Dec
3

Pieni viesti, suuri muisto

by Sofia   -   in DIY projects  Good things for kids

Eilen jaoin meidän joulukalenteri ajatuksia ja kerroin perinteestä laittaa lapsille viestejä kalenteriin jotka sisältävät kivoja yhdessä tehtäviä juttuja. Marraskuun viimeinen päivä illalla ripustelin kalenterin tyttöjen huoneeseen taas joulunodotusaikaa kuvastamaan ja helpottamaan. Tulipa sinne taas suloinen tunnelma kun lisäsimme myös vähän pikkuisia jouluvaloja.

Veljeni auttoi minua tänä vuonna suunnittelemaan ja toteuttamaan printattavan version viesteistä ja ajattelin jakaa sen myös teidän kanssanne jos joku muukin haluaa käyttää tätä ideaa. Voit myös printata kuvat ilman viestejä ja kirjoittaa mitä itse haluat tehdä lasten kanssa. Printtaa PDF tiedostot alla olevasta linkistä…

joulukalenteri

Huomaathan, että se avautuu ensin yhdelle sivulle ja kun klikkaat linkkiä uudestaan avautuu PDF ( pahoittelut tästä, johtuu varmasti ihan omien taitojeni puutteesta etten saanut sitä avautumaan suoraan). Kuvat ovat vain yksityiseen käyttöön, eivätkä kaupallisiin tarkoituksiin. Yksi sivu printtautuu A4 kokoiselle paperille ja siitä saa leikattua sopivan kokoisia viestejä jotka mahtuvat pieniin pussukoihin. Suostittelen, että printtaat viestit vähän paksummalle paperille jotta korteista tulee hieman juhlavamman tuntuiset.

joulukalenteri2

joulukalenteri3

joulukalenteriblanco

We have a tradition to hang a Christmas calendar with little linen pouches in the girls room. Some days they get little presents or treats from there but our most beloved tradition is to put little notes for the girls that include things to do as family. Like going to the christmas fair to drink hot spiced apple juice and ride the carousel or to watch a Christmas movie with special Christmas popcorn. The girls love these messages with fun things to do together. I added a PDF of our notes ( you can find the link above all the pictures with a text joulukalenteri click it once to open a new window and then again to open the PDF). I added an empty one so you can just print that and write your own message on the cards as ours are obviously in Finnish. I recommend printing it on a bit stronger paper to make the messages sturdier. ( please note these are for personal use only and not to be used in commercial sense).

Jos haluat käyttää samoja viestejä kuin meillä niin tässä olisi vielä muutama linkki niissä tarvittaviin resepteihin ja askarteluihin.

Lumiukkopannarit näyttävät esimerkiksi tältä. Myös joulupukit ja porot ovat mielestäni kivoja! Ja tämä pikkuporo on kyllä liikkis.

Me askartelemme tänä jouluna jotain tänne keräämistäni jouluisista ideoista. Nelivuotias ainakin innostuisi tästä askartelusta ja sen toteuttaminen voisi olla realistista hänen taidoillaan.

Tällä ohjeella voit tehdä joulupopkorneja joululeffaillan naposteltavaksi. Laitan valkoista candy meltsiä tai voit käyttää sulatettua valkosuklaata. Lisään siihen piparminttukaramellista tehtyä rouhetta ja jouluisia nonparelleja.

Luciapullan reseptin löydät täältä.

Teemme tyttöjen kanssa näitä herkkuja ystäville lahjaksi. Tai ehkäpä näitä ripustettavaksi kaakaokupin reunalle.

Itsetehty kaakao kermavaahdolla voisi näyttää vaikkapa tältä!

Piparkakkukranssi voi olla vaikkapa tällainen tai tällainen. Ajattelin kokeilla hieman jotain tuon ensimmäisen kaltaista koska siihen omat ja tyttöjenkin taidot ehkä riittävät paremmin. Kranssipohjan voi tehdä leikkaamalla taikinasta isomman ympyrän vaikkapa lasikuvun tai kakkuvuoan reunalla ja pienemmän vaikkapa lasilla. Toki sen voi myös piirtää ja leikata veitsellä.

Tavallisten lumihiutaleiden sijaan ikkunaan voisi ripustaa myös kauniiseen nauhaan nämä ballerinat, nehän voivat olla vaikkapa pähkinänsärkijän keijut. Tai jos sinulla on jo lapsia joilla on todella näppärät saksikädet voit kokeilla näitä. Meidän nelivuotias ei ihan vielä osaa leikata noin hienoja kuvioita.

Ihanaa joulunodotusaikaa,

Lattemamma

p.s. tämän päivän joululaulu 

 

 

6 COMMENTS
|
13,940 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Pieni viesti, suuri muisto „
Täti Ruskea, on December 3, 2015

Voi kiitos kun annoit tämän lukijoiden käyttöön! <3
Ihanaa lomaa teille ja rauhallista joulunodotusaikaa! Olen niin iloinen, kun olet jaksanut nähdä näin paljon vaivaa ilahduttaaksesi meitä lukijoita. Kiva päästä seuraamaan teidän joulunaluspuuhia.

Sofia, on December 4, 2015

Kiitos Täti Ruskea! Meidän lomamme on jo lomailtu ja palasimme töihin ja arkeen. Terkkuja itseasiassa New Yorkista! Ehdin onneksi töiden lomassa käydä haistelemassa Nykin joulufiiliksiä kaupungilla muutaman tunnin.
p.s. Suurimman osan vaivasta näkin kyllä näppärä veljeni, itse istuin vieressä ja höpötin 😀

Johanna, on December 3, 2015

Ihana postaus! Mä niiiiin kopioin nuo kortit ensi vuoden kalenteria varten. Meillä on sellainen täytettävä kalenteri, joka aiheuttaa stressiä, koska olen huono keksimään täytteeksi jotain, joka ei olisi “turhaa krääsää” tai karkkia. Lumiukko- ja pulkkamäkikorteille täytyy varmaan näillä seuduilla tehdä varakortit ;-).

Sofia, on December 4, 2015

Kiitos Johanna! Meillä on se hyvä puoli lasten kanssa, että toinen ei osaa lukea vielä ollenkaan ja toinen ei kyllä taida lukea kaunoa kun vasta tavailee sanoja, joten voin hyvin vähän lisäillä teksteihin omia juttuja ( esimerkiksi, että mennään yhdessä pulkkamäkeen kunhan sataa lunta yms.). 😉

Eeva, on December 3, 2015

Hei, nämäpä sattuivat juuri sopivasti! Meillä on tänä vuonna söpö puinen joulukalenteri, jossa on pienet laatikot pienille yllätyksille. No laatikot ovat niin pienet, että tuskin mitkään yllätykset sinne mahtuvat. Tällaiset mukavat viestit ovatkin oiva lisäja lapset todella pitävät yhteisestä puuhastelusta. Tunnelmallista joulun odotusta!

Sofia, on December 4, 2015

Eeva, hyvä jos näistä on teille iloa! Ihanaa joulun odotusta myös teidän perheellenne! <3

Leave a comment
name
email
url
message