Oct
22

Mummy points for trying

by Sofia   -   in Random

You all know, I hope and presume, that what blogs are and what the lives portrayed on the blogs are may not be and in most cases are not quite the whole reality of the blogger. I just wanted to raise the subject as I absolutely do not want to come by as a know it all mom of perfectly behaved kids. As I for sure do not know it all ( in fact I call my friends and mom for parenting hints and advice fairly regularly) and my kids are absolutely not perfect. Well they are in a way in my eyes, like you think yours are. But not really, as no one is. They misbehave and they get cranky, they fight and they talk back to us. They try to push their limits and we try to give them limits ( and try not to cross ours!). For sure they are sweet and they do well in daycare and have sweet little friendships but they are just normal regular small people. And I am a normal regular mom who tries her best to be a good mom ( and wife and friend and daughter and sister and co-worker…) but also fails at that like we all sometimes do ( and sometimes I just go for a run or close the bathroom door, run myself a bath and tell the rest of my family I need a break from them although I love them).

DSC_0395

DSC_0393

DSC_0391

DSC_0392

DSC_0397

I´m telling you this because even my friends who know me well sometimes say things like ” What would you do because you are a supermom?” and I guess they are not referring to my actual parenting skills but my ” Lattemamma image”. And I got worried that if my friends started to think I somehow think I know something about parenting they don´t then you might also think so. And it´s absolutely not the image I want to portray here. So I wanted to just make it clear so you would not come here and think I am, or think that I think I am, a better mom or a supermom ( really, I don´t even believe there is such or then we all are!). I personally don´t think there is any one way to raise our kids. I am not here to judge how people raise theirs, I only try to do the best I can with mine.

This blog is a little hobby for me and I hope an outlet of positive inspiration for you. But even if the little failures of everyday life are not here, portrayed on this blog, it does not mean my life is not just as filled with them as yours. I hope you know that! 

With these words and I hope with a positive note I wish you have a fabulous weekend of being imperfect but content! I sure try to be! 

Lattemamma

p.s. In Finland you can collect some kind of bonus points from grocery stores etc. and so it has turned in to a saying that if you do certain things you get ” good mommy points”. Like when you craft something special with your kids or go do something extra fun with them like take them to the zoo. I would like us to give ourselves mummy points for basic things like remembering to give them their vitamin D and for taking them to the playground when we really feel like sitting them in front of an iPad and reading glossy mags and drinking coffee. But I´m not sure I like the whole good mommy points- saying. This is just to clarify the title.

p.p.s. The photos are of my girls´ after pre-school snack before Cotton Candy´s dance class. These kinds of things are the ones we tend to give ” good mom points” for. Snacks that are packed pretty. The kids do not care so much how the snack looks like. They think mommy is a good mommy if she remembers to bring the snack ( regardless of the packaging). The way it looks is just for me, I like it looking pretty and to me it comes naturally. My husband buys them bananas and yoghurts from the grocery store and they are just as happy with those. The Princess Snap game I play with Bubble Gum while waiting for her sister is awesome by the way! It´s one of those games we play with the whole family. It´s easy and fun and even a 4 year old can play and be just as victorious as anyone else! I got it at Trotters in London but did not find it on their website. It´s from a brand called Usborne.

12 COMMENTS
|
6,495 VIEWS
|
Partager sur Facebook
12 comments on “ Mummy points for trying „
Barbamama, on October 22, 2015

Ymmärrän täysin mitä tarkoitat. Olen saanut blogistasi valtavasti inspiraatiota ja toteuttamisen arvoisia ideoita. Ihailen aina sitä kuinka jaksat kirjoitella meille niin usein, ja kuinka sujuvasti kirjoitat. Tietysti kuitenkin ymmärrän, ettei blogi anna tyhjentävää kuvaa sinusta tai elämästänne.
Itselleni yksi suurimpia syitä seurata blogiasi kuitenkin onkin se, että täällä eletään ihanassa vaaleanpunaisessa unelmassa. Tiedän, että täällä käydessäni lähden aina hyvillä mielin pois. Kaikenlaisia ikäviä asioita on maailma pullollaan. Siksi on tärkeää, että on blogisi kaltaisia onnellisia levähdyspaikkoja. Kiitos siis ihanasta blogista Sofia!

Sofia, on October 26, 2015

Kiitos sinulle ihanasta kommentistasi Barbamama!

Liz, on October 22, 2015

Lohdullinen, kannustava ja inspiroiva postaus. Mihinkäs sitä Lattemamma karvoistaan pääsisi. 🙂

Kiitos blogistasi. Se ilahduttaa joka ikinen kerta.

Sofia, on October 26, 2015

Kiitos Liz! Ihana kuulla!

Anniina, on October 22, 2015

Kiitos aidosta postauksestasi! Sinusta todella saa sellaisen täydellisen äidin imagon. Uskon, että jokaisen lapsen unelma olisi saada sellaiset synttärit kuin tytöillesi järjestät, päästä askartelemaan teidän kanssanne tai suloisille teekutsuillenne! 🙂 Blogisi on todella kiva ja täältä saa aina kivoja ja kauniita vinkkejä lapsiperhearjen upgreidaamiseen! Oli lohdullista kuitenkin lukea, ettei Lattemammallakaan mene aina niinkuin Strömsössä! Perustyytyväisyytesi ja onnenhetket arjessasi välittyvät blogin kautta ja visuaalisuutesi ja esteettisyytesi on kyllä omaa luokkaansa! Itse rakastan myös kaikkia kauniita pakkauksia ja purnukoita (kävin juuri Helsinginreissullani Anton&Antonisss pelkästään heidän ihanien ruokapakkaustensa takia) ja kuviasi on tosi kiva katsella! Kiitos Lattemamma mahtavasta blogistasi <3 🙂

Sofia, on October 26, 2015

Kiitos paljon Anniina <3!

Helen, on October 22, 2015

I love your blog for a number of reasons. Visually, it is always colourful and beautiful and brightens my day. But it also honest. There have been a few times when you have expressed your feelings so openly that it actually makes me think phew, I am not the only person to feel like this when I am being particularly reflective in my parenting. You never come across as condescending in your blog. Keep on writing as you do. It is inspirational! Wishing you a happy fun filled weekend 🙂

Sofia, on October 26, 2015

Thank you for your sweet comment Helen <3! I´m very flattered!

Laura, on October 23, 2015

Kiitos ihanasta, kauniista, positiivisesta ja energiaa antavasta blogistasi Sofia!! <3 Kuten itse kirjoitat, blogisi on paikka arjen keskellä jossa kaikki on kuorrutettu pehmeällä vaahdolla. Näin toisaan on ja ihana niin! Tämä paikka antaa ainakin minulle paljon positiivista energiaa. Kiitos siitä! Ihanaa, että olet luonut tällaisen paikan meille kaikille! Olen itse hyvin visuaalinen henkilö (kuten nähtävästi sinäkin) ja koska en työssäni pysty tätä millään tavalla hyödyntämään, niin yritän vapaa-ajallani saada mahdollisimman paljon kaunista ympärilleni. Esim. asettamalla arkisia asioita kauniisti (vaikka se olisikin vain hetkellistä, kuten päivän vaatteet itselleni/lapsilleni), ottamalla kauniita valokuvia (joita voin myös katsoa myöhemmin positiivisen energian tarpeessa) ja lukemalla blogiasi (koska saan positiivisen energian lisäksi myös vinkkejä kauniiseen lapsiperhearkeen) <3. Aina tähän ei todellakaan ole aikaa, mutta silloin kuin on, se antaa niin paljon enemmän energiaa kuin ottaa. Jos kirjoittaisin blogia, niin varmasti kirjoittaisin vain mukavista ja positiivisista asioista, joita itsekin haluaisin lukea myöhemmin ja muistella. Ymmärrän siis hyvin, että blogisi ei kerro sinusta kaikkea. Ja ei tarvitsekaan!! Blogi varmaan kuitenkin antaa sinulle enemmän kuin ottaa. Ja ajattele, kuinka ihanan päiväkirjan olet tyttärillesi luonut. Voitte varmasti palata ihastelemaan montaa asiaa yhdessä myöhemmin. Ihanaa viikonloppua sinulle Sofia! puss

Sofia, on October 26, 2015

Kiitos ihana Laura! Minä puolestani inspiroidun usein sinun ihanista insta kuvistasi! Puss!

Jenni, on October 23, 2015

Hei Sofia,

arjen keskelle tarvitaan juuri Lattemamman blogia <3 Arkeen kuuluu tarpeeksi haasteita, joten on mukava sukeltaa blogisi maailmaan hakemaan inspiraatiota ja viipyilemään kauniiden kuvien pariin. Niin… ja monesti elämässä ratkaisevat ne pienet asiat…miten eväsrasia on pakattu, oven avaus toiselle, tuoreet kukat maljakossa jne. Suloista viikonloppua toivotellen!

Sofia, on October 26, 2015

Kaunis kiitos Jenni <3!

Leave a comment
name
email
url
message