Good things for kids

An even smaller tea party

Now that we have been on the subject of tea parties it seems the girls have been drawn to this world completely. Bubble Gum had a bit of a flu the other day. Nothing too serious but I did not want to bring her to the nursery so she would not get the other kids sick. So I asked her what she wanted to play ( as watching Tangled and Frozen the whole day was really not enough of an activity to her). She wanted to arrange a tea party for the dolls. So the dolls finally got some tea too. 

Järjestimme Purkan kanssa ihan pikkuruiset teekutsut nukeille eräänä päivänä kun hän oli pikkuisen nuhaisena kotona. Mikä on muuten teidän mielipiteenne sairaiden lasten viemisestä päiväkotiin? Välillä tuntuu, että pienessä nuhassa ei lasta tarvitsisi pitää kotona, mutta toisaalta silloin se tarttuu helposti muihinkin lapsiin päiväkodissa. Ihan jokaisesta vuotavasta nenästä meillä eivät lapset jää kotiin, mutta jos sairastelu on vaivannut vaikkapa yöunia tai lapsi vaikuttaa väsyneeltä niin me pidämme usein ainakin yhden kotipäivän. Flunssan ja monien muidenkin tautuien saamistahan on kyllä lähes mahdotonta välttää päiväkotimaailmassa, eikä mielestäni tarvitsekaan, mutta toisaalta en tieten tahtoen kyllä halua muiden lapsia sairastuttaakaan. Mihin te vedätte rajan? Kuume ja tarttuvat rokot ovat toki sitten asia ihan erikseen. Tässä kuitenkin muutama kuva meidän pikkuruisilta teekutsuilta joissa nuketkin saivat vihdoin oman kupposensa teetä ja muutaman herkun.

DSC_0836

DSC_0835

DSC_0847
Fancy outfit. Pj´s and a pettiskirt. Ours is very old and the shop I bought it from does not exists anymore. But Etsy is full of these! The pj is from Petit Bateau. Perfect to wear all day on a sick day as it´s soft and warm and cozy but not on the way as it´s fitted.

DSC_0831

DSC_0861

DSC_0843

DSC_0839
Even the dolls wear party hats for a tea party. These are really the girl´s hair clips.

DSC_0845

DSC_0854
She loves taking this book everywhere. We have read it every night since Saturday.

DSC_0838

DSC_0856

DSC_0851

DSC_0830

 

I wish you stay healthy and have a great day!

Toivottavasti vältyt pöpöiltä ja flunssilta!

Lattemamma

8 Comments

 • Julis

  Hauskat juhlat olette pitäneet!

  Olisin kysynyt kirjoista, joita luet tytöille; ilmeisesti teillä on paljon kirjoja ainakin myös englanniksi ja ranskaksi? Ymmärtävätkö tytöt näitä vai käännätkö kirjojen tekstin itse heille lukiessasi?

  Omat tyttöni käyvät koulua englanniksi, mutta pidempien kirjojen lukemiseen muuten kuin suomeksi he tarvitsevat vielä paljon apua ja kannustusta.

  • Sofia

   Hei Julis! Meillä tytöille luetaan suomeksi ja ruotsiksi jotka ovat meidän kotikielemme. Ostan myös paljon kirjoja englanniksi ja ranskaksi, ensimmäinen siksi, että monia ihania kirjoja ei ole käännetty suomeksi ja usein kun tilailen amazonista itselleni kirjoja niin nappaan ostoskoriin myös tytöille muutaman. Ranskankileisiä ostan usein yhdestä lempi kirjakaupastani Pariisista, siellä on laaja valikoima suosikkejani kuten Ninniä ja Nestoria, sekä Babaria, mutta kaikki ranskaksi. Käännän kirjoja lukiessani ja haluaisin uskoa, että se myös pitää hyvällä tavalla yllä hieman omaa kielitaitoa. On eri asia lukea tai kirjoittaa jollain kielellä, mutta niiden kääntäminen hyvään muotoon onkin jo astetta haasteellisempaa. Erityisesti ranskankielen taidoilleni pienten lasten kirjat ovat juuri sopivan haasteellisia ;). Suomeksi ja ruotsikiskin on aivan erinomaista lastenkirjallisuutta ja monet omat/lasten suosikit löytyvät kyllä niistä!

 • Anna

  Suloiset teekutsut 🙂
  Paitsi että tyttäresi näyttävät ihanilta, niin myös heidän nukkensa ja nukenvaatteensa näyttävät kauniilta! Saanko kysyä vinkkejä mistä kivoja nukkeja ja niiden vaatteita löytyisi..?
  Perusmarkettien nuket ovat niin pinkkiin ja kuvioihin puettuja, omaa silmää ilahduttaisi hieman rauhallisempi ilme..
  Mukavaa viikonloppua!

  • Sofia

   Hei Anna! Kaunis kiitos! Meidän nukkemme ja nukenvaatteemme ovat Corolle-merkkisiä. Merkkiä myy Suomessa Ombrellino. Heillä on olemassa myös irtona myytäviä nukenvaatteita. Minulla on ollut lapsena samanmerkkinen nukke itsellänikin ja äitini toi sille aina työmatkoilta tuliaisiksi nukenvaatteita, joten suurin osa nukkejen vahtovaatteista ovat minun lapsuudestani. Aivan ihania vieläkin!

 • Hanna

  Hei! Kyselit aiheesta mihin vetää raja päiväkodista kotiin jäämisessä. Itse mietin asian niin, että haluaisinko itse vastaavassa kunnossa mennä töihin ja ulkoilla pihalla muutamaan otteeseen… Näppärä nyrkkisääntö joka auttaa!

 • Maria

  Sairasteluista ja päiväkotiin menemisestä näin varhaiskasvatusalalla työskentelevän näkökulmasta: Hannan kommentti tuossa yllä on tosiaan hyvä.
  Kuume, vatsataudit, rokot jne. tietenkin ovat pakottava syy kotiinjäämiselle, mutta myöskään kuumeettomana ei mielestäni kannata päiväkotiin lasta viedä, jos muuten on tavallista väsyneempi tai ei vaikuta päiväkotikuntoiselta. Onneksi suurin osa vanhemmista osaa asian huomioida, mutta joskus toivoisin joidenkin vanhempien ihan oikeasti miettivän, miten paljon lapsi joutuu päiväkotipäivän aikana touhuamaan ja olemaan liikkeessä, ulkona säällä kuin säällä, sekä ison meluisan ryhmän keskellä. Vaatii itse kultakin jaksamista ja kuntoa, siksi päiväkotikuntoisuus on mielestäni tässä se avainsana. Varsinkin flunssa-aikana tartuntojen välttämiset on todella vaikeita suurissa lapsiryhmissä, mutta mielestäni sinulla Sofia on ainakin todella hyvä ja lasta huomioiva asenne sairastelukysymykseen.
  Toivottavasti teilläkin ollaan jo terveinä nuhan jälkeen. Hauskaa viikonloppua! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.