Nov
20

Cookies and cream cupcakes

by Sofia   -   in Cooking

DSC_0221

DSC_0220

I have been making these cupcakes for years and this recipe never fails. These are literally impossible to mess up. So if baking is not your forte then you may want to try making these. Besides they are delicious! So good! 

Tämä resepti on lähes mahdoton pilata, se on niin yksinkertainen. Juustokakku kuppikakut syntyvät nopeasti ja näitä voi valmistaa vaikka lasten kanssa. Lapset asettelevat mielellään keksipohjia kuppikakkuvuokiin sillä aikaa kun täytemassa syntyy tehosekoittimessa.

Cookies and Cream Cupcakes ( makes 30)

2 pounds/ 900g Cream cheese 

1 cup Sour Cream ( käytän itse n. 200 g purkillisen maustamatonta maitorahkaa)

1 cup ( 2,5 dl) sugar

1 tsp vanilla extract

1/4 tsp salt

42 Oreo cookies ( tähän käy siis yhtälailla Dominokeksit tai vastaavat)

4 eggs

1. Line 30 cupcake liners with Oreo cookies. Yes just whole cookies. You can as your kids to do this while you work on the filling.

2. Crumble the rest ( 12) Oreos in to fairly coarse bits by hand or in a blender/ chopper.

3. In an electric mixer whisk the cream cheese until smooth. Add vanilla, salt & sugar.

4. Whisk in the eggs one at a time incorporating each well but not for too long. Add the sour cream but do not over whisk.

5. Fold in the cookie crumbles. 

6. Fill the Oreo bottoms with the mixture and bake for about 22 minutes in 275 degrees fahrenheit (in about 140 degrees celsius).

7. Let them cool and then cool further in a refrigerator for at least 4 hours.

This recipe is originally from Martha Stewarts Cupcakes book.

DSC_0213

DSC_0223

Done! Hope you like them! As always let me know if you make these and what you think! Have a great weekend!

Toivottavasti maistuvat myös teillä! Kivaa päivää ja ihanaa viikonloppua!

Lattemamma

 p.s. Ensi viikolla sitten sokeriton, maidoton, vegaaninen ja gluteeniton herkku joka on silti myös aivan loistava.

0 COMMENTS
|
6,259 VIEWS
|
Partager sur Facebook
Leave a comment
name
email
url
message