Dec
4

Marie Chantal´s Christmas

by Sofia   -   in Good things for kids

( this is one of my favourite songs for this Christmas so you may want to listen to it while reading and looking through these photos)

I don´t know what it is but I always feel like Christmas is a great reason to splurge on some new outfits for the children. Well even for myself! I love the feeling of waking up on Christmas morning ( or here in Finland Christmas eve morning as that is when we celebrate Christmas and the Santa comes at night… you know Santa is from Finland so he visits the Finnish kids houses before going around the rest of the world dropping gifts down the chimney). First eating breakfast in pj´s maybe in front of the fireplace.  Then spending the day getting everything ready for dinner and doing all the traditional Christmas things in our family ( for us one important part is watching the Snowman on tv). Then going to a Christmas sauna and after that getting all dressed up for the night. Making our hair pretty and putting on our make up. Lighting the candles and the Christmas music and then suddenly being all festive and fancy for the night! I always loved the getting ready part even as a child. Oh, and remember when it was time to go to sleep and you had your new nightie on and your pretty hair still curled and tied with a bow and you would lie in your bed listening to adults talking in the living room, laughing every now and then and you would feel all safe and warm and happy in your bed. The light coming from your door that is not entirely closed. That would have been my other favourite part for sure! I would have been hugging my favourite teddy Rose ( Ruusu nalle ) very tight and whispering secrets to it´s ear. Or sneaking to look through the crack on the door to see what everyone was doing.

Marie Chantal has a wonderful collection of Children´s clothing for the Festive season and they are just perfect for getting all dressed up for Christmas before a fancy dinner. Here are some of their pretty Winter Collection images…

Marie-Chantal - AW15 - gold angel wing baby & cream bear suit baby 3

Let me just say aaaaawwww!

Marie-Chantal - AW15 - angel wing onesie & Tino blanket gift box

This box would also be a great gift for a newborn or a baby shower.

MARIE-CHANTAL - AW15 - BABY CORD DRESS LOOK

I absolutely love this collared dress. Can you imagine a little girl dressed in this running around at her bigger siblings school Christmas recital?

Marie-Chantal - AW15 - angel wing sweater & sequin shorts girl holding gold wings

Marie-Chantal - AW15 - cat sweater gift box

The cashmere cat sweater is one of my favourites from this Winter´s collection. I would love to get this box for Christmas if I was still a little girl…

MARIE-CHANTAL - AW15 - BOW COAT & UMBRELLA DRESS LOOK

The umbrella print was also one of my favourites from this collection! and it would be pretty for everyday use too. They make a dress in this fabric for bigger girls too.

Marie-Chantal - AW15 - bear sweater boy

Look at that handsome teddy bear ( and this cute little boy!).

 

Marie-Chantal - AW15 - fairisle sweater gift box

Marie-Chantal - AW15 - jacquard structured skirt girl sitting

She could be one of mine…

MARIE-CHANTAL - AW15 - BABY SHORT PARTY DRESS LOOK

Marie-Chantal - AW15 - short party dress girl & baby

These golden dresses are fancy enough for any occasion. And my girls would love to wear a golden dress!

MARIE-CHANTAL - AW15 - BABY BOY SUSPENDER WOOL SHORTS

Marie-Chantal - AW15 - tutu dress baby

MARIE-CHANTAL - AW15 - BABY TUTU DRESS LOOK

Classic and lovely as always don´t you think?

I wish you a wonderful weekend! 

Toivon sinulle hyvää viikonloppua ja kaikille Suomalaisille tietenkin erityisen hyvää itsenäisyyspäivää!

Lattemamma

This post was a collaboration with Marie Chantal. Always one of my favourites!

p.s. Do you read her blog?

 

2 COMMENTS
|
8,750 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ Marie Chantal´s Christmas „
Täti Ruskea, on December 4, 2015

Oi miten kauniisti ja liikuttavasti kirjoitit, pikkutytön silmin ja tunnelmin. Itseäni toisinaan harmittaa, kun yhteen päivään on mahdutettava niin paljon asioita. Siinä on vaara, että tiukka aikataulu alkaa nostamaan stressiä ja kaikki ovat hermostuneita. Meillä on esimerkiksi tapana käydä lasten joulukirkossa klo 15. Ruuanvalmistamisen kannalta se on vähän hankala aika, mutta kuitenkin se joulun tärkein sanoma tulee siellä ja sen haluan lapsilleni opettaa. Jouluna pukeudutaan tietenkin juhlavaatteisiin. Tämän vuoden juhlavaatetus on meillä vielä vähän hakusessa ja pian alkaa tulla kiire. Tänään kolme pojista lähti tahoilleen itsenäisyyttä juhlimaan. Mielestäni kiva juttu, että lapsetkin huomioidaan juhlimisessa ja pyydetään pukeutumaan juhlavaatteisiin. Ja miten ylpeänä eskarilainen ripustikaan kravattia kaulaansa tai ysiluokkalainen puvussaan lähti kaupungntalolle tanssiaisiin 🙂 Joulusta vielä: meillä pojat löytävät perinteisesti aattoaamuna uudet yöpukupaketit saunasta, “saunatontulta”. Niihin on kiva käpertyä illalla nukkumaan ja viettää niissä koko joulupäivä 🙂

Sofia, on December 4, 2015

Kiitos Täti Ruskea <3! Meilläkin tytöillä oli eilen itsenäisyyspäivälounas koululla. Pukukoodin oli juhlava sinivalkoinen asu. Meiltä löytyi onneksi valmiina La Coquetan sinivalkoruutuiset mekot joissa on valkoiset kaulukset. Tytöt olivat mielestäni hirmu suloiset niissä ja itse tietenkin tälläytyvät mielellään silloin tällöin. Annoin luvan laittaa juhlakengätkin sisäkengiksi ( ja vanhempi heti tarkisteli, että saako niissä olla sitten lounaan jälkeenkin vai pitääkö sitten vaihtaa tavalliset sisätossut...). Muistan muuten tuon teidän pyjamat joulusaunssa-tradition, mainitsit siitä ehkäpä muutama vuosi sitten ja sen jäi mieleeni. Itseasiassa viittaankin siihen yhdessä tulevassa joulupostuksessa, eli odotapa vaan!

Leave a comment
name
email
url
message