May
14

Maatilalla

by Sofia   -   in Good things for kids

Me kaupunkilaistytöt emme tiedä kovinkaan paljoa maatilan menosta. Kun kesäpaikkakin on saaressa ja eläinvieraina lähinnä lokit, oravat, joutsenet ja ahvenet niin kunnon maatilan elämä on meille tuntematonta. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kaupunkilaislapsienkin on hyvä vähän tietää mistä vaikkapa munat ja liha tulevat. Niinpä me lähdemme Hattaran ja Purkan kanssa lauantaina päivä böndellä retkelle katsastamaan maatilan elämää. Retken järjestää Keinuhongan tila jonka pop up puodissa Katajanokalla pistäydymme noin kerran kuussa hakemassa tilan lihaa, jauhoja ja naapuritilan munia yms. Ohjelmassa on mm. tutustumista sonninpoikasiin, tilan arkeen, elämään maaseudulla, tilan lähiruoka puotiin sekä sisustus & lifestyle liikkeeseen ( ja myös tämä antiikkivintti kiinnostaa minua kovasti). Siellä on myös poniratsastusta ja grillattuja burgereita lounaaksi. Kuulostaa hauskalta! Toivottavasti ilmakin suosii meitä.

navettamarket

1512308_677601439015100_6363300093344263516_n

222

11146607_707736446001599_2059996722650342939_n

11037313_700408696734374_7109708989711747363_n

10988942_681276445314266_9100784317607232692_n

11149443_708370145938229_8395976025703710553_n

Kuinka tuttua teidän lapsillenne on maatilan elämä tai ylipäätään se mistä ruoka tulee? Olemme mieheni kanssa molemmat “paljasjalkaisia Stadilaisia” ja viettäneet lapsuutemme kesät Suomen saaristossa joten omatkin kokemukseni rajoittuvat lapsuuden luokkaretkiin. Tosiasia on, että jos lapsi näkee vihanneksia vain torilla tai ruokakaupassa voi olla vaikea muodostaan käsitystä siitä miten ne oikeasti kasvavat. Koska siinä missä haluan lastemme oppivan arvostamaan vaikkapa kulttuuria niin toivoisin heillä olevan myös tietämystä ihan arkisista jokapäiväisistäkin asioista. Ehkäpä pieni kaupunkiviljelypalsta olisi hauska harrastus? Tosin minun viherpeukalollani sato saattaisi jäädä kovin laihaksi!

We are taking the kids on a day trip to a farm on Saturday. As we live in a city and have a country house on an island our grasp for growing vegetables, raising cattle etc. is very narrow. And I would love for our kids to learn where food actually comes from as for them it seems it´s origins is the farmers market or the deli down the road. There will also be pony rides and they barbecue burgers so it sounds like a fun outing to me. Not to forget the pretty lifestyle boutique and antiques store ( attic really) they have at the farm. 

Iloista päivää!

Lattemamma

Kaikki kuvat on lainattu Keinuhongan tilalta.

p.s. Tämä ja sitä seuraava tämä Solsidanin kohtaus sai meidät joskus nauramaan, mutta totuuden nimissä meidän lapsemme eivät ymmärtäisi maatilaan liittyvistä jutuista juurikaan sen enempää, lukuunottamatta sitä minkä olemme lukeneet lasten kirjoista. Odotan muuten innolla tuota Solsidanin 5. tuotantokautta joka on nyt tekeillä, se on yksi lempisarjoistani!

P.S. Olisipa kiva jos lähtisit mukaan böndelle ( sinne on bussikuljetus Katajanokalta).

8 COMMENTS
|
6,749 VIEWS
|
Partager sur Facebook
8 comments on “ Maatilalla „
Johanna, on May 14, 2015

Onpas kivannäköinen retki! Olisimme hyvin voineet lähteä tuolle retkelle, mutta meillä on tiedossa aikuisten viikonloppureissu. Ehkä ensi kerralla… Meillä on vähän samankaltainen tilanne eli minä ja lapset olemme kotoisin Taka-Töölön seutuvilta. Mies sen sijaan on ihan aito bönde, maatilalta kotoisin :-). Lisäksi mies harrastaa metsästystä ja olemme ihan avoimesti kertoneet lapsille, mistä pöydässä olevat riistalinnut ovat peräisin. Kalastusta aloitellaan lasten kanssa hiljalleen, mutta meidänkään mökillä ei oikein viljely onnistu, sen verran kallioinen tontti on. Mukavaa retkipäivää teille!

Sofia, on May 15, 2015

Ihanaa aikuisten viikonloppua Johanna!

Karkki, on May 15, 2015

Retki vaikuttaa kivalta! Olen samaa mieltä, että lapsen on hvyä tietää mistä ruoka tulee. Plus maaseudulla on mukavaa.

Koen itseni onnekkaaksi, koska me asutaan melkein maalla, meillä on pieni piha ja se viljelypalsta. Meidän lähin maatila-suoramyyntipaikka on pyörämatkan päässä. Ja lähimmät luomulihatilat ovat lyhyen automatkan päässä. Ja jos lande-into iskee, lähdetään mun lapsuuden mummolaan oikealle maaseudulle.

Helsinki on vain reilun puolen tunnin automatkan päässä, jossa me käydään katsomassa kerrostaloja ja matkailemasssa ratikalla. Totuudennimissä Helsingissä käydään viikoittain koko perhe (ja mä tietenkin töissä).

Ihanaa viikonloppua ja aurinkoisia päiviä!

Sofia, on May 25, 2015

Karkki, kuulostaa ideaalilta asumusjärjestelyltä.

Susanna, on May 15, 2015

Noloa – en ole käynyt vielä kertaakaan tuossa pop-up liikkeessä vaikka on ihan nurkan takana. Ehkä suuntaan ihan ensiksi sinne ja sen jälkeen itse tilalle. Vaikuttaa ihan täydelliseltä paikalta!

Sofia, on May 25, 2015

Susanna, next time!

Sussu, on May 16, 2015

Toivottavasti teidän reissu böndellä oli antoisa. Keinuhongan tila on aivan ihana. Se sijaitsee lähellä mökkiämme joten käymme siellä usein. Meidän poikien pitää päästä katsomaan vähintään traktoreita ja minun ostamaan lähiseudun herkkuja. Äitini kanssa käymme siellä kahvikupposilla koska se navettapuoti on niin idyllinen. Suosittelen ylipäätään maaseuturetkiä kaupunkilaisperheille. Niissä on sellaista entisaikojen taikaa ja hyvää fiilistä 🙂

Sofia, on May 25, 2015

Sussu, se oli aivan ihana!

Leave a comment
name
email
url
message