Shopping

Stripes

Olen aina ollut raitojen ystävä. Lapsesta saakka minulla on aina ollut raitapaitoja ja mekkoja. Vaikka raidat kaikissa väreissä ovatkin minulle mieluisia niin suosikkini on kuitenkin klassinen breton stripe, ja nimenomaan tuollainen tummansini- valkoraidallinen joka kuvissa näkyy. Sain tämän aivan ihanan Paige Stripe-mekon blogiyhteistyössä Henri Lloydilta ja olen pitänyt sitä aina kun se on vaan ollut puhtaana. Se on pehmoinen ja mukava, mutta sopivan jämäkkä kuitenkin, kestääkseen automatkat tms. venähtämättä. Malli on kaunis ja klassinen, joka kesän must have-vaate. Itse yhdistän mekon mieluiten valkoisiin Supergan tennareihin, mutta alla on muutama muukin idea mekon käyttöön…

I love stripes! I have always been a stripy shirt or dress kind of a girl and I must admit that when stripes became trendy a few years ago I was a bit disappointed that my signature look was so mainstream. But a Breton stripe is a classic. I got the perfect stripy dress from Henry Lloyd for a little blog collaboration and I love it. I have worn it non stop since it arrived in my closet in May. First I had it on my holiday with yellow espadrilles and even though it was a bit cold for a short dress in Finland I wore it with navy leggings and sneakers. It´s comfortable, it´s pretty and it´s great quality. The material is soft cotton but still a bit thicker so it keeps it´s form well. And the great thing about stripes is that you can style them in many ways to make it look a little different. I like it best with white Superga tennis shoes. But if you add some bracelets and pretty sandals you get a whole different look. Or maybe wear it with a leather jacket or a big slouchy cardigan and a chunky scarf. Belt it for a preppier look. You just can not go wrong with it really. It is my favourite summer dress for the city and the island and it is in constant rotation at the moment.

DSC_0130

HL1
Lifestylen keltaiset espadrillet sopivat mielestäni kivasti sinivalkoraitaiseen mekkoon.

DSC_0137
Hipaneman rannekorun on Mrs. Jonesin kesäkaupasta Hangosta.
HL2
Parhaimmillaan mekko on kuitenkin valkoisten Supergan tennareiden ja korikassin kanssa. Ne ovat toisilleen luotu yhdeistelmä.
DSC_0112
Tennareiden kanssa asuun sopii myös tosi kivasti sporttinen takki. Mekko ja sadetakkikin ovat näppärän näköinen yhdistelmä. Tämähän käy ihan kaikkeen…

DSC_0109

DSC_0113

DSC_0107

DSC_0119
Ihana paksu huivin ja ehkäpä myös paksu neuletakki vievät mekon syksyisempiin päiviin.

HL

Henry Lloydilla on myös samasta materiaalista ihana raitapaita. Olemme lapsuuden bestikseni kanssa olleet Henry Lloyd-tyttöjä jo ala-asteella ja se taitaa olla edelleen yksi hänenkin lempimerkeistään. Purjehdimme kesäisin aina yhdessä ja mikään merkki ei ollut silloin niin hieno kuin Henry Lloyd. Ne kestävätkin aikaa ja kulutusta niin erinomaisesti, että minulla on edelleen käytössä mm. tikkiliivi ja kaulahuivi varmaankin vuodelta – 94. Nehän alkavat kohta olla jo vintage vaatteita!

Hauskaa päivää!

Have a fun day!

Lattemamma

8 Comments

 • Helen

  Very versatile dress! Saw this in the window of Henri Lloyd a couple of weeks ago in the sale. Was very tempted! It always looks so lovely in your photos. I love Breton tops and have quite a collection. Always so easy to wear and looks good too for everyday casual ‘mum on the run’ style!

  • Sofia

   Helen it is! They are just that, stripes make the “mum on the run” style fresh and classic. A bit more pulled together in a way than say grey marl t-shirts or so but just as comfy! ( I love grey marl too though). And like the saying “mum on the run”, thanks for that! Have a great day!

 • Niina

  Raidoilla ei vaan koskaan voi mennä vikaan. 🙂 Minulla on tuo sama mekko ja paita ja ne ovat kyllä olleet tämän kolean kesän ehdottomat luottovaatteet. Ja miten hyvin nuo keltaiset espadrillot sopivatkaan mekkoon, kiitos vinkistä! 🙂 Minulla ei ole ollut vuosiin itselläni (eikä kyllä lapsillakaan) keltaista kuin sadevaatteissa, mutta viimeisen vuoden aikana keltainen on alkanut hiipimään asusteisiin.

  • Sofia

   Niina, ei voikaan! Itse olen aina ollut keltaisen ystävä, mutta se on mielestäni parhaimmillaan pienissä määrin, ei kokonaisena asuna päästä varpaisiin. Keltainen on niin ihanan kesäinen ja raikas. Tilasin juuri äidiltä Pariisista vihdoinkin sen Petit Bateaun keltaisen sadetakin itselleni. Se on niin ihana!

 • S

  Voi miten hurmaava ja kaunis blogi sinulla onkaan!Huvittavaa,mutta juuri samainen mekko ja Supergan tennarit ovat olleet minun tämän kesän luottounivormuni:kummatkin ovat hyvälaatuisia ja mainioita käytössä.Hellepäiviä varten ostin alesta HL:n Emma-mekon ja -hameen: niille on käyttöä viimeistään syksyn aurinkolomalla.
  Hyvää ja aurinkoista kesää sinulle!
  Ps.Vinkkaan vielä muiden poikien äideille,että Supergan naistenmalliston kangastossut sopivat mainiosti myös pojille.

  • Sofia

   Hei S ja kiitos! Hyvät luottovaatteet sinulla ;)! Meillä tytöilläkin on ollut joka vuosi pikku Supergat käytössä, ne ovat ihan parhaat kesä kengät!

 • JohannaKoo

  Kysymys vähän ohi aiheen, tai liittyen Supergan kenkiin. Tietäisitkö mistä saisi tilattua pojalle ko. merkin tennarit koossa 21/22? En löytänyt verkkokaupoista niin pientä kokoa enkä tiedä myykö joku liike niitä. Harmittaa, että en ostanut kenkiä Kaivarin kirpparilta kun ne siellä näin… Kiitos vastauksesta. 🙂
  Ja kaunis asu, keltainen & raidat on kiva yhdistelmä. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.