Apr
9
Raspberry and pistachio gourmet meringues
by Sofia - in Cooking
Löysin Pinterestistä aivan hurmaavan suloisen näköisiä marenkeja ja halusin ehdottomasti kokeilla itse niiden valmistamista. Pääsiäsen jälkiruoka oli juuri oivan kohta niiden valmistamiselle. Ohjeessa oli pistaasin ja vadelman lisäksi myös tumma suklaa-appelsiini marenkeja, mutta niiden kokeilu jää seuraavaan kertaan. Käytin omaa marenkitaikinaani, eli 3 kananmunan valkuaista ja 7 rkl sokeria. Lisäsin siihen yhden vaniljatangon siemenet. Vadelmamarenkeihin tuli 1/2 kuppia pakastekuivattua vadelmaa murusteltuna ja hieman pinkkiä elintavikeväriä. Pistaasimarenkeihin tuli hivenen vihreää elintarvikeväriä ja 1/4 kuppia rouhittua pistaasipähkinää. Tällä kertaa tein marengit tarkoituksella hieman epätasaisiksi kuten alkuperäisessä ohjeessa. Se onnistui hyvin keksitaikinan annosteluun tarjoitetulla mitalla ( cookie scoop) koska minulla sattuu sellainen olemaan, mutta kahdella ruokalusikalla saisi hyvin myös tehtyä marenkikasoja. Ripottele vielä koristelut marenkien pinnalle enne uuniin laittamista. Jos haluat, että marengit jäävät sisältä sitkeiksi niin paista niitä noin 70-100 asteessa noin 1,5-2 h. Me tarjoilimme marenkeja pistaasijäätelön, kermavaahdon ja marjojen kera. Ihana yhdistelmä!
You will find the recipe for these Spring Gourmet Meringues here. They were so pretty in a not so prefect way. I like the colours and the no fuss look. They are easy to prepare and taste delicious. Freeze dried raspberries are a bit tangy and not at all sweet and I love the soft taste of pistachios. They combine so well with the sweet meringue batter. I did not try the dark chocolate and orange ones this time, but they sound delicious too. I actually like the colour combo of all three but they were just too much for our dinner. But I´d definitely make them for a bigger party another time. We had our meringue with pistachio ice-cream, whipped cream and red currants. I also found nougat in the exact same colour combination at a candy store so we had those too.
Lattemamma
p.s. The whipped cream is not in the photos as I shot these during the day and made the chantilly only for the dinner.
Ihania! Tämä resepti lähtee ehdottomasti kokeiluun. Taidan tehdä näitä seuraavaan käsityökerhoomme kahvin kanssa nautittaviksi. Luin äsken melkein kuukauden ajalta kaikki postaukset, joskus sitä vaan on niin kiireinen, vaikka ei saisi olla. Kyllä lempibloginsa pitäisi saada aina heti tuoreeltaan lukea. Tosin eiväthän aiheet vanhene ja joskus on kiva palata vanhoihinkin juttuihin, kun etsii inspistä johonkin tiettyyn. Mutta totean jälleen kerran, että ihania aiheita ja kuvia, kiitokset! Ps. Istagramia sen sijaan olen seurannut melkein päivittäin, ihania kuvia sinulla sielläkin 🙂
Good to have you back Katja 😉
Hei Sofia, saanko kysyä mistä olet hankkinut tuon ihanan vaaleanpunaisen kakkujalustan? On todella kaunis! Olen yrittänyt metsästää tuonlaista, mutta vähän huonolla menestyksellä…
Terv. Lily