Good things for kids,  Shopping

Sale shopping

Are you a sales shopper? I often buy a few “Can´t live without” favourites for full prize but then end up using the sales to stock up for the future ( for kids). I add very basic things on my online sales shopping cart too like t-shirts and panties from a favourite brand to get it all shipped at once. And often at sales times the shipping costs are free too which is something to keep an eye on. You can find really good quality brands for great prizes.

Sales shopping for children is also a little different than shopping for myself. I usually buy my key wardrobe things for full prize like stripy shirts or classic white button downs. They are often not on sale or if they are the sizes are very big or teeny tiny. On sale I look for something I really like but would not necessarily need every day like a pretty skirt or a blouse in a special colour.

But for children I like to buy classics they wear year round like navy cardigans or navy and white striped knits. Party dresses that don´t get that much wear are worth buying on sale too. Look for brands you might not necessarily buy for full prize to use only a few times, but love the style of like Marie Chantal or Bonpoint. I had my eye on a few pretty dresses from La Coqueta this year but had bought so many pretty dresses last year that we did not need any more. So instead I decided that as I know I will find something I really want from her next collection too I will wait and get something brand new next year.

While shopping online I also like to browse through the  kids accessories for cute handbags, jewellery or hair accessories on sale. They make great little gifts for little celebrations like first day of school or when visiting a friend.

Osteletko paljon vaatteita alennuksesta? Hankin taas tänä vuonna lapsille muutaman hyvän klassikon aleista ja samalla usein lisään ostoskoriin perus käyttötuotteita, kuten lempimerkkini Petit Bateaun alusvaatteita ja paitoja, jotta ne tulevat samoilla postikuluilla.  Hyvä idea on myös katsoa samalla jos “asusteissa” on hyvällä alennuksella söpöjä pikku laukkuja, koruja tai hiusrusetteja. Niistä saa kivoja pikku lahjoja vaikkapa kyläviemisiksi tai nimipäivälahjoiksi.

girl_mary_janes_patent_baby_blue_26_001
Kun tilasimme Hattaralle ja Purkalle syksyksi ja talveksi ison pinon sukkahousuja, niin ostoskoriin eksyi myös pari vaaleansinisiä lakerikenkiä Hattaran seuraavassa koossa ja erityisen edulliseen hintaan. // As we were stocking up on stockings for the Fall/ Winter season from here ( our absolute favourites that we got for both girls in grey, navy, pink and white) I added a pair of pretty baby blue lacquered shoes in my shopping basket too. These were on sale for a very good prize.
barrettes-miniclic-span-liberty-lime-span-544-1
Söpöt pikku hiussoljet ilahduttavat nuoria neitosia. Vaikkapa pienenä esikoulun aloituslahjana. // A pair of cute barrettes makes an outfit. This would also be a cute gift for little girls so something to add to your basket from the sales if shopping for something else.
flower-quilted-bag-pink
Tiedätkö pikkutytön joka ei rakasta pieniä laukkuja joissa kanniskella pieniä aarteita? // I know many little girls who love to carry around little treasures in little bags.
large
Puuvillainen raitaeule on ollut kovassa käytössä saaressa, mutta sopii hyvin myös päiväkotiin vaikkapa farkkujen tai legginsien kanssa pidettäväksi. // This striped pullover has been worn so much on the island but it will also be great for pre school with jeans or leggings.

Nyt kun alennusmyyntiostokset on tehty niin onkin sitten jo aika ihailla pikku hiljaa ilmestyviä syksyn ja talven mallistoja. Me tosiaan valmistauduimme jo tilaamalla uudet sukkahousut tulevalle kaudelle. Omat suosikkini löytyvät täältä. Tilasimme molemmille tytöille tummansiniset, vaaleanpunaiset, harmaat ja valkoiset sukkahousut. Ne ovat meillä eniten käytetyt värit. Myös uudet suloiset puuvillapipot ja hanskat olisi kiva löytää. Katselin vähän näitä tummansinisten tikkitakkien kaveriksi.

Now I feel like I´m all set to start looking for fall and winter pieces. How about you?

Lattemamma

6 Comments

 • Johanna

  Kieltämättä huomaan, että ajatukset välillä karkailevat jo talvivaatteiden suuntaan… Tiedän kyllä että nyt on heinäkuu, mutta kun tiedän myös, että esikoiselle on hankittava kaikki ulkovaatteet piposta saappaisiin talvea varten. Ja kun olen suhteellisen tarkka (no okei, kranttu) noista ulkovaatteista. No, ehkä hengähdän kuitenkin vielä hetken kesätunnelmissa :-). Ihania sukkiksia muuten, tosi söpöjä värejä! Tosin meidän tyttöjen sukkikset ovat tasan kolmea väriä eli valkoisia, harmaita ja vaaleanpunaisia, joten turha kai tässä on väreistä intoilla… Yllättävän vaikeaa muuten yleensä löytää yksivärisiä nilkkasukkia. Jostain syystä vierastan kuviollista.

 • Niina

  Kovin samanlaisia alelöytöjä on meillekin tullut; La Coquetastakin tilasin avarcaksien ja sukkahousujen lisäksi nuo samat vaaleansiniset kengät. Lapsille alennusmyynneistä yleensä aina löytääkin jotain oikeasti tarpeellista ja mitä pienemmästä lapsesta on kyse, niin sitä paremmin tuotteita tuntuu alennusmyynteihin jäävän. Tosin en ole malttanut olla katsomatta jo syksyn uutuuksiakin. Petit Batealta meille tulikin jo yksi paketti, heidän syys&talvimallistonsa on tänäkin vuonna ihana!

 • Saara

  Löytöjä on tullut kyllä tehtyä ja BonPointilta lähti muutama ihana pimapuuvillainen valkoinen tunika, sekä henkäyksen ohuet mohoirneuletakit neidille. Ongelmana vain on, ettei osaa vielä yhtään arvioida kuinka neiti kasvaa joten pidetään peukkuja, ettei talveksi tarkoitetut ole sopivia vasta ensi kesänä 🙂 Ymmärtääkseni tämä hurja pituuskasvu tasoittuu mitä lähemmäksi vuoden ikää päästään ja sitten voi alkaa söpöillä kunnolla kun vaatteet menevätkin kauemmin päälle kuin kaksi viikkoa. Kengät ja ne kengät, odotan niin että saan hypistellä suloisia pikkutytön kenkiä <2

 • Täti Ruskea

  Tällä kertaa satuimme olemaan Helsingissä juuri kun Stockmannilla alkoi -60% ale. Eniten löytöjä tulikin tehtyä ihan perinteisesti kaupoissa. Löysin mm. kolmelle pojalle ensi kevään ja kesän juhlia ajatellen siniset puvuntakit, housut ja liivit sekä pinon valkoisia pystykauluksellisia paitapuseroita. Kavatin ruskeat nahkasandaalit olivat todellinen löytö, toki koon sopivuus ensi kesäksi hieman jännittää, mutta onhan meillä näitä käyttäjiä eli varmasti jollekin jossain vaiheessa sopivat 😉 Pikkujalat-verkkokaupasta löysin ihanat lampaankarvavuorilliset ruskeat nahkakengät kahdelle pojalle talveksi. Ale-löytöjä tein Stockan lisäksi myös Benettonilla, Marimekossa, Polarn o Pyretissä, Gantin liikkeessä. Löytyi neuleita, chinoja, aluspaitoja, paitapuseroita, pyjamia… Pienten lisäksi myös esikoiselle löytyi paljon vaatetta. Ensimmäistä kertaa tein tilauksen myös La Coquetalle. Harmikseni heillä oli ollut ongelmia nettikaupan saldopäivityksessäja toinen tilaamani neuletakki olikin loppunut. Sen sijaan toimin juuri kuten sinäkin eli aletuotteiden ohella tilasin myös perusvaatetta eli pikkupojille jo pitkään haaveilemiani polvisukkia kolmessa värissä (meidän värit ovat ruskea, vaaleansininen ja tummansininen) sekä ruskeat henkselit. Raitaneuleet ja chinot neljälle yhdestä toisesta nettikaupasta. Seuraavaksi onkin ohjelmassa käydä läpi kaikkien vaatekaapit, ottaa pienet pois ja järjestää tilalle seuraavaa kokoa. Siinä samalla on helppo tarkistaa vieläkö jotain puuttuu. Sen jälkeen taitaakin alkaa talvivaatepohdinnat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.