Random

Smoked salmon dip

Löysin tämän reseptin Gwyneth Paltrown Goop sivustosta ja se kuulosti niin helpolta ja herkulliselta saaressa kokeiltavaksi, että testasin sitä heti. Ja se on todella herkullista joten jaan nyt reseptin teidänkin kanssanne. Pyöristin vähän desimittoihin näitä mittasuhteita, mutta dippiä voi toki täysin tuunata oman maun mukaan! Goop sivusto suosittelee dippiä perunalastujen ja sampanjan kaveriksi. Me testasimme sen alkuruokana kylmän Sauvignon Blancin ja peruna- & juureslastujen kanssa aurinkoisena kesäiltana. Toimi erinomaisesti! Ylimääräisestä dipistä voi hyvin tehdä seuraavana päivänä lounasleivät tai eväsleivät retkelle kun voitelee saaristolaislimppua tai vaikkapa ( siemen)ruisleipää, laittaa päälle salaatinlehden, keitettyä kananmunaa viipaleina, lohidippiä, sekä tilliä ja sitruunaa koristeeksi.

I made this smoked salmon dip on the island and highly recommend trying it, it was very easy and super delicious!

DSC_0153

Savulohidippi

2,5 dl tuorejuustoa

1 dl creme fraichea

1 dl lämminsavulohta hienonnettuna ( itse laitoin kyllä enemmän, ainakin 2 dl)

2 kevätsipulia hienoksi silputtuna

1/2 sitruunan mehu

n. 1 rkl raastettua sitruunan kuorta

mustapippuria

( suolaa tarvittaessa)

Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi sähkövatkaimella ja sekoita loput aineet joukkoon. Voit lisästä maun mukaan enemmän lohta, sitruuna tms. Koristele kevätsipulirenkailla ja tarjoile perunalastujen kanssa. Itse vatkasin koko dipin sähkövatkaimella jotta siitä tulisi mahdollisimman kuohkeaa.

DSC_0169

DSC_0161

DSC_0159

DSC_0164

DSC_0178

DSC_0166

DSC_0174

DSC_0183

Enjoy and have a happy weekend!

Helppoja herkkuhetkiä! Ja aivan ihanaa viikonloppua! Me teemme pienen viikonloppuretken ystävien saareen jossa heillä on uusi mökki ja siellä lapsille ( heidän omilleen ja myös meidän lapsille) ihanat kerrossängyt joihin tytöt pääsevät yökyläilemään.

Lattemamma

2 Comments

  • Katja

    Kuulostaa ihanalta teidän viikonloppusuunnitelmat. Meillä tiedossa sukulaisten vierailuja ja yhdessä kesästä nauttimista. Taidankin ottaa reseptin heti testaukseen. Olen aikaisemmin ostanut Heinon Tukusta sellaista valmista savulohiviettelystä, joka on samantapaista ja se on ollut hyvää leipien päällä sekä uuniperunan täytteenä. Ihanaa kesäistä viikonloppua!

Leave a Reply

Your email address will not be published.