Feb
10

A beautiful moment

by Sofia   -   in Random

I was so tired after last week that I really needed to sleep in on Saturday. Luckily I got to do just that. I woke up closer to mid day after 11 hours of sleep to a cappuccino delivered to bed by two little girls and plenty of cute artwork to boot. It was a perfect moment on it´s own merits and there was nothing artificial about it. Truly beautiful. But sometimes in life we need to create a little beauty around us. Just take a moment and make it pretty. Like taking a bubble bath in candle light in the middle of the day ( I did that over the weekend too). Or lighting up some candles at night, putting a snack in a pretty bowl and watching your favourite movie. Or making yourself a pretty tea tray and reading a good book when everyone is sleeping and the world around you has fallen in total silence. These moments don´t always create themselves but need a little push from us. And they don´t feel like a cheat they feel like a treat. They feel good.

DSC_0604´12

DSC_0612´1

DSC_0626´1

DSC_0621´1

DSC_0618´1

DSC_0625´1

DSC_0634´1

Tämä oli pieni oma hetkeni maanatai-aamuna, ennen kuin viikon kiireet nappasivat minut mukaansa. Joskus näiden hetkien luominen ( ja suominen) itselle on todella tärkeää. Elämä tuo mukanaan kauniita hetkiä, täydellisiäkin tilanteita. Mutta joskus on hyvä tehdä myös itselleen ihana hetki, luoda ympärilleen jotain kaunista. Tai tehdä jotain mikä heittää meidät ihan pieneksi hetkeksi irti arjesta ja väsymyksestä. Tiesittekö, että mm. kirkoissa järjestetään maksuttomia klassisen musiikin hetkiä joskus lounas-aikaan. Hetki hiljentyä ihan itsekseen kuuntelemaan jotain kaunista vaikkakin vain puoleksi tunniksi voi auttaa jaksamaan. Joskus kun lähden juoksulenkille, laitan juoksusoittolistani sijaan klassista musiikkia soimaan ja lenkki tuntuu todella erilaiselta. Toisinaan teen itselleni kauniin hetken kotona, vaikkapa teetarjottimen hyvän kirjan seuraksi kun muu maailma on hiljentynyt jo nukkumaan. Silloin matkustan aikuisten satumaailmaan ja katoan jonnekin ihan muualle. Sieltä on sitten ihana hipsiä oman peiton alle ja omaan oikeaan todellisuuteen. Aina elämä ei suo meille lempeitä hetkiä päivittäin ja silloin niiden luominen itselleen on mielestäni ihan sallittua. Eivätkä ne tunnu lainkaan huijaukselta vaan hyviltä. Ne tuntuvat hyviltä.

Lattemamma

8 COMMENTS
|
5,358 VIEWS
|
Partager sur Facebook
8 comments on “ A beautiful moment „
Niina, on February 10, 2015

Kauniisti kirjoitettu! Olen aivan samaa mieltä, on tärkeää suoda ja luoda niitä pieniäkin kauniita hetkiä arjen keskelle. Olisi muuten mukavaa kuulla millainen juoksusoittolista sinulla on? Yritän herättää taas juoksuharrastuksen henkiin tämän vauvatauon jäljiltä ja musiikkivinkit olisivat kovin tervetulleita.

Sofia, on February 12, 2015

Niina, kiitos! Iik, kauhean henkilökohtainen toive ;)! Tässä sulle kolme suosikkia… Kestosuosikki aina on Faithless ” God is a DJ”, viime vuosina soittolistalle jäänyt ja aina piristävä Maroon 5 ” Moves like Jagger” ja viimeaikoina joka lenkillä useamminkin soinut AronChupa ” I´m an Albatroz” ( tällä jumputuksella juoksee vaikka läpi harmaan tuulisen ja (lumi)sateisen sään, niin selkeä rytmi!).

Täti Ruskea, on February 10, 2015

Kauniisti kirjoitit. Loppujen lopuksi niin kovin yksinkertaisia ja helposti toteutettavissa olevia asioita ja ennen kaikkea miten paljon tuollaiset hetket voivatkaan antaa. Meillä on ainakin arjen pyöritys tällä hetkellä melkoista rumbaa, ehkä eniten en juuri nyt kaipaakaan aikaa itselleni, vaan aikaa puhua rauhassa mieheni kanssa. Vuorokauden tunnit ovat kuitenkin rajalliset ja jokainen elämänvaihekin lopulta kovin lyhyt. Itsestään pitää muistaa pitää huolta, että jaksaa pitää jälleen muista huolta 🙂

Sofia, on February 12, 2015

Täti Ruskea, vauva-ajan “paradoksi”. Vauva vie niin paljon aikaa ja silti se vauva-aika on niin lyhyt, että siitä yrittää vaan nauttia täysillä ja imeä itseensä jokaisen hetken.

Ansku, on February 10, 2015

Kaunis kirjoitus! Oma kaunis hetkeni on tänä aamuna tässä, kun saan istua rauhassa kahvia nauttien ja lukea tällaisia kauniita juttuja 🙂 Tästä on hyvä aloittaa uusi päivä. Ihanaa päivää myös sinulle!

Sofia, on February 12, 2015

Kiitos, ihanasti sanottu Ansku <3!

Karkki, on February 10, 2015

Todella kauniisti kirjoitettu. Olen samaa mieltä, että itseään pitää arvostaa antamalla itselle niitä pieniä, kauniita, rauhallisia hetkiä arjen keskelle. Kaunis hetkihän voi olla melkein mitä vaan. Minulle se kesällä on paljain jaloin kävely nurmella ennen kuin pistän kengät jalkaan ja lähden töihin. Talvella taasen avaan parvekkeen oven ja hengittelen rauhassa kylmää ilmaa. Vie hetken mutta antaa paljon.
Ihanaa päivää sinulle 🙂

Sofia, on February 12, 2015

Kiitos Karkki! Ja nuo kuvailemasi hetket ovat juuri niitä ihanampia! Itse haukkaan aina aamuisin makkarin ikkunan avattuani “raikasta” ilmaa muutamia syviä henkäyksiä oikein ajatuksella ennen kuin aloitan päiväni.

Leave a comment
name
email
url
message