Feb
8

The best everyday dress

by Sofia   -   in Good things for kids  Shopping

If there is one staple that my girls use every season, every year in a bit different style but never the less pretty much all the time it is a cotton jersey dress from Petit Bateau. For spring and summer season it´s a lighter model with short sleeves and for winter it´s a thicker dress and possibly with long sleeves. It´s such an easy everyday outfit! We wear them for daycare just with a sleeveless undershirt and tights. It´s comfortable, it´s pretty and it´s so easy to maintain. Wash and dry. Besides in my opinion Petit Bateau looks great even after a lot of washing and the darkest navy still looks dark navy after a year of using it. And the girls never complain when I pull out one of their dresses as they really are that soft to wear but nice to twirl in a little. Petit Bateau has come up with plenty of classic but lovely dresses for this summer too. Nothing very new but with a classic who needs anything new. Even the short sleeved models go well year round in pre-school or school with a cardigan. I highly recommend these!

large2

I think either this dress or the next two will be on our shopping list for the spring and summer. Especially this first model would go all year round with a cardigan.

large1

This colour is spot on. Fresh and girly but not too princessy.

prmkmokh9g4ehm-vvte7yn6ukn6l7iwlz3e2-hwcmb8

I love the bow detail and pretty sleeves on these. A drop waist looks cute on ( at least my) girls and they seem to find it more comfortable for some reason.

large5

A classic that looks cute with sandals or sneakers, with tights for winter and without socks for summer. Think this dress, avarcas, Supergas or Converses, a high ponytail and a big smile!

large3

This model is for babies and toddlers. I think it´s so cute with the peter pan collars.

large4

Comfy and cute! And love the bow!

large6

This one is now on sale. It has been Bubble Gum´s favourite dress this winter She has used it pretty much every time it has been clean from the washer. The model looks prettier on person than in this picture.

large7

This turtle neck dress looks perfect for school don´t you think?

These come a bit small in size as they are French so you may want to go up a size or two depending on your child´s measurements. Cotton Candy wears true to size but she is small for her age and Bubble Gum wears a size up ( she is an average size in Finnsh charts). Petit Bateau is tall and narrow in most designs rather than short and wide. For my girl´s body type it´s a great thing but you know your own child best.

Lattemamma

13 COMMENTS
|
7,312 VIEWS
|
Partager sur Facebook
13 comments on “ The best everyday dress „
Niina, on February 8, 2016

Niin samaa mieltä! Ja ei liene yllätys, että meiltä löytyy aika monta noista ylläolevista mekoista. Jokaiselle tytölle pari mekkoa eri väreissä. Mutta ne vaan on ihan parhaita. 🙂 Ja hei, ihanaa että Happy thoughts on palannut takaisin. <3 Mukavaa viikkoa!

Karkki, on February 8, 2016

Oih mitä ihanuuksia <3 Onneksi on kummityttöjä.

Mustakin on ihanaa, että Happy thoughts teki paluun. Mun oli niitä vähän ikävä.

Tänään(kin) olen onnellinen siitä, että voin juoda aamulatten rauhassa ja lukea sun blogia samalla, kun lapsi katsoo lastenohjelmia peiton alla. Me tähdätään tasan ysiksi eskariin, joten jokainen aamu on rauhaisa. Mä olen sitten töissä kympin pintaan. Ja niin kiitollinen, että tähän on mahdollisuus <3

Mukavaa viikkoa sinulle <3

Sofia, on February 8, 2016

Karkki ja Niina, olipa kiva kuulla, että tykkäätte ilon aiheista! Niitä on tulossa taas jatkossa suht säännöllisesti!

Anna, on February 8, 2016

Raitamekot ja kesä!Kimaltava meri lokkeineen!Ihania mekkoja,ja käyhän nuo tosiaan myös neuletakin ja sukkisten kanssa.Kuinka onnellista onkaan saada pukea pientä tyttöä <3
Iloista viikkoa Sinulle!

Sofia, on February 8, 2016

Anna samoin sinulle! Ja tosiaan, mikä onni!

Susanna, on February 8, 2016

Petit Bateau oli mun go-to K:n koko varhais lapsuuden. Hupparit, t-paidat ym niin täydellisiä pikku-pojalle. S:lle Mulla oli taasen Petit Bateau:n onesie:ta rimpsuhelmalla kaikissa väreissä kaksi ekaa vuotta. Ja raitamekkoja jos jonkinlaisia. Nyt ostin lomaa varten sini-valko raidallisen hameen. Katsotaan jännittyneenä suostuuko pukemaan päälle. Valkoiset t-paidat eivät virty ikinä! Ihan paras lastenvaatemerkki!

Sofia, on February 15, 2016

Susanna, toivottavsti on käyttöä ja jos ei niin tiedät kenelle sitten laitat eteenpäin myyntiin 😉

Täti Ruskea, on February 8, 2016

Kauniita mekkoja! Kiitos Susanna poikien t-paitavinkistä! Kävinpä minäkin kurkkaamassa valikoimaa ja olin oikein positiivisesti yllättynyt. Hyvänlaatuiset hihattomat valkoiset bodyt on ollu kiven alla ja olen tykästynyt käyttämään niitä taaperolla. Tuoltahan niitä saa ja mielestäni edullisesti. Samoin meidän pikkupojat tykkää käyttää hihattomia aluspaitoja ja niitäkin löytyi! Noista perus-t-paidoista (valkoiset ja vaaleansiniset) en vaan saanut ihan selvyyttä, olivatko tytöille vai pojille. Sellaisille olisi myös kovasti tarvetta. Erityisen hienoa oli se, että kokoja löytyy myös isommille pojille. Taitaapa lähteä täältä tilaus, kun vielä saan selvitettyä tuon paidan istuvuuden pojille. Kesää kohti vähitellen raitatunnelmissa 🙂

Sofia, on February 15, 2016

Täti Ruskea, olin jotenkin olettanut, että teillä olisi nimenomaa paljon Petit Bateaun vaatteita! Poikien mallisto on heillä aina vielä parempi kuin tyttöjen!

Helen, on February 9, 2016

Oh love them all! You can’t go wrong with Breton stripes. I really like the coral coloured dress for something a little bit different. Have a happy week!

Sofia, on February 15, 2016

Helen, I´m with you there! such a sporty and fresh classic!

Marttta, on February 9, 2016

Täälläkin kannatetaan petit bateaun mekkoja ja alusvaatteita! Ihan parhaita. Laatu on ihan huippua!

Sofia, on February 15, 2016

Marttta, niin parhaita!

Leave a comment
name
email
url
message
XOXO »