Good things for kids,  Shopping

Marie Puce

I´m looking forward to my yearly spring shopping trip in Paris with my mom. We have no definite plans yet but hope to get round to it at the end of the month. Fingers crossed! A few favourite streets and shops are always on the agenda. One of those is Marie Puce. They have very French children clothes and I have written about the shop before a few times. Simple designs, Liberty print as well as pretty colours ( not just pastels) and cute accessories like basic leather sandals. They also have my favourites for babies, rompers and bloomers. I have my eye on some cute vichy print tops that will look just as adorable with white shorts or jeans or skirts and cardigans. One in blue and white and and one in pink and white. These are the kind of shirts that are easily worn at school or nursery as well as on the island during the summer as they are simple cotton.

809336fc360a9790db870d848bf9be50
Sleeveless shirt in blue vichy print.
43391_l
Sleeveless shirt in rose vichy print.

b2eb07d158dd12140f490e4ddad29b8c
Liberty case.
8adac60fd354fcb95fa06010beda43ad
Croiseés simple-sandals.
7d02dd57aeda65c9a2035326c174ee66
Bathing suit bottom in Liberty print ( that comes up to size 12).
00eacf53993fe14aa3604bfc8542ba52
Croisées double-sandals.
8730831ac4c50a1dbdb59c3cbb427011
Grenouille jumpsuit.
7c3ddbcfe3863f0f808f4db1cff3f550
Liberty bloomers.

Marie Pucen valikoimista innostaa tänä keväänä erityisesti hyvin simppelit ruudulliset puuvillapaidat. Hihattomat paidat joissa on pieni kaulus olisivat suloiset shortsien tai farkkujen parina, mutta myös hameiden ja villatakkien kanssa. Pienet rusetit hiuksiin ja voisin hyvin kuvitella Eurooppalaisten pikku prinsessoiden kulkevan juuri tällaisissa asuissa. Marie Puce toimittaa postitse myös Suomeen, postikulut noin 17 €.

Marie puce also has those great basics for boys like Bensimon sneakers, colourful jeans, t-shirts and shorts. And the best thing is their teen collection that goes up to age 12 and then more ( s, m and l). For girls who don´t like “baby clothes” but still like to look like kids rather than adults. The cool French kind…

Lattemamma

All photos from Marie Puce.

4 Comments

 • Eeva

  Voi kuinka ihanaa kun pääset äitisi kanssa kiertelemään Pariisin katuja ja nuuhkimaan keväistä ilmaa!
  Kiitos vinkistä, kiva että tätä merkkiä saa vähän isommillekin lapsille. Etenkin tuo bikini bottom on listalla kun etsin kesäksi pitkähihaiselle UV-paidalle kaveria 🙂

 • Täti Ruskea

  Osaatko sanoa vaatteiden mitoituksesta: pientä, suurta, kokoa vastaavaa? Ihastuin tuohon vauvan vaaleansiniseen ruutuhaalariin. Vois olla ihana yksivuotiaalle juhliin ja valokuvaukseen. Mietin vaan, että riittäiskö koko 12m vai pitäiskö olla 18m.

  • Sofia

   Sanoisin, että Ranskalaista kokoa, eli ehkä himpun pienempää kuin skandimerkit. Olen vähän huono arvioimaan, kun meillä on tytöt aina olleet aika pienikokoisia, erityisesti Hattara jolle olen enemmän vaatetta ostanut uutena ( hän oli kymmenen kiloinen vasta kaksivuotiaana). Itse ostan mieluummin kyllä varmuudeksi vähän yläkanttiin, koska pikkuisen iso vaate on ainakin söpömpi ja mukavampi kuin liian pieni. Erityisesti tuossa ruutuhaalarissa voisi hieman iso olla ihan liikkis?

Leave a Reply

Your email address will not be published.