Jul
6
Bbq Ciapatta & Gruyere burgers
by Sofia - in Cooking
Olen maininnutkin, että meillä on tapana aloittaa saaren grillikausi hampurilaisia paistellen. Tämän erinomaisen reseptin olen löytänyt yhdestä suosikki keittokirjoistani, ainakin kymmenen vuotta vanhasta Gant in the Kitchen-kirjasta. Se on ihana sekoitus Skandinaavista ja Amerikkalaista keittötä, pienellä Aasialalisella lisällä. Sieltä olen poiminut mm. caesar kastikkeni reseptin, kuten myös maailman mahtavimman kasvislasagnen reseptin. Nämä burgerit ovat siis myös tästä kirjasta ja kuuluvat sarjaan, jos aiot kokeilla jotain reseptiä blogistani niin kokeile tätä! Tarjoilemme usein näitä myös mökkivieraille. Silloin lisukkeena on myös grilattua maissia ja itse tehtyjä sipulirenkaita.
Are you ready to fire up your bbq? If you love burgers, then try updating your regular burger with a home made dijon burger sauce, some romaine salad, ciabatta buns and the best part… gruyere cheese. The actual hamburgers are made with the freshest and best ground beef you can find and contain little else than salt and pepper. These are our summer house staples and we have a tradition. These burgers are the first thing we grill every year we come to the summer house.
Hampurilaissämpylöiden tilalla käytämme ciapatta sämpylöitä, perus cheddar on korvattu gruyere-juustolla, väliin tehdään myös itse hampurilaiskastike ja coleslaw salaatti. Myös ohueksi siivutettu pihvitomaatti, viipaloita punasipuli, rapsakka romaine salaatti ja maustekurkut kuuluvat tähän burgeriin. Jokainen toki täyttää oman makunsa mukaan ( itse lisään myös avocadoa). Hampurilaispihvi tehdään klassisesti, jauhelihan pitää olla tuoretta ja parasta mahdollista, sillä se maustetaan vain suolalla ja pippurilla. Ohjeet ovat kirjan mukaan 4lle henkilölle. Määriä voi toki soveltaa mielensä mukaan.
Coleslaw
kaali/ cabbage
porkkana/ carrot
( kevätsipuli)/ (scallion)
1 dl creme fraichea
1 dl majoneesia/ mayo
1 rkl valkoviinietikkaa / white wine vinegar
1/2 rkl sokeria / tbls sugar
1 tl suolaa / tsp salt
mustapippuria / black pepper
1. Raasta kaali, porkkana ( & sipuli), mausta suolalla ja anna seistä noin vartti./ Grate the cabbage, onion & optional scallion or spring onion. Season with salt and let it stand for 15 min.
2. Sekoita majoneesi, creme fraiche, viinietikka & sokeri. / Mix the mayo, creme fraiche , vinegar & sugar.
3. Purista kaaliseoksesta ylimääräinen neste ja sekoita joukkoon kastike. Mausta pippurilla. / Squeeze the liquid out of the cabbage mix and mix in the dressing. Season with black pepper.
Kevätsipuli ei ole mukana alkuperäisessä reseptissä, mutta sopii mielestäni tähän hyvin. Valitse kuitenkin mieto sipuli ja yksikin pieni riittää antamaan vähän makua. Kaalin raastaminen on hieman työlästä hommaa, mutta itsetehty coleslaw on niin herkullista, että sen valmistaminen on vaivan arvoista. Ja burgereiden tekeminen on muuten niin laittoman helppoa lopputuloksen herkullisuuteen verrattuna, että pienen homman ei ole niin väliä.
Hampurilaiskastike / Hamburger sauce
2 rkl creme fraichea
1 dl majoneesia / mayo
2 rkl karkeaa dijonia / tbls grainy dijon mustard
1 rkl dijonia / tbls dijon mustard
1. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta suolalla & pippurilla ja laita kylmään. / Mix together, season with salt & pepper and keep in the fridge. You can also add ketchup and leave out some of the mustard.
Joskus laitan kastikkeeseen myös lorauksen ketsuppia, joskus jätän karkean dijonin pois. Tähän voi halutessaan myös sekoittaa tuoreita yrttejä kuten silputtua basilikaa tai korianteria.
Hampurilaispihvit
600 g jauhelihaa / ground beef
1 rkl suolaa / salt
2 rkl mustapippuria / black pepper
1/2 dl kylmää vettä / cold water
1. Sekoita kulhossa jauhelihaan suola & pippuri ja vähitellen vesi. / Mix meat & spices and add the water slowly.
2. Jaa neljään osaan ja muotoile niistä pihvejä Grillaa noin 2- 3 min. per puoli ja laita siivu gruyerea pihville kääntämisen jälkeen, jotta se sulaa siihen. / Form in to hamburgers and grill for about 2-3 minutes per side. Add a slice of gruyere cheese to melt on top when you turn the side. Serve inside a ciapatta bun with the hamburger sauce, coleslaw, crispy romaine salad, tomato, red onion, avocado & pickled cucumber. Grilled corn and home made onion rings are also great sides for this. These burgers are great with a home made ice-tea or some ice cold beer. As a dessert I suggest something very light. If you have guests I recommend making skewers of watermelon ( cut it in to hearts or stars), big blueberries and strawberries. Maybe with some ice- cream if you can still stomach it.
Näistä aineksista kasataan kesän herullisimmat grillatut burgerit! Jos haluat tarjoilla maidottomia hamppareita, voit toki korvata creme fraichet resepteissä kokonaan majoneesilla ja jättää juustot pois purilaisista. Ruokajuomana maistuu kylmä olut tai itsetehty jäätee. Jälkkäriksi suosittelen jotain kevyttä. Ehkäpä vesimelooni-, pensasmustikka- & mansikkavartaita. Jos masussa on vielä tilaa niin toki vaniljajäätelöpallokin sopii jälkiruuaksi.
Lattemamma
Voi NAM! Näyttää niin herkulliselta ja uskon, että maistuu mielettömän hyvältä! 🙂 Näitä tehdään kyllä meillä mahdollisimman pian.. 😉 Kiitos reseptistä!
Kiitos reseptistä! Ehdottomasti menee kokeiluun vaikka viikonloppuna. 🙂
Oh these look so tasty! I think we will definitely give them a try the next time we light our BBQ. Thank you for sharing.
Helen these are so good!
Jo pelkästään kuvien katselu teki nälän. Näitä ehdottomasti kokeillaan 😀
Jenni, Hanneleh ja Ansku, toivottavasti tykkäätte!
Ja näitähän tehtiin mökillä äskettäin, todellakin tykkäsimme koko iso poppoo näistä! Pakko tehdä toistekin..ja pian 😉
Hyvä hyvä Ansku!!!
Tatahan on ihan pakko kokeilla!
Neiti Oliivi, ehdottomasti!