Sep
10
Kaalilaatikko
by Sofia - in Cooking
Ihana syksy tuo mukanaan ruuanlaittoon jo aiemmin mainitsemani kurpitsat, mutta myös kaalin. Tein perinteisen kaalilaatikon maanantaina ja siitä riittää syötävää tällä reseptillä useammalle päivälle ja/tai ainakin yksi ylimääräinen illallinen pakastettavaksi. Toki meillä asuu kaksi pientä tyttöä jotka syövät myös pieniä annoksia. Eli isompien lasten, varsinkin paljon urheilevien kanssa, tästä ehkä riittää vähän vähemmaksi aikaa. Lihaa on reseptissä paljon, voit hyvin puolittaa lihan määrän tai lisätä enemmän kaalia Tämä on sellainen sinnepäin ohje!
Kaalilaatikko
1 pieni kaali tai puolikas iso
n. 600- 800 g jauhelihaa
3 dl kaura/ ohrasuurimoita tai riisiä ( kuivapaino)
sipuli
pari valkosipulinkynttä
lihaliemikuutio
5 dl maitoa/ kermamaitoa/ vettä
3 munaa
1 dl siirappia ( käytin 1/3 molasses siirappia joka on voimakkaan makuinen todella tumma siirappi ja 2/3 vaahterasiirappia. Voit käyttää mitä vain, mutta vaahterasiirappi on “terveellisempi” vaihtoehto kuin tavallinen tumma leivontasiirappi)
voita/ öljyä paistamiseen
suolaa & pippuria
1. Keitä haluamasi jyvät kuten kaurasuurimot ohjeen mukaan ( ehkäpä noin 8 dl vettä) lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.
2. Kuutioi kaali pieneksi ja paista voissa tai öljyssä, joudut ehkä tekemään tämän osissa.
3. Paista jauheliha sipulin & valkosipulin kanssa ja mausta suolalla & pippurilla.
4. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa, mausta tarvittaessa vielä. Lisää munamaito tai vesi jos haluat maidottoman version ja siirappi ja sekoita vielä.
5. Kaada isoon voideltuun/ öljyttyyn uunivuokaan ja paista noin tunti 180°c uunissa.
Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa!
Above is a really good recipe for a popular Finnish Fall food, cabbage casserole ( with minced meat, cabbage etc.). It may sound quite horrible but in fact it is really delicious. If you would like me to translate the recipe please leave a comment below.
Have a good day!
Tunnelmallista syyspäivää!
Lattemamma
Kaalilaatikko on niin hyvää! Tosin olen ainoa joka sitä meillä syö.. Voisinkin testata tätä ohjetta, en ole löytänyt vielä sitä täydellistä reseptiä 🙂
Toivottavasti tykkäät malviina!