Feb
18

Banana snack

by Sofia   -   in Cooking  DIY projects  Good things for kids

Tämä todella helppo ja terveellinen pikku välipala ei ole mikään uusi keksintö, mutta koska se on niin näppärä niin jaettakoon se täälläkin. Muussaa kulhon pohjalla yksi kypsä banaani ja lisää seokseen purkillinen jugurttia. Voit käyttää mitä vaan juggista, mutta itse pidän tässä ihan luonnonjugurtista koska ideana on nimenomaan välipala johon en halua turhaan lisättyä sokeria kun tähän sitä ei tarvita. Maustan seosta joskus tilkalla sitruuna- tai vaniljauutetta. Resepti on toki helppo tuplata tai triplata halutessasi. Lusikoi seos esimerkiksi silikonisiin kuppikakku vuokiin ( annoskoosta riippuen tästä reseptistä tulee n. 6-12 annosta, meillä 8) ja koristele halutessasi vaikkapa kuivatuilla banaaneilla. Pakasta muutama tunti tai yön yli ja napsauttele sitten jugurttinapit vuoista ja laita vaikkapa pakastepussiin ja säilytä pakkasessa.

Tätä reseptiä on helppo modifioida ja käyttää banaanin sijaan marjoja ja muottien pohjalle voi laittaa hieman mysliä tai vaikkapa pähkinänmuruja. Tällaisen voi lapsi käydä itsekin hakemassa pakkasesta viikonloppuaamuna kun on ” ihan hirvee nälkä” ja vanhemmat haluaisivat nukkua vielä tunnin. Jugurttinappi on myös näppärä pakata eväsrasiaan silikonimuotissaan ja viedä evääksi ennen harrastukseen menoa. Silloin sen voi syödä muotista lusikalla kuin hieman sulaneen jäädykkeen.

DSC_0365

DSC_0367

DSC_0355

This is not something new or superbly innovative but never the less it´s good, kids like it, it´s easy to make and it gives a bit of variation to a snacking routine. You just mash a ripe banana in a small bowl ( with a potato masher or even just a fork) and mix in a pot of yoghurt ( 150g). I use natural organic greek yoghurt but you can choose whatever you like, I presume even coconut or soy yoghurt would work just as well. I also like to add a few drops of lemon or vanilla extract but it´s not necessary. Spoon the mixture in to silicone cupcake moulds ( 6-12 depending on how big or small you want your bites to be) or whatever you fancy. I decorated mine with dried bananas. Then freeze them for a few hours or overnight. You can pop them out of the moulds and in to a freezer bag and keep them in the freezer.

This is a snack they can get for themselves from the freezer or I can take one with me to bring for an between pre-school and dance practise snack. Then I bring it in the silicone mold packed in their lunch box and serve it as a parfair with a spoon. As I said super easy, healthy too and something they love. And you can vary this recipe so much too. Add bits of granola or muesli on the bottom of the mould you use or even crushed nuts. And use berries instead of banana. This is something you can ask them to get for a pre-breakfast from the freezer on a weekend morning when you want that one more hour of sleep and they are “soooo hungry” they can not wait another second but crabbing a fruit sounds like a bad plan in their ears. Snazzy right?!

And the absolute best part? The kids can make these themselves! Have a great day!

Parasta tässä on tietenkin se, että nämä välipalat lapset osaavat tehdä ihan itsekin! Hauskaa päivää!

Lattemamma

5 COMMENTS
|
5,894 VIEWS
|
Partager sur Facebook
5 comments on “ Banana snack „
Anna, on February 18, 2016

No eipä ole tullut kokeiltua, kiva idea, kiitos vinkistä!
Muutenkin tosi kiinnostavia postauksia ollut viime päivinä, kiitos niistäkin, ihanaa, että jaat niitä meidän iloksi!
Viikonloppu häämöttää..rentouttavaa sellaista Sinulle!

Katja, on February 18, 2016

No mulle oli ihan uusi juttu. Näitä täytyy ehdottomasti tehdä. On mukavan helppo resepti tehdä yhdessä lapsen kanssa. Kiitokset !

Sofia, on February 19, 2016

Kiitos Katja ja Anna, toivottavasti maistuu teillä!

Helen, on February 19, 2016

Clever idea! I like the sound of these and certainly think would make an excellent after school snack. Thanks for sharing x

Sofia, on February 19, 2016

Helen, glad you liked the idea!

Leave a comment
name
email
url
message