Good things for kids,  Shopping

Marie Chantal S/S 16

Eikö olekin ihanaa kun ilmat nyt suosivat meitä näin? Luulen, että kerrankin kukaan ei valita keleistä! Me teimme eilen ihanan potkulautaretken Kaivopuiston ympäri. Pysähdyimme Mattolaiturille syömään iltapalaa ( ja join pienen lasillisen kylmää roseeta lämpöisessä ilta-auringossa kuin ulkomailla konsanaan). Sitten jatkoimme siitä vielä leikkipuistoon keinumaan ja kipeilemään vaikka kello olikin jo lähemmäs kahdeksan. Purkka totesikin, että tuntui ihan siltä kuin olisimme jo kesälomalla. Siitä olikin ihana kömpiä iltapesun kautta suoraan nukkumaan. Tällaisiin iltoihin on parhaimmillaan juurikin tuon tyyppiset mekot joita Marie Chantalin kesämallistossa oli useampikin. Alla muutama suosikkini…

There was an exhibition I was very keen on seeing whilst in London but unfortunately we did not have time to see it this time around. It was the Monet to Matisse exhibition in the Royal Academy of Arts ( it is already over). An exhibition from 1860s through to 1920s of beautiful gardens. I then later on read that Marie Chantal was inspired by the same exhibition  ( and this book) when creating her Spring/ Summer collection this year. Here are some of my favourites from the collection.

Marie-Chantal - SS16 - short sleeved flower print dress girl

Marie-Chantal - SS16 - green gathered neck dress girl

Marie-Chantal - SS16 - gathered neck dress girl 2

Marie-Chantal - SS16 - flutter sleeve top & full skirt girl

My girls love light and easy summer dresses that are carefree on and look adorable with almost any kind of shoe or in bare feet. These practically call for a trip to the ice-cream stand. Now which flavour would you choose? Lemon, mint, pistachio, vanilla or strawberry?

I absolutely love the Liberty crowns she has in the accessories collection and the woven bags too!

Lattemamma

p.s. As always it´s a great idea to also look at the sales items online at Marie Chantal. I bought this dress and this skirt for the girls for next fall. They will be perfect for school and nursery with navy cardigans. I still love the umbrella print and the blouse would be so pretty with jeans for school if my girls just would agree to wearing collars.

One Comment

  • Katja

    Ihania vaatteita! Olen ihan hulluna Libertyn kankaisiin. Kohta pääsen ostelemaan uudelle lapselle vaatteita 🙂 ( vaikka onhan niitä esikoisenkin vaatteita jonkin verran tallessa).

Leave a Reply

Your email address will not be published.