Dec
2

Joulukalenteri

by Sofia   -   in Random

Meillähän on perinteisesti joka vuosi ollut käytössä ystäväni tekemä kalenteri jossa on pellavaisia pussukoita. Niihin voi sujauttaa lapsille pikkuisia lahjoja tai viestejä. Meillä suosituimmat yllätykset ovat olleet yhdessä tekemistä lasten kanssa. Sen lisäksi olen hankkinut joka vuosi itselleni (kyllä!) kuvakalenterin. Löysin aivan ihanan Ombrellinosta! Tänä vuonna ostin tytöille myös työmatkalta Köpiksen kentältä tuomisiksi Mailegin suklaakalenterin. Se oli niin liikuttava, että en oikein voinut vastustaa kiusausta vaikka se hieman turha onkin…

DSC_0119

DSC_0121

DSC_0133

DSC_0131

DSC_0129

DSC_0130

DSC_0126

Työkaverini hiukan ihmetteli miksi ostin vain yhden suklaakalenterin kun tyttöjä on kaksi. Yritämme opettaa tytöille jakamista ja yllättävän hyvin on oppi mennytkin perille. Tytöt jakavat suklaan ( on muuten tarkkaa, että puraisee vain tasan puolet koska seuraavana aamuna sisko haukkaa ensin ja olisipa kurjaa jos toinen haukkaisi isomman puoliskon). Hän myös kyseli, että ovatko tytöt oikeasti innostuneet kalenterista jossa on viestejä lahjojen sijaan. Kysyin tytöiltä kumpi on kivampi yllätys kalenterista, joku perheen kanssa yhdessä tekeminen vai joku pieni herkku tai lahja. Molemmat sanoivat, että yhdessä tekeminen. Ja näinhän se on. Lapset haluavat kuitenkin ennen kaikkea viettää aikaa vanhempiensa kanssa yhdessä. Edellisvuosilta mieleen ovat jääneet yhteiset pulkkamäen laskut ja retket joulutorille juomaan glögiä ennemmin kuin mitkään lahjat mitä kalenterista on löytynyt. Tämä Ikean mainos oli mielestäni niin hyvä esimerkki aiheesta.

Huomenna minulla onkin teille pieni lahja jonka voi printata liittyen näihin kalenterijuttuihin.

Suloista päivää!

Lattemamma

p.s. Tämän päivän joululaulu.

 

4 COMMENTS
|
8,252 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Joulukalenteri „
Carolina, on December 2, 2015

Tämä on neljäs joulu kun meillä on sellainen ylläts/lahjakalenteri käytössä. Ennen tytön syntymää tai kun hän oli vauva oli helppoa kun piti ostaa vain yhdelle jotain kalenteriin, mutta nyt heitä on kaksi niin on aika paljon ostettavaa… joten meillä myös tänä jouluna noin joka toinen päivä joku yhdessä tekeminen ja mm niin yksinkertainen juttu kun reissu keskustaan Stockmannin jouluikkunaa katsomaan 🙂

Mukavaa joulunodotusta teille!

Sofia, on December 2, 2015

Carolina, meilläkin jouluikkunoiden katselu on yksi kalenterin yhdessä tekemisistä. Mielestäni sen ei tarvitsekaan olla mitään ihmeellistä, vaikkapa vain lupaus hetkestä istua alas ja askarrella yhdessä joku jouluinen juttu. Mukavaa joulunodotusta myös teille <3!

Katja, on December 2, 2015

Huomasin juuri, että nuo Mailegin suklaakalenterit ovat nyt -50 % alennuksella Tingeling lelukaupassa Yrjönkadulla. Meillä mennään helpoimman kautta tänä vuonna ja on tytön toiveen mukaan Frozen suklaakalenteri, jossa on muutamissa luukuissa myös jotain Frozen-rihkamaa. Tuollainen yhdessä tekeminen juuri on parasta ja hieno idea laittaa joulukalenteriin 🙂

Sofia, on December 2, 2015

Hyvä vikki Katja! Itse en edes ole ehtinyt käydä Tingelingissä pitkään aikaan. Täytyykin käydä taas pistäytymässä!

Leave a comment
name
email
url
message