Good things for kids,  Party planning

Saint Lucia

I was invited over at the La Coqueta kids blog to tell a little bit about the Swedish and Finnish Swedish tradition of St. Lucia. You can head over here to find the interview. The new Lucia was crowned this Sunday and we celebrated by making this years first Lucia buns. 

Jos haluat lukea haastatteluni Lucian päivään liittyen, löydät sen La Coquetan blogista täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
This Flamingo is from Anthropologie and I just could not resist it!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
This old wooden Christmas tree used to belong to me and my brother. I think I´ve shared it on the blog every year but if you missed it it´s from an Italian brand called Sevi ( unfortunately I doubt they make these anymore). It´s one of my favourite Christmas decorations and one of the only ones that come out each year.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Can you believe that last weekend was the second last weekend before Christmas. In my opinion this December is just going by way too fast! I woke up to the realisation that I still have one kids birthday party to organise ( I know… it´s not like it´s not all organised in my head) and all the rest of my Christmas prep to do. So I spend my evenings starching table linen and polishing silver and stuffing party bags and blowing balloons. I´m just so happy I happen to love this kind of thing.

Joulu lähenee nyt kyllä ihan hirmuista vauhtia! Meillä on vielä yhdet kaverisynttäritkin järjestettävänä joten täällä joululiinojen tärkkäyksen ja hopeiden kiillotuksen lomassa olen myös näperrellyt kaikkea vaaleanpunaista ja turkoosiakin.

Lattemamma

p.s. Here is todays Christmas song dedicated to Lucia.

4 Comments

  • Täti Ruskea

    Kaunis asu ja tuo puinen joulukuusi on valloittava! Haastattelu oli hyvä. Meillä kotona ei vietetä Lucian päivää, mutta poikien kielipainotteisen päiväkodin&koulun myötä siitä on tullut osa myös meidän perheen elämää. Kumpikin isompi poika on vuorollaan tokaluokkalaisena ollut siinä “yksinlaulavan stjärngossen” roolissa. Vieläkin saan liikutuksenväreet siitä laulusta. Olemme myös ottaneet neljästä pojasta pituusjärjestysrivissä kuvan tähtipoikien vaatteissa. (Sellainen piirroskuvakortti on olemassa, kolmella pojalla). Tykkään kovasti siitä kuvasta/idesta ja se pitää vielä muistaa toteuttaa koko viisikollakin 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.