Random

Inspirational people

Who inspires you? Now I don´t mean our friends or relatives but I´m curious about inspirational people you don´t really know but follow on media or social media. One of my friends is inspired by Victoria Beckham ( and what she does now, not really her Spice Girls times), one loves Emilia De Poret and one is a huge fan of Jennifer Anniston to give you some examples. 

The Kim Kardashians, Paris Hiltons and Britneys never really made me look up and wonder if I wanted to be like them. I know they do or did inspire many but I always found my inspiration in a little bit different kind of crowd. I don´t think a person needs to be perfect to be inspiring ( a little cheeky is always good and a sense of humour especially in regards to oneself is essential) but my attention is maybe drawn to people who seem to be at ease with a more natural look, who all seem to love art, are smart and who just share a similar aesthetic in life. And love family life!

Here are a few people I get inspired by. It´s not always easy to pinpoint the qualities that interest you in others but I´m inspired by their all around style and by what they do and create. How they smile and the way they react towards publicity. So these are not my style icons ( some may be that too) but people who inspire me and whom I like to follow up on on media.  

( I added a little description after each name but there is much more to these ladies than that. Also I may not share all their views and values but look in to an all around feeling about them. )

inspiration mosaic

Aerin Lauder ( She´s the classy American heiress who has great taste, creates beautiful things, is the creative director of Estée Lauder, has very similar aesthetics as I do and a lovely look on life. )

India Hicks ( She seems like an all around great and funky person with fantastic style and a smart look on life. )

Darcy Miller Nussbaum ( I think she thinks like I do and she´s my party planning idol number 1. )

Marie Chantal Miller ( She has fantastic taste and I think she is a bit cheeky in a good way even if she does´t show it. She reminds me of one of my best friends so much sometimes. )

Gwyneth Paltrow ( I really like following her life for some reason and I love what she does. I really respect celebrities who can show little girls & boys that a natural face without make up is beautiful. )

Nancy Meyers ( She has created worlds and stories that have inspired me so much and still do. )

Christy Turlington Burns ( She has always been my favourite super model and I always thought she´s also a great role model. )

Martha Stewart ( Because she is a bit of a nutty bad girl who created a world I love to linger in. It´s neat and tidy and with it´s immaculate  surroundings it still winks at us and says… have a sense of humour. )

Crown Princess Victoria of Sweden & Queen Maxima of the Netherlands ( For their healthy and happy looking take on Royalty.)

So there. I shared and now it´s your turn! Who inspires you and why? Maybe it´s a business guru? Or a religious leader perhaps? I want to know girlfriend!

And while we are on the subject. Do you have a fictional inspirational character? Mine is Charlotte from Sex and the City. My friends always said she reminded them of me, but as my mom said ” Well… there are many similarities but you are definitely not as naive”. But the character did give me hope to be how I felt like I should be and wanted to be in regards to style and home keeping while many of my friends had a very different take on life just like her character´s friends. I don´t know if it makes any sense but I´m really glad she inspired me in my twenties.

Lattemamma

p.s. The photos are from all around the web and some are blurry and I don´t have the photo credits to share but it´s just a mosaic of inspirational beautiful ladies so I hope no one gets offended this once.

6 Comments

 • Katja

  Audrey Hepburn ja Nicole Kidman ovat minun suosikkejani. Ruotsin kuningasperheen elämää olen seurannut ihan pikkutytöstä lähtien. Myös Dianan elämää tuli seurattua ja nyt Williamin ja Katen perhe- elämää on ollut mukava seurailla. Miehistä tykkään seurata George Clooneyn ja Matthew Gooden (brittinäyttelijä jumalaisella äänellä) elämää. Tämä oli kiva postaus. Luen kyllä kaikki tekstisi edelleen ja nautin niistä, olen vain ollut niin kiireinen viime aikoina etten ole saanut päästäni ulos yhtään järkevää kirjoittamisen arvoista kommenttia. Instan puolella käyn päivittäin ja nautin kauniista ja inspiroivista kuvistasi. Ihanaa kevättä toivotellen, Katja

 • Karkki

  Olipas inspiroiva postaus 🙂 Minulle seuraavat ihmiset ovat inspiraation lähteitä ja arvostuksen / ihailun kohteita. Syyt ovat erilaisia ja monisyisiä ja osa syistä on ihan hilpeää hömppää.
  Stella McCartney: Arvostan suuresti hänen arvomaailmaansa sekä hänen hyväntekeväisyystyötään. Ihailen myös hänen tyyliään.
  Kate Winslet: Hän olisi ehkä henkilö, jonka oikeasti haluaisin tuntea. Lisäksi hän on ehdottomasti yksi suosikkinäyttelijöistäni.
  Melinda Gates: Esimerkki naisesta joka käyttää asemaansa hyvän tekemiseen mm säätiönsä kautta. Hän on myös mielestäni loistava esimerkki siitä miten uran ja äitiyden voi yhdistää.
  Dame Judi Dench: Toivon osaavani vanheta aikanaan yhtä arvokkaasti ja tyylillä kuin hän.

  Ihanaa viikkoa sinulle ja kiitos tästä 🙂

 • malviina

  Kiva postaus. En varsinaisesti seuraa ketään enkä osaa sanoa kenen tyyliä ihailen, mutta olen näin “vanhemmiten” huomannut että huomio kiinnittyy nykyisin enemmän persoonallisiin juttuihin. Nykyään joka paikasta tunkee sitä tiettyä naistyyppiä ruokavalioneen ja treenivinkkeineen, ja kaikki näyttää ihan samalta. Hiusmalleja Googlesta selaillessani huomasin Letitia Castan kuvan jossa hänellä oli lyhyet hiukset. Selailin enemmänkin hänen uudempia kuviaan ja huomasin kuinka kaunis hän on, eikä näytä yhtään tusinatuotteelta! Sellainen persoonallinen kauneus inspiroi. Sinkkuelämää ja Carrie ovat munkin all time favorittejä ja inspiroi aina!

 • Barbamama

  Vaikea kysymys, sillä en ole koskaan varsinaisesti fanittanut tai seurannut ketään, mutta toki joitakuita arvostaa enemmän kuin muita. Ensinnäkin sinä itse inspiroit minua valtavasti! Pienen tyttären äitinä on helppo samaistua sinuun varsinkin, kun makumme on hyvin samankaltainen. Sinä vaan osaat tehdä asiat askeleen hienostuneemmin kuin minä. Sinun listaltasi minun listalleni pääsisi ainakin prinsessa Victoria ja Martha Stewart. Audrey Hepburn on pitkäaikainen tyyli-ikonini. Kasvatusasioissa seuraan Pamela Druckermania, joka kasvattaa pariisilaisittain. Taidehistorioitsija Anna Kortelainen onnistuu aina innostamaan minua. Arvostan myös Kaari Utriota, joka on esimerkki vahvasta naisesta.

 • Täti Ruskea

  Mielenkiintoinen ja antoisa postaus. Ihailen sinussa kykyä löytää aina uusia, mielenkiintoisia ja innostavia postausaiheita ja samalla myös niitä “tuttuja ja turvallisia”. Jäin kovasti pohtimaan tätä aihetta omalla kohdallani. En osaa suoraan nimetä ketään, koska en ole aiemmin pysähtynyt aiheen äärellä, mutta nyt jään sitä kyllä tietoisesti työstämään. Syynä tyyli-ikonin puuttumiseen saattaa olla myös se, että elän jonkinlaista muutos/murrosaikaa omana itsenäni, naisen elämässä. Olen nyt synnyttänyt lapseni ja hetki sitten loppui myös viimeinen imetys. Olemus naisena on muuttunut sekä fyysisesti että henkisesti, ikää on tullut uusi kymmen lisää. Vaatekaapin sisältö on vähitellen uudistunut (jo ihan siitä syystä, että vaatteet ovat jääneet liian suuriksi ja olen saanut laittaa äitiys-&imetysvaatteet pois) ja samalla on voinut miettiä “Kuka minä olen?” “Mistä minä tykkään?” “Miltä haluan näyttää?” “Mitä haluan elämältäni?” jne. Vastausten myötä ja niitä etsiessä roolimalleista olisi kyllä apua 🙂

 • Niina

  Mielenkiintoinen kirjoitus! Minäkin seuraan lähes kaikkia listasi naisista. Samoin kuin Täti Ruskealla, minullakin on nyt selvästi menossa jonkinlainen murroskausi omassa elämässäni. Ei mitään kriisiä ja rakastan elämääni, mutta ajatus siitä, meidän perheemme pikkulapsiaika on pian kokonaan ohi ja oma ikäkin alkaa parin vuoden päästä taas uudella vuosikymmenellä on saanut pohtimaan enemmän sitä kuka minä olen ja mitä elämältäni haluan. Siksi esimerkiksi Tanskan Mary on kiinnittänyt entistä enemmän huomiotani, koska koen elämäntilanteemme jollainen tavalla samanlaisiksi (vaikka todellisuudessa se lienee melkoisen erilaista 🙂 ). Mutta ehkä tästä ajatuksesta saa jotain kiinni. Ja toki minua inspiroivat aina myös naiset, jotka teoillaan muuttavat maailmaa paremmaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.