Oct
26

Jam jars go cutesy

by Sofia   -   in DIY projects

Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni näitä suloisia säilytyspurkkeja joita ihailin viime pääsiäisenä House & Garden lehdessä. Tällaisia on myös Pinterestissä näkynyt paljon, mutta idea on mielestäni edelleen tosi suloinen. Purkkeja varten tarvitset vain akryylimaalia jota saa pienissä purkeissa askartelukaupoista, kannellisia lasipurkkeja, liimaa ja pieniä muovieläimiä. Löysin nämä pikkuiset safarieläimet lelukauppa Karttuunista. Maalasin hillopurkkien kannet ja eläimet, annoin niiden kuivua ja sitten liimasin ne jaloistaan kiinni kansiin. Siinäpä tämä pikku askartelu kaikessa yksinkertaisuudessaan. Meillä purkkeihin laitetaan säilytykseen askarteluun liittyviä pikkujuttuja kuten höyheniä ja teippirullia. Myös pienet askarteluhelmet, paljetit yms. pysyvät purkeissa hyvässä tallessa ja nämä olisivat myös suloisia namipurkkeja. Minulla on vielä leopardi ja elefantti odottelemassa muutaman lisäpurkin tyhjentymistä.

Sillä aikaa kun maalailin kansia ja eläimiä, tytöt maalasivat jotakin pieniä tyhjiä kartonkinlaatikoita vesiväreillä ja liimailivat niihin helmiä ja paljetteja. Vaikka emme tehneetkään samaa askartelua niin kuitenkin puuhastelimme yhdessä. Tytöt saivat myös auttaa pöydän pyyhkimisessä ( meillä on pöydällä arkisin usein ihan vahakangasliina joka on helppo pyyhkiä puhtaaksi myös askartelun jäljiltä) ja pesivät omat siveltimensä ja vesikulhonsa. On kiva huomata kuinka innolla tytöt tarttuvat siivoushommiin kun kyseessä on jokin muu kuin oman huoneen siivoaminen. Emme muuten ihan rehellisyyden nimissä säilytä kaikkia tyttäjen askarteluja. Meillä nimittäin halutaan muuttaa kaikki tyhistä vessapaperirullista lähtien joksikin askarteluksi. Hetken ympäriinsä pyörittyään ne joutuvat sitten roskikseen koska ei meillä riittäisi tila kaikkien juttujen säilyttämiseen. Toki kaikkein hienoimmat tuotokset arkistoidaan.

I have been meaning to try out this one craft for ages. It´s a very easy one and we have all probably seen these all over magazines and Pinterest but it does not make it any less cute or useful. Now that I found the little Safari animals I thought I would give it a go. I have saved some old jam jars and just painted the lids with acrylic paint bought from a crafts store. I also painted the little animals and then glued them on the lids. That is actually how easy this craft was. While I was doing this the girls painted some little boxes with water colours and glued rhinestones on them ( we do not keep all their crafts to be honest but let them do plenty). These jars are cute for some of the small crafts items we like to try and keep organised. But one could definitely use these for candy too or hairpins, Barbies accessories or for what ever comes to mind.

DSC_0427

DSC_0414

DSC_0422

DSC_0418

DSC_0413

DSC_0430

DSC_0435

DSC_0412

Iloista alkavaa viikkoa! Ajattelin tehdä illalliseksi kotitekoisia kalapuikkoja ja pottumuusia. Mitäs teillä syödään tänään? ( Ehkä teen sitä sitten huomenna!)

Lattemamma

p.s. Thank you for your super sweet comments on my last blog post. They made me feel very happy indeed!

9 COMMENTS
|
8,514 VIEWS
|
Partager sur Facebook
9 comments on “ Jam jars go cutesy „
Täti Ruskea, on October 26, 2015

Kauniita purkkeja! Mäkin olen tuon idean jossakin nähnyt. Tiedän hyvin tuon, kun kaikki pitää saada talteen askartelua varten. Meidän tuore 6-vuotias on juuri sellainen. Et arvaakaan mitä kaikkea löytyi kätköistä, kun siivottiin hänen huoneensa nyt viikonloppuna perin pohjin! Kiitos edellisestä postauksestasi! Se oli kauniisti kirjoitettu. Vastasinkin siihen, mutta minne lie bittiavaruuteen vastaukseni hävinnyt. Viiden lapsen äitinä luulen tietäväni jotakin siitä, mitä todellinen arki on lasten kanssa. Itse nautin kaniista asioista ympärilläni, tykkään pukea lapset “kauniisti” ja nautin lastenjuhlien järjestämisestä suunnittelemalla ja toteuttamalla kaikenlaista kulloiseenkin teemaan liittyen. Miten surulliseksi tulenkaan, kun joku kokee juuri sen superäitinä ja täydellisyytenä. En ole täydellinen, enkä superäiti. Joudun komentamaan lapsiani eikä se suinkaan aina tapahdu ystävälliseen sävyyn. Lapsenikaan eivät ole täydellisiä, ihan kuten itsekin kirjoitit. Monenlaisia haasteita on mahtunut näihin viiteentoista vuoteen äitinä ja vanhempana. Toki pintaa tärkeämpää on se mitä sisällä on, mutta mielestäni kaikessa arjen pyörityksessä on on ihana saada nauttia edes ripaus kauneutta, tunnelmaa ja mikä se milloinkin on. Olenkin joskus miettinyt, miksi seuraan blogiasi, vaikkei minulla ole edes tyttölapsia. Mutta se on juuri tuo, saan valtavasti iloa ja voimaa kauneudesta, suloisista väreistä, ideoistasi ja milloin mistäkin. Minusta blogisi on täydellinen levähdyspaikka kaikkien arjen haasteiden keskellä. Olen myös iloinen monista uusista vaatemerkkivinkeistä, joita olen saanut pojilleni, samoin askartelu- ja juhlavinkeistä, lahjoista, matkoista, sisustuksesta, resepteistä, lasten kanssa puuhailuista. Kiitos kun jaksat pitää tätä blogia! Ja kiitos että olet täällä lattemammana, juuri sellaista tarvitsen arkeeni! Nyt jo odotan kuumeisesti vinkkejäsi joululahjoista, joulukalenterista ja kaikesta jouluun liittyvästä. Mukavaa viikkoa sinulle!

Sofia, on November 3, 2015

Kiitos aivan ihanasta kommentista Täti Ruskea! <3

Ita, on October 26, 2015

I am sooo makin theses!!! Our girls have so many little stuff- this is adorabel

Sofia, on November 3, 2015

Thank you Ita and Helen!

Helen, on October 26, 2015

Cute craft idea. I think we will have to try this! This evening’s meal ; Penne pasta with hidden vegetables and tomato sauce, with basil! The children loved it! 😉

Niina, on October 27, 2015

Kauniita purkkeja! Meillä on ollut purkit samaa askartelua varten jo pitkään, mutta en koskaan muista etsiä sopivan pieniä ja edullisia muovieläimiä maalattavaksi. Ja edelliseen loistavasti kirjoitettuun tekstiin liittyen, tällaisissa tilanteissa tulee juuri sellainen “ei todellakaan superäiti”-fiilis kun tajuaa, että olen luvannut lapsille jonkun askartelun jo puoli vuotta sitten…

Mutta onneksi tiedän että niin se vaan on välillä jokaisen äidin elämässä ja onneksi mieheni muistaa tasaisin väliajoin mainita minun oleva superäiti ja -vaimo (mitä en siis todellakaan ole 🙂 )kun pyöritän perheen arkea suurimmaksi osaksi yksin. Ja minäkin monen muun lailla nautin kyllä hurjasti näistä vaaleanpunaisista lattemammahetkistäni. <3

Ja iltaruokana meillä oli kasvissosekeittoa, lapsille raejuustolla ja minulle pähkinä- ja siemensekoituksella höystettynä. Takuuvarma ruokahitti meidän keittiössämme. 🙂

Sofia, on November 3, 2015

Kiitos ihana Niina kauniista kommentistasi <3!

rita, on October 27, 2015

Kivannäköisiä purkkeja! Tälläisiä purkkeja oli tehty myös pienistä keiju leluista, mitä itse ajattelin tehdä lasten kanssa. Pinterestistä löytyy ihan uskomattoman paljon hauskoja askartelu vinkkejä 🙂

Sofia, on November 3, 2015

rita, Pinterest on ehkä yksi nettiajan parhaista keksinnöistä! Keiju purkit on ihana idis!

Leave a comment
name
email
url
message