Sep
23

Organized grocery shopping

by Sofia   -   in Cooking

I may not be many things but I would like to think that organised would be on the list of things I am. It just makes everyday life a little easier to have things somewhat under control. But when it comes to groceries and dinner I tend to go with the flow. Menus are often based on whatever looks good and fresh at the market that day. I look for recipes I want to try in magazines, cookbooks and online and obviously we have the family favourites on rotation like I presume everyone does. But now I have taken action and decided to plan the weekly menus even better from now on. I started ordering our groceries online ( I know I´m so behind, but the thing is I actually like grocery shopping)! So now I decided to plan the coming weeks menu in advance and then order everything ready. I have the weekly planner we use for our family where I write down all our hobbies and such so I write down the weeks menu there after deciding on different recipes ( I have a Pinterest folder full of recipes to try if you are looking for inspiration). Then I check my pantry as to what I have and what I will need and then make my order. I have a grocery shopping list on hand for the things I don´t find online so we can pick those up with the freshly baked bread and such so I pencil those down at the same time to keep track. I also stock up on basic things like milk, eggs, yoghurt, some fruit and veggies and paper towel etc. online. Very handy!

( I must apologise for the bad lighting in the pictures as I had very little time and a very dark moment of the day to take these. But it was either this or nothing…)

DSC_0623

DSC_0614

DSC_0630

DSC_0635

DSC_0629

DSC_0636

DSC_0612

Päätin nyt arjen alettua hieman järjestäytyä myös ruokaostosten suhteen. Pidän itseasiassa ruokakaupoissa käymisestä ja päivän menu perustuukin usein sille mikä näyttää tuoreelta ja hyvältä. Mutta kun arjessa pitäisi ehtiä hoitaa myös harrastukset, työt, lasten viemiset ja hakemiset niin ruokaostokset on kyllä melko paljon helpompi tehdä netissä ja saada kotiovelle kuljetettuna. Itse olen nyt kokeillut tätä nettikauppaa joka toimittaa myös Anton & Antonin valmiita ruokakasseja joissa on ainekset useammalle aterialle. Valmista ruokakassia en ole tosin vielä testannut. Valikoima on laaja ja mm. luomutuotteita on todella hyvin tarjolla. Hedelmät tulevat kyllä niin raakoina, että meillä ne saivat kypsyä pöydällä seuraavaan viikkoon asti. Mutta ymmärrän kyllä, että kypsät hedelmät eivät taida kestää kuljetusta kovinkaan hyvin.

Mukavaa päivää!

Have a great day!

Lattemamma

4 COMMENTS
|
5,370 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Organized grocery shopping „
Nilgun, on September 23, 2015

great timing! I have been ordering many times from k-market and kauppahalli24 (fresh fish is great here!) but definitely i prefer shopping for veggies from the store myself. I have never tried ruokakassi. Do you know how does that work? PS: just ordered maple syrup etc for the apple pie recipe of yours 🙂 Hugs xxoo

Sofia, on September 24, 2015

Hope you enjoy it Nilgun! Hugs back!

Niina, on September 24, 2015

Minäkin nautin ruokakaupassa käymisestä jos sen saa tehdä yksin ja rauhalliseen aikaan, mutta koska sellainen on nykyään aika harvinaista, on tuo Kauppahalli24:n kotiinkuljetus ollut meidän perheemme apuna jo reilun vuoden ajan. Varsinkin silloin kun mies on työmatkoilla, on niin helppoa saada ostokset suoraan kotiin illalla. Kerrothan vinkkejä teidän viikon ruokalistoista? Minullakin on ollut ajatuksena tehdä sunnuntaisin viikon ruokasuunnitelma, mutta se on vielä jäänyt ajatuksen tasolle. 🙂

Sofia, on September 24, 2015

Niina, tulee hyvin mietittyä etukäteen kun pitää päättää mitä tilaisi. Ehkäpä niistä saisikin jonkin “vinkkipostauksen” aikaiseksi!

Leave a comment
name
email
url
message