivat ihania. Varsinkin Eiffel torni sykähdytti.

Terkuin, Karkki <3

Julis, on January 8, 2015

Näinhän se menee, vaikka itse tahtoisi lapsilleen pelkkää hyvää ja kauniita asioita, niin lasten maku ja toiveet tulee myös huomioida.

Uskon että lapsen kehityksen kannalta on tärkeää, että hän saa vähitellen tehdä omat yrityksensä ja erehdyksensä, oli sitten kysymys leluista, ulkonäöstä tai vaikka harrastuksista ja vaikka se tarkoittasi tytöillesi Bratz-nukkeja, punk-hiuksia ja nyrkkeilysaleja. Ja mitä vanhemmaksi lapset kasvavat, sitä enemmän heidän tulee saada päättää itse, jotta he oppivat vähitellen ymmärtämään millaisia he todella ovat ja mitä oikeasti arvostavat. Ja tietenkään en tarkoita ilman rajoja kasvamista, sillä vanhempien on luotava luja kehikko kasvamiselle, mutta tarkoitan niitä asioita, joilla ei oikeasti ole syvällistä merkitystä vaan ovat ohimeneviä vaiheita, itsensä etsimistä.

Minun tyttöni ovat jo hieman vanhempia ja tämän asian kanssa taistelen useasti. Ei ole helppoa antaa lapsen lähteä valitsemaansa suuntaan kun tietää jo, ettei se tie ole aina se paras.

Niina, on January 8, 2015

Ihania lahjoja! Minä toivon, että tytöt saisivat jouluna vain muutamia lahjoja eikä valtavaa lahjavuorta josta ei jaksa edes innostua. Olemme puhuneet, että Joulupukki voi toteuttaa muutaman toiveen (nämä ovat yleensä ne meidän itse hankkimat lahjat), jonka lisäksi lahjoja voi saada isovanhemmilta ja kummeilta (isovanhemmillekin olen esittänyt toiveen, että mieluummin aineettomia lahjoja, mutta tämä toive ei aina kyllä oikein toteudu). Ja tunnustan kyllä vältteleväni tietyn tyyppisiä lahjoja toiveista huolimatta, osittain siksi että ne toiveetkin voivat parissa kuukaudessa muuttua ja olen sitä mieltä että kaikkea toivomaansa ei tarvitse saada heti. Toki jos sama toive pysyy pitkään, on mielestäni äidinkin syytä joustaa lahjojen suhteen. Silti harras toiveeni on, että kotiimme ei muuttaisi esimerkiksi niitä hirviöbarbeja tai mitä ikinä ne nyt ovatkaan, ainakaan vielä piiitkään aikaan…

Annika, on January 8, 2015

Samaa kysymystä pohdittiin meilläkin ennen joulua. Itse olen aika tarkka millaista tavaraa päästän kotiini, ja samaa haluaisin noudattaa lasten lelujenkin osalta: mielummin vähän ja jotain erityisen kaunista ja mieleistä, kuin paljon hetken mielijohteesta hankittua rihkamaa.

Itse kerään pitkin vuotta omaa salaista Pinterest-kansiotani lahjaideoista lapsilleni. Olen koittanut tehdä enimmäkseen sellaisia hankintoja, joiden uskon säilyvän “aarteina” lasteni aikuisuuteen asti, ja joilla heidänkin lastensa olisi sitten kiva leikkiä aikanaan. Ainakaan vielä lapset eivät ole protestoineet asiasta (he ovat kyllä aika nuoria vielä). Tänä jouluna lasten mielestä kivoimmat lahjat olivatkin juuri näitä huolella valittuja juttuja. Välillä toki joutuu itsekin vähän myöntymään, mutta ihan täysin arvojeni vastaisia leluja en ostaisi. Esim. tänä jouluna hankin tytölle Ti-ti-nalle mekon, joka oli mielestäni aika kallis eikä erityisemmin miellyttänyt silmääni, mutta on ollut tosi mieleinen lapselle. En kuitenkaan ikinä ostaisi esim. jotain vahvasti meikattua “pissis”figuuria tms.

Olen myös sen verran hupsu äiti, että sen lisäksi etten läheskään aina osta lapsilleni heidän (impulssi)toiveitaan, saatan myös myydä kirpputorilla tai muuten poistaa käytöstä lahjaksi saatuja leluja, jotka eivät minua miellytä. En tunne tästä kovin suurta morkkista. Enemmänkin minua mietityttää miten saisin sukulaisille viestittyä, että emme toivo lapsillemme (tai itsellemme) valtavaa tavarapaljoutta ja rihkamaa.

Susanna, on January 8, 2015

Niin. Tuo on se ikuinen dilemma. Ja kompromisseja teen kokoajan. Minulle on myös tärkeää, että lapsi nk sopii joukkoon – eli ainakin poikien maailmassa on tärkeää, että lapsi on nk “in” jolloin hänellä on ne samat lelut kuin muilla. Muuten jää auttamatta leikeistä ulkopuolelle – ja sitä en lapselleni halua. Onneksi legot ja urheiluvälineet ovat kuitenkin mieluisia. Mutta myös lätkäpelit ja autoradat (näistä taitaa kyllä isäkin olla yhtä innoissaan..!). Mitä tulee tyttöön, on hän vielä niin pieni, että ei juuri ole omaa mielipidettä aiheesta. Huomaan tosin, että ostamani kauniit asiat eivät innosta – mieluisimpia ovat isoveljen “rumat” tavarat :). Joululahjoista minua miellyttivät Corolle mademoiselle nukke ja Punainen Vilac formula -auto. Tyttäreni lempilahjat olivat vaaleanpunainen luistelukypärä ja Muumi rannekello….Ja vaikka itse en välitä bratzeistä saati monster high – nukeista, luulen, että jos hän niitä joskus haluaa ja kavereillakin on, hankin hänelle sellaisen. Vaikka toivoisin tyttöni olevan juuri sellainen kuin millaisena pikkutytön ideaalimaailmassa näen, on tärkeää, että hänellä on oma tyylinsä ja omat mieltymyksensä – näin hänestä varmasti muokkautuu omanlaisensa persoona (vaikka tämä tuskallista välillä onkin…). Mutta kyllä – en minäkään pienenä kaikkia halujani saanut läpi. En saanut koskaan haluamaani Dingo -paitaa saati laittaa esim bändikuvia huoneeni seinille (thank god näin jälkikäteen ajatellen!).Ja ihan selvisin tästä katastrofista ilman traumoja :). Eli kyllä ne lapsetkin ilman Bratzejä pärjää – jos et sellaista halua hankkia :).

Ita, on January 9, 2015

Hard one….
I thi I that if it doesn’t go against your families moral values, then maybe it’s ok to get something that’s “in style” and let the fad pass…
For instance, I personally don’t like Hello Kitty- but the girls do, and they feel happy with it. It won’t last forever and they can choose one thing as such.
Playing with guns, on the other hand, is something I find morally not ok and actually inspires meatier behavior so will explain why not ok for our family..
Imposing our personal taste on the kids feels bossy and the kids dont defrentiate with what’s “correct ” and what’s just “moms crazyness”…. Choose your battles.

Täti Ruskea, on January 11, 2015

Ihania lahjoja ja erityisesti teltta aivan huippu! Hyvä pohdinnanaihe tämä lahja-asia. Mä kannatan ajatusta: vähemmän lahjoja ja tarkkaan ajateltuja sellaisia. Osittain toiveet huomioivia ja osittain joku yllättävä, saajaa ilahduttava idea. “Krääsää” pyrin välttämään, samoin “kaverillakin on” -vaatimusta. Silloin kun olen siihen heltynyt, on yleensä kyse ollut jostain muotikrääsästä, jonka käyttö on jäänyt lyhyeen. Meillä lisähaaste lahjojen suhteen tulee siinä, kun perheessä on viisi samaa sukupuolta olevaa lasta ja tietynlaista tavaraa on jo aivan riittävästi. Silti toiveet liittyvät nuoremmillakin niihin samoihin asioihin. Meidän viisivuotias toivoi hartaasti Legon poliisiasemaa. Yritin ohittaa asian sanomalla, että meillä on jo kaksi asemaa ennestään (tämä hänen toivomansa oli toki jälleen uusi versio). Olisitte nähneet pojan onnen ja ilon, kun hänen haaveensa kuitenkin toteutui syntymäpäivänä. Hellyin siis toiveeseen. Eihän meille tarvitsisi ostaa enää yhtäkään lelua, mutta jokaisella on silti oikeus omaan juhlapäivään ja iloon. Jouluna pyrin toteuttamaan jonkun jokaisen toiveista, mutta pitkälle mietin itse lahjojen järkevyyttä, tarpeellisuutta, pitkäkestoisuutta ja ilahduttavuutta. Annetaan jouluna viisi lahjaa per lapsi (määräkatto auttaa lähinnä itseäni pysymään kohtuudessa ja suunnittelemaan lahjat tarkkaan), joista yksi on kirjapaketti. Illalla annettavien lahjojen (5) lisäksi kaikille löytyy aattoaamuna uusi yöpuku saunasta, kuusen alta jotain tekemistä aattopäiväksi ja joulusukasta joku herkkuyllätys. Aattona annamme myös koko perheelle yhden yhteisen lahjan, jossa on uusi perheseinäkalenteri, koko perheen elokuvia, herkkuja leffojen ajaksi, joku lautapeli ja tänä vuonna oli lisäksi uudet sähköhammasharjat kaikille. Pikkupoikia haasteellisemmat ovat isot pojat, joiden toiveet ovat jo aivan eri luokkaa, kaikenlaista elektroniikkaa. Samalla korostuu myös kaveripiirin merkitys, kuka mitäkin on saanut ja vertailu on kovaa. Esimerkkinä viisivuotiaan lahjat: 1. legopaketti (pojan toive) 2. Sylvania-talo 3. karhuasu roolileikkeihin, joita meillä leikitään paljon 4. kirjapaketti ja 5. Schleicin eläimiä ja niille vanerista koottava talli ja koirankoppi (pikkuveli sai samaa sarjaa) ja rajat rikkova jemmaan unohtunut kuudes lahja: Brion junaradan osa.

Sofia, on January 11, 2015

Kiitos kaikki hirmuisesti hyvistä kommenteistanne! Minuakin mietityttänyt juuri tuo, että en missään nimessä halua “vaimentaa” tyttöjen omaa makua ja jos nyrkkeilysalit tai muu sellainen kiinnostaa niin siihen kannustamme tietenkin. Toisaalta juuri se turhan krääsän hankkiminen tuntuu ehkä “turhalta” kun todennäköisesti se rakkaus ei ole niin kovin pitkäkestoista ja jonkinlainen “eettinen” mielipidekin minulla on “muovikrääsän” hankinnasta. Hyviä ajatuksia kaikilla, kiitos todella niistä!
Thank you also Ita for your great comment ( and you will understand my reply above for sure)!

Leave a comment
name
email
url
message