Jul
6

Bbq Ciapatta & Gruyere burgers

by Sofia   -   in Cooking

DSC_0718

Olen maininnutkin, että meillä on tapana aloittaa saaren grillikausi hampurilaisia paistellen. Tämän erinomaisen reseptin olen löytänyt yhdestä suosikki keittokirjoistani, ainakin kymmenen vuotta vanhasta Gant in the Kitchen-kirjasta. Se on ihana sekoitus Skandinaavista ja Amerikkalaista keittötä, pienellä Aasialalisella lisällä. Sieltä olen poiminut mm. caesar kastikkeni reseptin, kuten myös maailman mahtavimman kasvislasagnen reseptin. Nämä burgerit ovat siis myös tästä kirjasta ja kuuluvat sarjaan, jos aiot kokeilla jotain reseptiä blogistani niin kokeile tätä! Tarjoilemme usein näitä myös mökkivieraille. Silloin lisukkeena on myös grilattua maissia ja itse tehtyjä sipulirenkaita.

Are you ready to fire up your bbq? If you love burgers, then try updating your regular burger with a home made dijon burger sauce, some romaine salad, ciabatta buns and the best part… gruyere cheese. The actual hamburgers are made with the freshest and best ground beef you can find and contain little else than salt and pepper. These are our summer house staples and we have a tradition. These burgers are the first thing we grill every year we come to the summer house. 

DSC_0690

DSC_0709

DSC_0693

DSC_0707

DSC_0689

DSC_0712

Hampurilaissämpylöiden tilalla käytämme ciapatta sämpylöitä, perus cheddar on korvattu gruyere-juustolla, väliin tehdään myös itse hampurilaiskastike ja coleslaw salaatti. Myös ohueksi siivutettu pihvitomaatti, viipaloita punasipuli, rapsakka romaine salaatti ja maustekurkut kuuluvat tähän burgeriin. Jokainen toki täyttää oman makunsa mukaan ( itse lisään myös avocadoa). Hampurilaispihvi tehdään klassisesti, jauhelihan pitää olla tuoretta ja parasta mahdollista, sillä se maustetaan vain suolalla ja pippurilla. Ohjeet ovat kirjan mukaan 4lle henkilölle. Määriä voi toki soveltaa mielensä mukaan.

Coleslaw

 kaali/ cabbage

porkkana/ carrot

( kevätsipuli)/ (scallion)

1 dl creme fraichea

1 dl majoneesia/ mayo

1 rkl valkoviinietikkaa / white wine vinegar

1/2 rkl sokeria /  tbls sugar

1 tl suolaa / tsp salt

mustapippuria / black pepper

1. Raasta kaali, porkkana ( & sipuli), mausta suolalla ja anna seistä noin vartti./ Grate the cabbage, onion & optional scallion or spring onion. Season with salt and let it stand for 15 min. 

2. Sekoita majoneesi, creme fraiche, viinietikka & sokeri. / Mix the mayo, creme fraiche , vinegar & sugar.

3. Purista kaaliseoksesta ylimääräinen neste ja sekoita joukkoon kastike. Mausta pippurilla. / Squeeze the liquid out of the cabbage mix and mix in the dressing. Season with black pepper.

Kevätsipuli ei ole mukana alkuperäisessä reseptissä, mutta sopii mielestäni tähän hyvin. Valitse kuitenkin mieto sipuli ja yksikin pieni riittää antamaan vähän makua. Kaalin raastaminen on hieman työlästä hommaa, mutta itsetehty coleslaw on niin herkullista, että sen valmistaminen on vaivan arvoista. Ja burgereiden tekeminen on muuten niin laittoman helppoa lopputuloksen herkullisuuteen verrattuna, että pienen homman ei ole niin väliä.

Hampurilaiskastike / Hamburger sauce

2 rkl creme fraichea

1 dl majoneesia / mayo

2 rkl karkeaa dijonia / tbls grainy dijon mustard

1 rkl dijonia / tbls dijon mustard

1. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta suolalla & pippurilla ja laita kylmään. / Mix together, season with salt & pepper and keep in the fridge. You can also add ketchup and leave out some of the mustard. 

Joskus laitan kastikkeeseen myös lorauksen ketsuppia, joskus jätän karkean dijonin pois. Tähän voi halutessaan myös sekoittaa tuoreita yrttejä kuten silputtua basilikaa tai korianteria.

Hampurilaispihvit 

600 g jauhelihaa / ground beef

1 rkl suolaa / salt

2 rkl mustapippuria / black pepper

1/2 dl kylmää vettä / cold water

1.  Sekoita kulhossa jauhelihaan suola & pippuri ja vähitellen vesi. / Mix meat & spices and add the water slowly.

2. Jaa neljään osaan ja muotoile niistä pihvejä Grillaa noin 2- 3 min. per puoli ja laita siivu gruyerea pihville kääntämisen jälkeen, jotta se sulaa siihen. / Form in to hamburgers and grill for about 2-3 minutes per side. Add a slice of gruyere cheese to melt on top when you turn the side. Serve inside a ciapatta bun with the hamburger sauce, coleslaw, crispy romaine salad, tomato, red onion, avocado & pickled cucumber. Grilled corn and home made onion rings are also great sides for this. These burgers are great with a home made ice-tea or some ice cold beer. As a dessert I suggest something very light. If you have guests I recommend making skewers of watermelon ( cut it in to hearts or stars), big blueberries and strawberries. Maybe with some ice- cream if you can still stomach it.

DSC_0688

DSC_0702

DSC_0687

DSC_0703

Näistä aineksista kasataan kesän herullisimmat grillatut burgerit! Jos haluat tarjoilla maidottomia hamppareita, voit toki korvata creme fraichet resepteissä kokonaan majoneesilla ja jättää juustot pois purilaisista. Ruokajuomana maistuu kylmä olut tai itsetehty jäätee. Jälkkäriksi suosittelen jotain kevyttä. Ehkäpä vesimelooni-, pensasmustikka- & mansikkavartaita. Jos masussa on vielä tilaa niin toki vaniljajäätelöpallokin sopii jälkiruuaksi.

Lattemamma

10 COMMENTS
|
13,134 VIEWS
|
Partager sur Facebook
10 comments on “ Bbq Ciapatta & Gruyere burgers „
Ansku, on July 6, 2015

Voi NAM! Näyttää niin herkulliselta ja uskon, että maistuu mielettömän hyvältä! 🙂 Näitä tehdään kyllä meillä mahdollisimman pian.. 😉 Kiitos reseptistä!

Hanneleh, on July 6, 2015

Kiitos reseptistä! Ehdottomasti menee kokeiluun vaikka viikonloppuna. 🙂

Helen, on July 6, 2015

Oh these look so tasty! I think we will definitely give them a try the next time we light our BBQ. Thank you for sharing.

Sofia, on July 8, 2015

Helen these are so good!

Jenni, on July 6, 2015

Jo pelkästään kuvien katselu teki nälän. Näitä ehdottomasti kokeillaan 😀

Sofia, on July 8, 2015

Jenni, Hanneleh ja Ansku, toivottavasti tykkäätte!

Ansku, on July 9, 2015

Ja näitähän tehtiin mökillä äskettäin, todellakin tykkäsimme koko iso poppoo näistä! Pakko tehdä toistekin..ja pian 😉

Sofia, on July 13, 2015

Hyvä hyvä Ansku!!!

Neiti Oliivi, on July 9, 2015

Tatahan on ihan pakko kokeilla!

Sofia, on July 13, 2015

Neiti Oliivi, ehdottomasti!

Leave a comment
name
email
url
message