Dec
19

It´s here!

by Sofia   -   in Party planning

The Christmas week that is! So exciting!!! I´m already starching & ironing the table linen, writing shopping lists, penciling my yearly Christmas poem and polishing the silver. Teachers gifts are wrapped and ready to go ( I got to rehearse with my calligraphy pen a little on the cards). Party dresses are in neat rows. I have to fly out for one last work trip but after that it´s all about Christmas. On top of school parties we have one more gingerbread baking session planned at our friends house and we still need to get all the greenery in and trim the tree! I was dreaming of having a green wreath on every window of the house too but as they are quite pricy in the city centre I´ll try and see if I could find them somewhere for a bit better price ( we have quite a few windows in this house). I still have not found my fairy lights so that needs to be shopped for and the tree is hopefully coming in on the 23rd ( my family tradition of decorating the night before Christmas eve). Some cleaning and grocery shopping still gets done but the important parts are pre-ordered. So when the tree is trimmed and the lights are lit I will sit down with a glass of glög and stare in to the fire and sigh deeply ( and then start decorating the doll house!). But trust me, this is the kind of hassle I love. It does not stress me out. Let´s see if we will bake the Christmas buns this year or perhaps skip a step and buy them ready made at Ekberg. I´m not going to stress it. Some wise person once said that Christmas will come even if your cleaning closet is not organised yet.

dsc_0862

dsc_0868

dsc_0866

dsc_0877

I hope you have a stress free week and enjoy the prep before the big day!

Lattemamma

p.s. Photos from this morning. I´m ironing and still in my pj´s. I had to wait for the sun to rise to get some photos for you. It´s so dark now most of the day in Finland but soon the daylight time gets longer again. In Helsinki we have daylight for about 6 hours now and this week we usually see the shortest days ( 21st and 22nd) but then it´s all uphill from here ( maybe by a minute a day but still!). Up north in Lapland the day is much shorter as the sun does not rise at all for 50 days!

 

6 COMMENTS
|
4,541 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ It´s here! „
Karkki, on December 19, 2016

Ihan pakko sanoa, että olisinpa sinun kengissäsi (ja tämä siis toteamus ilman kateuden häivää). Viimeisen kuukauden teeman mukaan, itselläni on edessä aivan kamala työviikko luvattoman pitkine päivineen. Iltaisin energiaa on hyvin vähän jäljellä muuhun kuin siihen arjessa selviämiseen.

Kotona kyllä talo näyttää jouluiselta, kuusi on koristeltu ja piparit leivottu mutta iso osa lahjoista on vielä hankkimatta tai ainakin paketoimatta. Onneksi aattona pääsee viettämään sukujoulua ja hetken huokaisemaan. Joulu tulee vaikka kaikille rakkaille ei olisi lahjoja hankittu. Ehkä tänä vuonna moni saakin meiltä lahjaksi lupauksen kahvi-/lounasseurasta.

Ihanaa joulun odotusta sinulle <3

Sofia, on December 19, 2016

Karkki, tsemppia viimeisiin arjen kiireisiin! Ja tosiaan joulu todella tulee ilman lahjoja.

Mä itseasiassa tykkään lahjakorteista, niin itsetehdyistä jutuista, kuin ihan oikeistakin. Tykkään mm. antaa ravintolalahjakortteja vähäm parempii ravintolohin ( jos olen ostamassa arvokkaampaa lahjaa), koska sellaisia ollaan itsekin saatu ja tykätty kovasti. Ja sitten mm. lippupalvelun lahjakortti on musta ihan mahtava, kun saaja voi itse päättää haluaako mennä katsomaan balettia, oopperaa, teatteria, konserttia, jotain bändiä tms. Itse tykkään antaa kulttuuriin liittyviä lahjoja koska koen, että sitä pitää kannattaa! Sen lahjakortin voi napata matkan varrella lähimmäötä Ärrältä mukaan niin hei myös ihanan helppoa! Mutta myös ne itsetehdyt ( “laitan sinulle lempi-illallistasi jos tulette meille kylään” tai ” tämä lahjakortti oikeuttaa kotona leivottuun pullaan ja kuumaan kahviin sekä vielä kuumempiin juoruihin”) on ihan parhaita. Kummilapsille ostan mielelläni kirjoja kun myös se lukeminen, erityisesti lapsille lukeminen, on niin lähellä mun sydäntä! Ja niitä myös yhdeltä kummitädiltä aina saadaankin, ihan parasta!

Susanna, on December 19, 2016

Teidän jouluvalmistelut on todellakin mallillaan:) Meillä ei olla ihan tuossa pisteessä mutta kuten itsekin totesit, minäkään en koe jouluvalmisteluja kovin stressaavina, vaan mielekkäinä. Ja tosiaan, jos ihan kaikki suunnitelmat ei toteudu, niin mitä siitä.
Pientä “stressiä” kyllä aiheuttaa esikoiseen eilen iskenyt raju vatsapöpö, joka tunnetusti yleensä kiertää koko perheen…Kääk!
<3

Sofia, on December 30, 2016

Susanna, toivottavasti selvisitte pöpöstä!

Hanna, on December 19, 2016

Huh,ihanaa kuulla ettei muillakaan ole koti kuin Gloriasta vielä. Sain päähäni siivota komerot mutta keittiön ja lasten huoneiden jälkeen nostan kädet pystyyn. Tätä menoa siivoan vielä aattona,enkä fiilistele joulua.

Sofia, on December 30, 2016

Hanna, välillä parasta on nostaa ne kädet pystyyn!

Leave a comment
name
email
url
message