Aug
19

I like it!

by Sofia   -   in Cooking  Good things for kids  Shopping

Monissa perheissä harrastuksiin mennään suoraan päiväkodin tai koulun jälkeen ja silloin pieni välipala on usein tarpeellinen. Listasin alle muutaman oman suosikkini ihan perinteisten eväsleipien ja hedelmien lisäksi ( näitä kaikkia myydään Suomessa, lista jälleenmyyjistä löytyy ihan tämän blogimerkinnän lopusta)…

It´s time for after school hobbies and in many cases this also means portable snacks. (Also an “afternoon slump” -snack at work is a necessity for some.) A sandwich and an apple goes a long way but sometimes it´s nice to spice it up a little. I wanted to share a few of our favourite ready made snacks on the go you might want to try…

Sometimes there just is no time to sit down for lunch or you really feel like you need that little something to take you from lunch to dinner. So a so called power bar ( I´m a huge fan of raw bars and not so much artificial protein bars which I would not even give to children) might be a good idea to have handy at your desk or in your handbag. My favourites are these Swedish Getraw bars. I especially love the liquorice flavour. I really need to start making my own snack bars. These are also great for kids as a snack before a dance class. Raw bars are basically nuts and dried fruit in a handy form and with added flavours like vanilla and in this case aniseed oil and liquorice root.

Snack.col

Another raw bar brand we like a lot is Raw•Bite and they look pretty too and Roo Bars mulberry and vanilla is a favourite as well. Rude Health´s snack bar the Pumpkin is also super good. I love that it has ginger and cinnamon. It´s like a mild pumpkin spice bar.

Chai Mylk and Chocolate Mylk from Rebel Mylks are something we found quite recently and although it´s not a necessity in ones snack case, it´s a nice addition as a special treat every now and then. The Chai flavour actually tastes like liquid cinnamon buns! These are quite sweet but do not contain any sugar but date nectar instead. They also have a coffee and matcha green tea mylk. I wish they had the kids versions ( banana and orange-chocolate!) of Mylks available in Finland too…

Ok so maybe popcorn is really not the healthiest snack but these are so good and easy to take with you so if you feel like giving your kid a treat while waiting for a sibling from practise you might want to try the Planet Organic´s sweet and salty popcorn. But do not be surprised to find your own hand slipping in that bag again and again…

Snack.col2

We also like to add dried fruit amongst our snacks. Dried organic mango and – bananas are crowd pleasers in our household. A few in addition to you regular snack of choice or instead of an actual fruit that sometimes feels too messy like when you are traveling while eating ( not ideal at all but sometimes just mandatory for a burst of energy before practise).

These Renée Voltaire´s Berry Boosts are also yummy and so easy to take with you. As are their chocolate covered pumpkin seeds too!

These may not be portable as they are eaten frozen but we are so so happy that an old favourite of ours previously only sold abroad is now available in Finland so I had to share these too. Smooze´s! The Guava and coconut is our favourite but all the flavours are good ( like the pineapple and coconut… hello pina colada smoothie ice-cream)! You can store them in your pantry but they must be frozen before serving.

Mitä teiltä löytyy eväsrasiasta? Näppäriä ideoita on myös käyttää mm. jämäkämpiä paperisia cupcake vuokia erittelemään marjat tai vaikkapa kirsikkatomaatit eväsrasiassa ja laittaa pikkuisten leipien päälle suloiset cocktailtikut jotka pitävät eväsleivän kasassa ja lisäävät entisestään sen houkutusarvoa lapsen silmissä.

Lattemamma

Kaikki kuvat Ruohonjuuri

p.s. Renée Voltairea myy Suomessa ainakin Stocka ja Anton & Antonit, Urtekramin kuivattuja luomu hedelmiä saa ihan lähikaupoistakin, Rude Healthin patukoita muistaakseni Punnitse ja Säästä-liikkeistä. Muita mainittuja tuotteita myy Ruohonjuuri ( heillä on myös verkkokauppa).

 

4 COMMENTS
|
8,279 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ I like it! „
annika, on August 19, 2015

I like it too! Mä oon ostanut niitä lasten Mylkkejä Punnitse&Säästästä, kannattaa kysyä tilaamaan niitä 🙂 Varsinkin se suklaa-appelsiini on tosi hyvää!

Sofia, on August 31, 2015

Kiitos annika lisä Mylk vinkistä ( ja ekasta!). Täytyy kysellä!

Täti Ruskea, on August 19, 2015

Kiitos välipalavinkeistä! Ilahdutti kovasti vinkit cocktailtikuista ja cupcakevuoista. Nuo pitää ottaa käyttöön 😉 Hyväksi havaittu välipalaleipäidea, jota meillä käytetään, on tehdä kerrosleipiä ja/tai leikata ne kolmioleivän muotoon. Ovat heti paljon herkullisempia 😉 ja niiden päälle vois toisinaan lisätä noita cocktailtikkuviirejä. Juuri olin perjantaina toisen isomman pojan kanssa ruokakaupassa “isoilla” ostoksilla ja pitkään tuumailimme välipalaostosten kohdalla. Isot pojat menevät joinakin päivinä suoraan koulusta joko liikunta- tai musiikkiharrastuksiinsa, joten välipala on tarpeen. Leipä ei ole silloin se paras mahdollinen, koska aamulla mukaan otettu leipä ei ole parhaimmillaan iltapäivällä (tosin kylmävaraajan kanssa vielä menee). Sitten on vielä lisähaaste siinä, kun yksi lapsi tykkää tuosta eväästä ja toinen ei. Kenelle maistuu hedelmä, kenelle rusina, kuka jättää syömättä, jos sellaista pakkaat eväsrasiaan. Eskarilainen tarvitsee oikeastaan vain retkille eväitä, kerholaisella sen sijaan pitää olla eväät jokaiselle kerhokerralle. Vauvaruokien hedelmäsoseet maistuvat meillä vielä kouluikäisillekin ja ne säilyvät hyvin sekä ovat terveellisiä.

Sofia, on August 31, 2015

Täti Ruskea, todella, leipien leikkaaminen eri muotoihin ja muu pieni hauska tavallisesta poikkeava tekee eväästä yllättävän ja kivan.

Leave a comment
name
email
url
message