May
12

Lattemamma´s coffee

by Sofia   -   in Random

DSC_0376

I think it´s not a secret that I´m a coffee drinker. I´m the person who goes “ha” when reading funny quotes about coffee. Like this or this or this. I like a cup of coffee in the morning ( insert a husband with a face that say “Liar! You have at least 2!”). And I like to order coffee when I go out with a friend to talk about nothing or something very important. I like to drink a cup of coffee in the afternoon before picking the girls up from nursery. It´s like a special little moment all to myself before concentrating on little people for the rest of the day. After four o´clock I usually don´t have any more coffee. But I can easily drink 3, sometimes even 4 cups of coffee a day. I´m very picky with my coffee though. If it´s not ” good coffee” I´d rather not have it. ( The same goes with wine. Why drink it if it´s bad?)

A few years back my dad bought me a Nespresso machine for Valentine´s day. I think it was partly a selfish gift as they had had a Nespresso machine for a few years ( they hauled the machine and suitcases of the pods from abroad before there even was Nespresso in Finland) and he was just so used to getting great coffee so easily done. So he wanted the same convenience when they came over to babysit. I was pretty instantly converted. Every single cup you make is great. There is no going wrong. But at first I thought it was a bit ” fake”. That making coffee should be about grounding the coffee beans and steaming hot water and what not. But I must say I gave up on that thought long ago. We have a small metal recycling bin in our building where we recycle the empty pods/ capsules and that is the only “trouble” this coffee causes me. No mess ever, no coffee grounds on the table. But my old machine only made espresso, ristretto and  lungo ( that´s a bit like americano) so I had to heat the milk and froth it separately for my cappuccinos ( that is my choice of coffee). Not anymore. Nespresso was super kind and made my day ( or shall we say days as I thank them every morning) and gave me a new Latissima Touch machine. It´s just PERFECT. It makes my cappuccino just so with a touch of a button.  It also makes all the coffees the old machine made, lattes and just frothed milk ( our girls like to drink babyccinos sometimes) with one slight touch of a button. And it´s the easiest thing to clean too. I know you may think I should be saying this because the machine was a gift but honestly I was so thrilled about this collaboration that I probably called half of my friends when I heard about it. Nespresso and I are a match made in heaven.

DSC_0389

DSC_0326

DSC_0291

DSC_0293

DSC_0288

DSC_0312

DSC_0375

DSC_0290

DSC_0294

DSC_0390

DSC_0333

I chose the shiny black machine to go with our shiny black countertops. They both look mostly dusty in this photo. But not with plane eye!

DSC_0307

DSC_0398

DSC_0354

I instantly liked the Nespresso brand when I first saw it. I remember going to buy coffee for my parents on our various trips, ( when it was not available in Finland yet) and their boutiques were always stylish and neat. You get a cup of coffee while you are waiting in line ( in Paris there always seems to be a line in Finland not so much). Even now I like to go to the boutique in Helsinki (right in the centre on Keskuskatu ) even though we often order our coffee online for the convenience. But we go there for refills if we run out of something and to taste the new flavours and they even make decaf coffee for little girls and give them dark chocolate.The girls like to look at all the machines and such too. It´s a great experience. Everything from the cups to the pods is always so well thought out.

Sain Nespressolta uuden ihanan Latissima touch kahvikoneen! Olen rakastunut !

Lattemamma

p.s. I don´t swear, I don´t smoke, I don´t lie ( occasional white lies excluded), I don´t get drunk every weekend and I wash my face every night so let coffee be my vice! Coffee and reading past my bedtime.

This is a blog collaboration with Nespresso. I only share brands and things on my blog that I really like myself.

14 COMMENTS
|
10,423 VIEWS
|
Partager sur Facebook
14 comments on “ Lattemamma´s coffee „
Laura, on May 12, 2015

Huomenta Sofia! Viime kommentistani on pitkä aika, mutta nautin edelleen blogisi ihanasta tunnelmasta. Kahvista täysin samaa mieltä – en suostu juomaan tavallista vaaleaa suodatinkahvia kuin pakon edessä. Erinomaista päivää ja kiitos päivien piristyksistä!

Sofia, on May 15, 2015

Laura, kiva kun kommentoit :). <3

Karolina, on May 12, 2015

Joko kahvimauista on löytynyt oma suosikkisi? Mitä makua nuo ihanat vaaleanpunaiset kapselit ovat?

Sofia, on May 15, 2015

Karolina, Ansku & Täti Ruskea, kirjoittelen vaikka lempikapseleistani vielä toisessa postauksessa. Olen tosiaan juonut Nespressoa jo yli kaksi vuotta, joten suosikkeja on syntynyt! Vaaleanpunainen on Rosabaya ja se onkin yksi lemppareista. Se on tosi pehmeän makuinen, ei kovin voimakas Kolumbialainen Arabica-kahvi. Vahvuudeltaan se on 6, eli Nespresson vahvuusasteessa keskivälissä, eli sopisi hyvin myös Täti Ruskealle! Kofeiinittomia kapseleita on tullut mielestäni viime aikoina aika paljonkin lisää. Niistä kultainen Volluto Decaffeinato voisi olla kiva iltakahviin, se on maultaan vahvuusasteella 4 eli melko mieto. En ole kofeiinittomana juonut, mutta muuten pidän mausta todella paljon ( sekin näkyy kofeiinillisena versiona tuossa lasissa). Ja Anskulle suosittelen kokeilemaan vihreää Capriccioa maidon kanssa cappuccinona, se on uudehko ja tosi hyvä tai lilaa Arpeggiota espressona, joka on yksi omista suosikeista ilman maitoa juotuna. Ja uusi limited edition Monsuun Malabar oli myös hyvää ja kapselit on tosi kauniit!

Susanna, on May 12, 2015

Hyvin samoja ajatuksia kahvista..Hyvää tai ei ollenkaan ja aamu ei tosiaankaan ala ilman kahvia:) Meillä on kotona Bezzeran kahvikone & Mazzerin grinderi, joilla saa tehtyä erinomaista kahvia. Olen aikamoinen ronkeli kahvin suhteen ja ehkäpä juuri siksi useasti joutuu Helsingin kahviloissa pettymään kahvin laatuun tai oikeastaan tapaan, joilla se on tehty. En koe olevani varsinainen kahvihifisti mutta joka tapauksessa ärsyttää maksaa 4-5€ latesta, joka maistuu ja näyttää suodatinkahvilta.
Olisiko sinulla hyviä kahvi/-la vinkkejä New Yorkissa? Ground Support testattu, muita? Kiitos!

Sofia, on May 15, 2015

Susanna, testaa seuraavaksi Via Quadronno Upper East Sidella. Pieni ja ihan super suosittu kahvila/ ravintola josta saa autenttisen makuisia Italialaisia herkkuja (suolaista ja makeaa) ja kahveja. Lounasaikaan aina jonoa ulkona… Ihan suosikki paikkoja Nykissä!

Karkki, on May 12, 2015

Ihana juttu kahvista – kahvi-addikti arvostaa suuresti:) Meillä on kotona Nespresso Latissima ja olen kyllä samaa mieltä tuosta helppoudesta.Itse juon iltaisin latten vielä yhdeksän aikaa mutta valmistettuna jostain de-caf capsulesta. Iltakahvi yhdeksältä on se minun hetki huokaista ennen kuin avaan vielä työkoneen tai puuhastelen jotain muuta. Varmaan vähän samanlainen hetki kuin sinulla ennen tyttöjen hakemista.

Ihanaa viikkoa sinulle!

Sofia, on May 15, 2015

Karkki, iltakahvi kuulostaa ihanalta. Itsekin juon joskus kofeiinittoman jos kahvin maku vielä kutkuttelee illalla <3

Ansku, on May 12, 2015

Intohimoiselle kahvikissalle mieluinen postaus! Aivan ihana 🙂 Nespresso on töissä tullut tutuksi, mutta tulee käytettyä pitkälti samoja makuja (miedot espressot). Olisiko suositella jotain kokeilemisen arvoisia? 🙂

Eeva, on May 12, 2015

Kahvista saa kirjoittaa vaikka useamminkin 🙂 onhan se niitä päivän pieniä piristäviä hetkiä! Olen kuullut paljon hyvää Nespressosta, juurikin sen tasalaatuisuudesta, mutta itse en vielä malta luopua grinderistäni ja espressokoneestani. Ehkä sitten joskus…

Sofia, on May 15, 2015

Eeva, ei hyvästä kunnon koneesta kannatakaan luopua. Ehkä työpaikalle ;)!

Ita, on May 12, 2015

Long live coffee! Makes special memories with friends.

Sofia, on May 15, 2015

Ita, yes indeed! <3

Täti Ruskea, on May 13, 2015

Itse olen melko tuore kahvinjuoja, koska opin juomaan kahvia vasta toissa kesänä! Oltiin silloin uudessa kyläpaikassa, jossa emäntä ehdotti, josko maistaisin teen sijaan kahvia. Hän lupasi tehdä erityisen hyvää kahvia ja siinä hän todellakin onnistui: rohkaistuin maistamaan ja siitä hetkestä minusta tuli lattekahvin ystävä. Olen kuitenkin hyvin tarkka kahvistani, siitä suuresta nautintohetkestäni muutaman kerran päivässä. Meillä on Nespresson U-milk -kahvikone. Itse useimmiten keitän tummapaahtoista suodatinkahvia ja teen maidon kahvikoneen maidonvaahdottimella/lämmittimellä. Mieheni tykkää juoda espressoja useamman kerran päivässä ja on niin kätevää, kun sellaisen saa hetkessä ja helposti Nespresso-koneella.Pojat lämmittävät usein kaakaolleen maidon tuolla U-milk-koneeseen integroidulla lämmittimellä ja nautiskelevat, kun saavat vaahdon “kaupan päälle” 🙂 Minäkin kaipaisin lisää makuvinkkejä, erityisesti niitä vähän miedompia, että voisi iltasellakin nautiskella kahvihetkestäni. Joku kofeiiniton kapseli meillä on, mutta siitä en tykännyt. Onkohan niitäkin erilaisia? Olen miettinyt, että sitten kun palaan jälleen työelämään, olisi aivan huippua ostaa itselleen työpaikalle oma Nespresso-kone 😉

Leave a comment
name
email
url
message