Jul
14

Greek salad

by Sofia   -   in Cooking

DSC_0579

Klassikko salaatit eivät ole muodostuneet klassikoiksi ilman hyvää syytä. Erinomaiset makuyhdistelmät toimivat vuodesta toiseen, kuten salade nicoise, caesar tai caprese. Yksi omista suosikeistani erityisesti kesäisin on kreikkalainen salaatti. Kuumana kesäpäivänä suolainen fetajuusto ja viileä kurkku ovat mitä mainioin lounas tai lisuke vaikkapa grillatulle karitsan kareelle. Malliaikoinani asuin yhden talven Ateenassa töitä tehden. Siellä tuli syötyä useampikin kreikkalainen salaatti. Ne sisälsivät kaikki kalamata oliiveja, tomaattia, kurkkua, sipulia, oreganoa, erinomaista oliiviöljyä ja tietenkin ison kimpaleen suolaista ja valkoista fetajuustoa. Silloin tällöin salaatissa oli myös vihreää paprikaa ja kapriksia. Koskaan annokseni ei kuitenkaan sisältänyt salaatinlehtiä tai öljyssä lilluvia fetakuutioita.

Kreikkalainen salaatti

kypsää tomaattia

kurkkua

kalamata oliiveja

( kevät)sipulia

(tuoretta) oreganoa

kimpale kunnon fetajuustoa

hyvää oliiviöljyä

1. Pese ja paloittele vihannekset sopivan reiluiksi paloiksi.

2. Asettele mielesi mukaan lautaselle oliivien kera ja murustele päälle fetajuusto tai jätät se isoksi levyksi. Mausta herkullisella oliiviöljyllä & oreganolla. Itse tykkään käyttää tuoretta oregania, mutta kuivattua on ehkä jopa “autenttisempi” vaihtoehto. Ripottelen päälle myös punaviinietikkaa ja mustapippuria. Halutessasi voit lisästä myös suolaa, mutta fetajuuston suolaisuuden takia sitä ei mielestäni tarvita.

DSC_0571

DSC_0568

DSC_0576

DSC_0567

I´m a fan of classic salads and I think they are classics for a reason. Like a Caprese, a Caesar salad or salad Niçoise. They just work every time. And a Greek salad just goes in the same category for me. I spent a winter working in Athens when I was modelling and ate my fare share of those salads. Ripe red tomatoes, cool cucumber, dark brown calamata olives and onion topped with a big chunk on salty feta cheese, sprinkled with oregano and a delicious olive oil. No lettuce leaves, no pre-chopped oil soaked bits of feta. Sometimes maybe some green bell peppers, often times dried oregano but sometimes the fresh variety. I make mine with fresh. Oregano is an easy herb to grow but be sure not to put it amongst you other herbs on a herb garden as it spreads quickly and takes space from the others. But kept separately it´s a great one and goes so well with chicken too. Or grilled pizza or…

 Mukavia kokkailuhetkiä kesäkeittiöön!

Lattemamma

2 COMMENTS
|
7,908 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ Greek salad „
Susanna, on July 15, 2015

Juurikin lähes prikulleen sama resepti, jonka itse aina teen. Tuoretta oreganoa en ole kokeillut – joten sen lisään seuraavaan. Joskus tuunaan hiukan ja puristelen öljyn joukkoon sitruunaa ja valkosipulia. Antaa kivan twistin! Mutta tuo perinteinen silti aina ykkössuosikki :). Nam.

Sofia, on July 15, 2015

Susanna, ensi kerralla kokeilen sitruunaa ja valkosipulia!

Leave a comment
name
email
url
message