Jan
23

Royale Tea

by Sofia   -   in Party planning

DSC_0573

DSC_0575

DSC_0567

Meillä on täällä teekutsujen suunnittelut käynnissä, koska saamme huomenna suloisia vieraita kun pari nukkea ja pari pikkutyttöä kokoontuvat sormileipien, sconesejen ja petit fourien äärelle. Löysimme Fortnum & Masonilta tyttöjen kanssa mansikkateetä joten sitä tarjoillaa pienestä vaaleanpunaisesta teekannusta. Me avaamme ystävättäreni kanssa pullon vaaleanpunaista samppanjaa teen lisäksi nautittavaksi, silloin teehetken nimi muuttuukin royale tea´ksi. Olen kerrannut pikkutyttöjen kanssa myös vähän tee-etikettiä. Nämä yritämme muistaa…

Kun sokerin ja maito sekoitetaan teehen, ei lusikka saa osua kupin reunoihin ( aloita” hämmentäminen”  kello kuudesta kohti kello kahtatoista). Kun tee on hämmennetty hillitysti, laitetaan lusikka kupin reunalle asettilautaselle. Sitä ei saa laittaa suuhun, eikä pöydälle.

Asettilautasta ei nosteta pöydältä, vaan pelkkä kuppi tuodaan huulille. Kuitenkin jos nousee pöydästä ja liikkuu teekupin kanssa, silloin myös lautasen tulee olla mukana.

Sconeseja ei leikata veitsellä vaan ne murretaan käsin auki.

Pienistä sormileivistä otetaan hillityn kokoisia suupaloja haukaten.

Sitruunaviipaleen voi laittaa teekuppiin jos ei käytä maitoa, mutta jos sitruuna tarjotaan lohkona, siitä puristetaan mehu teen sekaan. Lohkoa ei laitetaa kuppiin.

Pikkurilliä ei kiedota kupin korvan ympärille, pelkästään peukalo, etusormi ja keskisormi. Pikkurilli lepää rennosti kupin reunalla, sitä ei tarvitse pitää pystyssä.

We have been planning a tea party here as we have some lovely guests arriving for tea tomorrow. As we are opening a celebratory bottle of pink champagne it´s called royale tea instead of afternoon tea. The girls will get some rose flavoured pink lemonade too and we found some strawberry tea at Fortnum & Masons in London which will be served from their little pink tea pot. We have been talking about tea etiquette with the girls lately and they are excited and try to remember all the little details. I think it´s a wonderful way to learn. Tomorrow they get to help me bake some fresh scones which we hope to lift out of the oven just as our guests walk in through our front door. Wishing you a  lovely weekend!

Hyvää viikonloppua!

Lattemamma

 

13 COMMENTS
|
7,598 VIEWS
|
Partager sur Facebook
13 comments on “ Royale Tea „
Marjut, on January 23, 2015

Ihanalta kuulostaa

Marjut, on January 23, 2015

Loppukommenttini katosi jonnekin:/ Pidimme samantyyliset kutsut kun Briteissä juhlittiin kuninkaallisia häitä. Tarjolla oli teetä ruusukupeista, sconeseja ja lemon curdia. Siitä on jo ihan liian pitkä aika, pitäisi ottaa uusiksi…..

Sofia, on January 23, 2015

Marjut, mekin pidimme silloin teekutsut silloisessa naapurissa asuvan ystäväni ja silloin pikkuruisen Hattaran kanssa ja katsoimme häitä! Ja samalla ihana ystäväni oli lähettänyt Hattaralle interfloralla ruusun Tukholmasta ja lähetti toi sen hänelle kotiin. Aivan ihana muisto!

Täti Ruskea, on January 23, 2015

Kuulostaa suloiselta! Mulla on käynnissä viime hetken valmistelut tämän illan (ja yön) pyjamabileitä varten. Iso “telttakatos” on viritettynä yläkerran aulaan ja kioski odottaa herkkuja myyntikoreihinsa ja irtokarkkikulhoihinsa. Hyvää viikonloppua ja teekutsuja teille!

Sofia, on January 23, 2015

Täti Ruskea, Hattaralla on sama teema toivottuna ensi synttäreille! Kivoja juhlia ja viikonloppua myös teille!!!

Katja, on January 23, 2015

Täytyykin muistaa taas joskus teekutsut järjestää, aikaa viimeisistä on kulunut liian kauan. Joskus nuorena tyttönä vielä vanhempieni kanssa asuessa järjestin useinkin teekutsuja, kun olin niin kovin viehättynyt englantilaiseen kulttuuriin. Ihania teekutsuja ja hyvää viikonloppua kaikille!

Sofia, on January 23, 2015

Kiitos ihana Katja ja samoin sinulle!

Susanna, on January 23, 2015

Ihanaa!!! Erityisesti tuo kupliva kuulostaa juurikin täydelliseltä. Ja nämä säännöt ova loistavat (ihan itsellekin hyvä kertaus ;)…) Mutta apua, mitenhän saan nämä opetettua meidän “prinsessalle”. Olen kerrannut hänelle tällä viikolla sanoja kuten hei ja kiitos – nekään eivät ole ihan automaatio :D… Mutta Jännityksellä odotamme!

Sofia, on January 23, 2015

Susanna, jos nuoret neidit eivät ihan etikettiä muistakaan ( tai me) niin ei stressata vaan otetaan toiset kupit teetä ( tai kuplia!) ja nautitaan showsta ;)! Ihanaa kun tuutte <3!
p.s. farkuissakin saa tulla 😉

Helen, on January 23, 2015

I always think there is something quite civilised about taking afternoon tea or high tea as it sometimes called. All those delicate little sandwiches, cakes and scones. Yummy! Will you be serving it on pretty china plates? Wishing you a happy weekend

Sofia, on January 23, 2015

Helen, I love these kinds of traditions. Even though they may be a bit pretentious to some I find them quite reassuring in a way. I love reading about etiquette and am a “rules follower” so these kinds of traditions suit my personality so well. But I´m not really going to stress out at all if the girls just want to have fun and forget the rules ( although I think it´s a great way to learn a bit)! I wish I had really pretty china plates! I wish you a happy weekend too!

Jatta, on January 23, 2015

Ihania teekutsuja

Sofia, on January 23, 2015

Kiitos Jatta <3

Leave a comment
name
email
url
message