DIY projects,  Good things for kids

Travel pillows

Puhuin tässä kirjoituksessa hieman lentämisestä lasten kanssa ja unohdin aivan mainita ihan parhaan vinkkini sekä lennoille, että mm. leffateatteriin, museoihin tai muihin paikkoihin joissa ulkovaatteet riisutaan ja joko laitetaan narikkaan tai kannetaan mukana. Olen saanut tämän vinkin joskus ystävältäni ja muistaakseni sen täälläkin muinoin jakanut, mutta vinkki on siis hyvä myös lennoilla talvella kun mukana on takkien lisäksi pipoja, huiveja ja hanskoja. Pakkaa laukkuusi mukaan pieneen kasaan menevä iso kangaskassi. Monet lastenvaatemerkit antavat laukkuja ostosten mukana kuten Bonton ja Alex & Alexa. Kun vaatteet on aika riisua niin ota pieneen kasaan taiteltu laukku käsilaukustasi ja laita kaikki takit asusteineen kassiin. Näin ne pysyvät yhdessä kasassa, eikä mitään lähde omille teilleen. Leffassa kassi on helppo laskea jalkojen juureen ja kenenkään ei tarvitse istua takki sylissään ja harrastuksissa kassi on helppo roikottaa pukuhuoneen naulakkoon ja tällöin myös todennäköisyys, että joku nappaa vahingossa väärän pipon mukaansa pukkarista pienenee. Lentokentällä tämä kikka toimii myös hyvin koska erityisesti lapset haluavat usein olla ilman päällysvaatteita turvatarkastuksen jälkeen. Kun ne pakkaa jo turvaan mennessä kassiin, tavarapaljoutta on paljon helpompi hallita. Yksinkertaista, mutta ihan maailman paras pikku kikka. Kassissa voi toki myös kantaa suloisia pieniä matkatyynyjä. Pieni tyyny on helppo ommella ( tai pyytää äitiä ompelemaan jos ei oikein itse osaa…) ja kun sen tekee kauniista kankaasta, se käy myös hyvin koristetyynyksi sängylle tai vaikkapa torkkutyynyksi majaan. Meidän matkatyynymme ovat tietenkin Libertyn pikkukukallisista kankaista tehty, koska emme vieläkään ole kyllästyneet näihin kuoseihin.

DSC_0653

DSC_0617

DSC_0613

DSC_0652

DSC_0649

DSC_0655

My mom sew these super cute little travel pillows for the girls from a Liberty fabric. Soft and comfy and we added the wowed ribbon with the girls name on them too. I buy these and add the iron-on ribbon option to make using them super easy. At least in Finland it´s often mandatory to label everything for nursery and pre-school. I actually ordered ours in white with a pink text but got pink with a fuchsia text but these were so cute so we did not return them. You can choose to add a little motif on it too. Cotton Candy has cherries and Bubble Gum has an Eiffel tower.

Have a lovely day!

Ihanaa päivää!

Lattemamma

p.s. The pillows look quite big in the photos but are actually about the same size as the ones you can borrow in airplanes.

8 Comments

  • Täti Ruskea

    Hyvä idea nuo kassit! Kiitos vinkistä! Sellaiset olis helppo ommella itsekin. Vähän asian vierestä, mutta meillä on ollut tapana, että eskarivuonna lapset ovat saaneet kutsua kaverisynttäreilleen koko eskariryhmänsä. Silloin kuisti täyttyy kengistä, takeista jne. Varasin jokaista vierasta varten nimellä varustetun paperikassin, jonne kukin sai riisua ulkovaatteensa, myös kengät. Sitten vain kassit riviin kuistin penkille ja sen alle. Vanhemmat kiittelivät ideaa hakiessaan lapsiaan. Löytyi nopeasti oikeat varusteet ja kaikki tallessa. Tuo kassi-idea pitää kyllä ottaa käyttöön etenkin kun meidän pikkupojat haluavat hyvin herkästi riisua aina takkinsa.

  • SusannaF

    Kivat tyynyt:) Meillä myöskin kangaskassi aina mukana – helpottaa kovasti varsinkin näin talvisaikaan niiden sormikkaiden, pipojen ja muiden pikkutavaroiden löytymistä milloin missäkin ollaan. Asustehävikki on pienentynyt huomattavasti kangaskassin myötä.

  • Neiti Oliivi

    Aivan loistava idea tuo kangaskassi lennoille. Taytyykin kokeilla meidan tyttojen kanssa heti parin viikon paasta. Huomenna voimmekin jo testailla kassin toimivuutta elokuvissa :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.