Good things for kids

In the air

Lyhyet lentomatkat lasten kanssa eivät välttämättä ole homma eikä mikään, mutta toisaalta on ihan kiva olla jotain pientä viihdykettäkin mukana, ettei tarvitse kolmea tuntia tuijotella edessä istuvan tuolia. Nykyään varmasti monella ykkös viihdykettä tuovat iPadit tms. Niihin onkin helppo ladata lasten leffoja, kivoja pelejä tai lasten kirjoja. Hyvät lapsen korvaan istuvat kuulokkeet on paras olla myös mukana. Me lataamme lennolle yleensä mukaan yhden uuden leffan. Mitä muuta teidän lapsenne tykkäävät tehdä lentokoneessa? Kun lähdimme Pariisiin jouluaaton aattona, annoimme tytöille aamulla avattavaksi yhdet paketit. Molemmat saivat uuden kirjan ja Hattara sai myös uuden puuhakirjan joita hän rakastaa. Purkka sai rakkaalle nukelle suloisen rintarepun jotta sen raahaaminen kentällä ei jäisi mamman vastuulle. Uudet kirjat otettiin tietenkin mukaan koneeseen luettavaksi. Sen lisäksi olin hankkinut tytöille pikkuiset värityskirjat Tingelingistä ja pari tarravihkoa, sekä muutaman suloisen matkapelin Ziccosta. Djecolla tuntui olevan erinomainen valikoima pieniä matkapelejä ja minulla oli suorastaan valinnan vaikeutta. Tällä kertaa päädyin tehtäväkortteihin joissa pitää etsiä kuvista eroavaisuuksia. Ne olivat juuri sopivan haasteellisia viisivuotiaalle. Toiseksi peliksi valikoitui pieni kevyt mikado. Pelien klassikko ja ihan huippu kiva myös perillä pelattavaksi. Annoimme pelin veljelleni ja hänen ystävilleen jotka jatkoivat Pariisista junalla Sveitsin alpeille laskettelemaan uudeksi vuodeksi, joten siitä ei nyt olen kuvaa. Monta kivaa pikkuista matkapeliä jäi kuitenkin vielä kutkuttelemaan ja taidan hakea lähestyvälle lentomatkalle tyttöjen kanssa vielä jonkun kivan uuden pelin.

DSC_0432
Hattara sai tämän kirja ja Purkka tämän. Molemmat ovat mielestäni todella ihania ja sopivat erityisesti joulumatkalle. Hattara rakastaa Belle & Boo juttuja, joten hän sai tämän puuhakirjan.

DSC_0433

DSC_0437
Ring-ringsit aina mukana tällaisissa paikoissa.

DSC_0434

DSC_0439
Aina lennolla mukana myös käsidesiä ja näppärä pieni pullo tahranpoistoainetta.
DSC_0444
Myös pienemmät wet wipes-paketit ovat näppäriä lennoilla ja autossa, vaikka ihan vauvoja ei perheessä enää olekaan.
DSC_0449
Pikkuinen nuken rintareppu ( Nina Bobo) oli kiva löytö. Purkka sai itse kanniskella nukkeaan mukana eikä ollut huolta, että se unohtuisi kentälle tai taksiin.

DSC_0451

DSC_0453
Löysin tytöille pienet Jacadin rahapussit viime kesän lopulla alennusmyynnistä. Nyt ne otettiin matkalle mukaan jos olisi vaikka löytynyt jotain pientä ostettavaa Pariisin joulumarkkinoilta.

Helsingin lentokentällä on nykyään melkoisen hyvä valikoima eväitä lennolle mukaan hankittavaksi. Ykkösterminaalin päädystä löytyy Johan & Nyströmin kahvila ja kakkosterminaalin puolella porttejen 26 ja 27 välillä on pikkuinen take away- paikka josta saa freesejä leipiä, hyvää kahvia, tuoreita mehuja ( mm. tuorepuristettua appelsiini-mansikkamehua) ja vaikkapa hedelmiä. Charles De Gaullen kentällä tarjonta on ehkäpä vieläkin parempi ja terminaalissa 2D jota Finnair käyttää, on aivan ihana, lähinnä luomua tarjoava ravintola josta saa kaiken myös mukaan ostettuna. Ruokailu koneessa on siis helppoa, vaikka ei lentokoneen tarjontaa haluaisikaan.

Lasten kanssa matkustellessa edelleen ykkös suositukseni on olla hyvissä ajoin liikenteessä, että ehtii käydä vielä ennen koneeseen boardausta vessassa ( kun turvavyövalot palavat ja kone rullaa kohti kiitotietä on vähän hankalampi todeta, että nyt pitäisi päästä). Muutenkin on hyvä välttää turhaa hermoilua ja säntäilyä. Rauhalliset vanhemmat takaavat huomattavasti suuremmalla todennäköisyydellä rauhalliset lapsetkin. Ikkunapaikka on lapselle kiva mahdollisuuksien mukaan, jotta voi katsella maailmaa välillä myös lintuperspektiivistä. Jos lento on todella aikaisin aamulla tai todella myöhään illalla ja lapsen olisi kiva ottaa torkut niin itse ottaisin mukaan vähän isomman huivin ja vaikkapa pienen tyynyn lapselle tai jonkin ylimääräisen pehmeän neuleen joka voi toimittaa tyynyn virkaa. Peittoja ja tyynyjä ei lentokoneissa ( paitsi kaukolennoilla) ole varattu jokaiselle matkustajalle ja muutenkin ehkä käytän vähän mieluummin omaa huivia peittona tai tyynynä.

Täytyy vielä lopuksi sanoa, että onpa ihanaa matkustaa nykyään kun molemmat lapset istuvat omilla paikoillaan, kävelevät itse ja kukaan ei ole enää vaipoissa tai syö tuttipulloa. Kantamista on niin paljon vähemmän. Seuraavalle lennolle lähdenkin yksin tyttöjen kanssa joten hyvä niin.

Lattemamma

When travelling with kids on a plane I like to be prepared with a few activities, even for a little shorter flights. We usually download a new movie or a game on their iPad. A few activity books, small travel games, maybe some sticker books,  definitely colouring books and pencils as well. I also bring hand sanitizer, wet wipes and a small bottle of stain solution. The girls wear ring-rings on their arms with our phone numbers on them. Most importantly though I think it´s smart to be a bit early rather than very last minute when travelling with children. No need to stress on line at the security check and to have plenty of time to buy some snacks for the flight and go to the restrooms before boarding. I also bring a big scarf in case someone gets cold or wants to take a nap as I´m pretty sure those blankets and pillows on the plane don´t get washed after every use. If it´s a long flight or very early or late I would bring a little pillow for the kids too to ensure some actual sleep. We also love reading books so before leaving on our flight to Paris right before Christmas we gave the girls new books which we took to read on the plane. Cotton Candy also got a new activity book from Belle & Boo ( her favourite) and Bubble Gum got a cute baby carrier for her doll ( so she would not forget it at the airport or in a taxi and also because I was not looking forward to carrying it for her). Very cute and handy!

intheair
A collage from photos from my phone. Airplane breakfast from Cdg, a new book and some cappuccino when leaving from Hel, iPad and Christmas candy from godmother, the girls colouring a Parisian themed book at Cdg, all the fun things to entertain in the air.

6 Comments

 • Niina

  Kiitos näistä vinkeistä, täytyy laittaa muistiin kun taas tarvitaan puuhaa lennoille. Minullakin on aina lennoila mukana iso huivi, joka toimii niin imetyssuojana, peittona kuin lämmikkeenä itsellekin.
  Ja allekirjoitan kyllä tuon, että omilla istuimilla istuvien vähän isompien lasten kanssa on kyllä tosi helppoa ja mukavaa matkustaa verrattuna aikaisempiin viihdytysoperaatioihin kahden pienen kanssa. Vaikka kaikki matkat on menneet kyllä hyvin ja meidän pikkusiskokin on ollut helppo reissukumppani, en voi valittaa. Matkustin vuodenvaihteessa lentokoneella ensimmäistä kertaa yksin kolmen lapsen kanssa ja matka meni niin kivasti, että taidan uskaltautua tekemään sen toistekin.

  • Sofia

   Niina, olen lentänyt yksin tyttöjen kanssa viimeksi kun toinen oli juuri yli kaksi ja toinen pieni vauva. Odotan tätä reissua kieltämättä vähän suuremmalla ilolla.

 • Johanna

  Meillä on seuraava koko perheen lentomatka edessä helmikuun lopussa. Vähän kieltämättä kyllä jännittää, miten liki seitsemän tunnin lennosta selvitään tuon juuri sillä viikolla kaksi vuotta täyttävän melkoisen voimakastahtoisen pikkuneidin kanssa…Täytyy yrittää keksiä kaikenlaista viihdykettä. Viime vuonna reissu yksivuotiaan kanssa oli aika helppo, hermo petti neidiltä vasta ihan viime metreillä. Itselläni on aina iso pashmina lennoilla mukana ja viime aikoina myös täysi vaihtovaatesetti tytöille. Minäkin odotan kovasti sitä aikaa, kun kumpikaan lapsista ei enää käytä vaippoja eikä tuttia eikä välttämättä tarvitse päiväunia johonkin tiettyyn aikaan…

 • sara

  aloitan kiireettömät aamuni isolla kupilla kahvia ja yleensä sinun blogiasi selailemalla, kiitos rauhallisista ja suloisista hetkistä! Lukevatko tyttösi kirjoja englanniksi? Vai onko kirjojen kannet vain jätetty suomentamatta? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.