Random

Happy thoughts and books

DSC_0433

Onnen aihetta löytyy lähes aina kauniista kukista. Kun koti on viime päivinä täyttynyt monista suosikeista kuten tuoksuherneistä, pioneista, ruusuista ja hortensioista ei ihminen voi olla kovin onneton. Sain myös äidiltäni äitienpäivänä kauniin uuden Lollian käsivoiteen joka on pionin ja valkoisen liljan tuoksuinen. Se on tavattoman kaunis ja jää tuohon yöpöydälle. Mielestäni on ihanaa rasvata kädet ja jalat sängyssä juuri ennen nukkumaan menoa jollain suloisen tuoksuisella voiteella. Jossain kuvassa vilahtava sormus sopi sävyiltään kuviin myös kauniisti. Sain sen joulupukilta. Olen jo vuosia haaveillut tuollaisesta jossa on myös vaaleanpunainen kivi. Sitten nuo iloa tuovat kirjat. Kanadaan muuttanut kaverini laittoi minulle viestiä jonkin aikaa sitten, että olen ollut hänen ajatuksissaan. Hän oli alkanut lukea Madame Chic-kirjoja ja ne kuulemma muistuttivat häntä minusta kovasti. Tottakai minun piti tilata kirjat itselleni. Ne ovat kepeää ja kivaa lukemista. Kirjat sisältävät lähinnä vinkkejä siihen kuinka elää elämäänsä nauttien päivittäin yksinkertaisista kauniista asioista ja kuinka löytää itsestään “chic” puoli. Kirjan kirjoittaja on inspiroitunut vaihto-oppilasvuodestaan jolloin hän asui Ranskalaisessa perheessä Pariisin 16. asuinalueella Madame Chicin luona ja oppi tältä aivan uuden elmänasenteen Kaliforniassa vietetyn lapsuutensa jälkeen. Ja toden totta moni asia mikä kirjoissa tulee esille, vastaa omaa elämäntapaani. Hyvän mielen kirjoja. Ja otin tietenkin ystäväni viestin suurena kohteliaisuutena ja ilahduin, ihanaa jos jonkun mielestä olen chic!

DSC_0438

DSC_0454´1

DSC_0430

DSC_0414

DSC_0488

DSC_0452

DSC_0441

DSC_0434

DSC_0484

DSC_0448

DSC_0431

DSC_0447

My happy thoughts of lately have consisted of pretty flowers all around the house. I´ve had most of my favourites here like sweet peas, hydrangeas, peonies and roses. Oh the joy flowers can bring to a person. I´m also loving the new hand cream my mom gave me on mothers day. The peony & white lilies scented Lollia cream is so pretty. I love adding scented cream to my hands and feet just before slipping under the duvet at night. Lollia also had lovely sounding scented candles and I´m dying to find out what ” Stacks of pretty paper” smells like. It sounds like my kind of thing! The pretty ring I got from Santa also fitted these photos perfectly. The style is something I always really  liked. And then the Madame Chic-books. My friend who moved to Canada send me a message a while ago saying I had been on her mind lately as she had been reading these books and they reminded her of me. The books are a lovely, easy read and I was very flattered she thought of me. It would surely be nice to be Chic so what a compliment. 

I´m also unnecessarily excited about my favourite directors new movie trailer coming out this week. If you like Nancy Meyer too then head over here to see her The Intern -trailer. ( p.s. Cotton Candy asked us who is Roberta Niro?! Made us laugh…)

Have a lovely day and weekend!

Onnen aiheeksi voisin hyvin laskea myös se, että olen nyt kesälomalla! Pidän suuremman osan lomastani vasta kesän aikana, mutta vähän yli viikko lomaa mahtuu tähän toukokuullekin ja ensi viikolla nettiyhteyden suodessa bloggailenkin sitten aurinkoiselta hiekkarannalta.

Ihanaa päivää ja upeaa viikonloppua!

Lattemamma

p.s. Talking about compliments, I´m curious, what is the nicest thing anyone ever said about you? My favourite compliment came from my husband not long ago. He told me; ” There are so few things that are not great about you that they are not even worth mentioning.”. It was a weird and funny thing to say and it still makes me smile!

 

14 Comments

 • Susanna

  Upeat pionit! Lempikukkani hortensian ohella:)
  Kiitos NYC kahvilavinkistä. Testataan heti ensi viikolla ja hotellikin sattuu olemaan mukavasti lähistöllä.
  Aurinkoista lomaa teille! Sitä täälläkin odotetellaan…vielä kuukausi, kunnes ihana Etelä-Ranska taas kutsuu.

 • Susanna

  Kiitos kirjavinkeistä! Sopivat täydellisesti kesälukemiseksi. Ja kyllä tuo chic kuvaa juurikin sinua 🙂

 • Karkki

  Ihania onnen aiheita <3 Kirjavinkin pistän talteen, koska kirja kuullostaa aivan oivalta kesäkirjalta. Siis semmoiselta, jota lukiessa ei haittaa vaikka kesken kaiken hieman torkahtaa 😉

  Ihania hetkiä lomalle ja oikein rentouttavaa lomaa. Minut saa onnelliseksi juuri nyt, kun ajattelen miltä tuntuu työntää varpaat pehmeään valkoiseen hiekkaan. Oi onnea.

  Miehesi kohteliaisuus sinulle sai minut melkein liikuttuneeksi. Kuinka kauniisti sanottu ajatus <3. Omalta kohdalta mieleen tulee esimieheni kommentti jokin aika sitten:"We all benefit of happy, smiley Karkki whose presence even lights the darkests of rooms".

 • Ansku

  Kiitos vinkistä, täytyy kyllä itsekin lukea nuo kirjat. Voi, tuo sormus on todella, todella kaunis ja jotenkin ihan sinun tyyliisi sopiva <3 Tämä ei ehkä ole se parhain saamani kommentti, mutta tuli ensimmäisenä mieleen..Nimittäin vuosia sitten auttaessani töissä iäkästä pariskuntaa, totesi herra siihen tilanteen loppuun "Neiti, hienoa nähdä tuollaisia ihmisiä, te olette enkeli". Kyllä se liikuttumisen kyyneleet hieman silmiin toi, ja jäi mieleen muistoksi tuo lause 🙂 Ihanaa ja rentouttavaa lomaa sinulle!! Ja hyvää nimipäivää 🙂

 • Helen

  Lovely posts this week. I have enjoyed them all. The Madame Chic books are a fun read. I liked the idea of the ten item wardrobe and have found it so much better than a wardrobe full of clothes I hardly wear. The trailer for The a Intern looks great. I love her films! I think the nicest compliment I received was whilst I was teaching (before I had my own children) and a parent thanked me for ‘bringing the learning alive’ for her son. It made me feel proud to think I had made a difference to that child’s education. Have a lovely weekend and holiday!

 • Niina

  Miten kauniisti miehesi onkaan sanonut, hassua, mutta minulle ei yht’äkkiä tule mieleen juuri ne sanat joilla olen kohteliaisuuksia saanut vaan ne tilanteet joissa ne ovat tulleet. Niitä muistelemalla saan vieläkin hymyn huulille. Madame Chic- kirjat pääsevät minunkin lukulistalleni ja Meyerin traileri vaikuttaa lupaavalta. Ihanaa lomaa!

 • Katriina

  Madame Chic ilmaantui elämääni juuri oikeaan aikaan, silloin kun jäin joksikin aikaa kotirouvaksi ja sain huomata, että arkisesta aherruksesta, ikuisesta ruoka-ruljanssista ja loppumattomista pyykkivuorista voi nauttia, jos ne hoitaa oikeanlaisella asenteella. Jos tiskit on jokatapauksessa pakko hoitaa voisi siitä puuhasta samantien nauttiakin, mikä ettei! Madame Chic osaa nauttia elämästä luomalla siihen kauneutta ja intohimoa. Samanlainen olet sinä ihana Lattemamma 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.