Random

Onnen aiheet

Kiitos kaikille toiveaiheistanne ja kysymyksistänne. Vastailen niihin blogissa tämän vuoden aikana, en ehkä ihan jokaiseen koska joitakin aiheita pidän blogin ulkopuolella, joten älkää harmistuko jos vastausta kysmykseenne ei löydy. Ja yritän toteuttaa myös toivomianne postauksia. Hienoja aiheita! Tänään saatte viime viikon onnen aiheet, kone tuli hullosta eilen. Tältä näyttää siis myöhässä ilmestyvä bloggaus joka oli jo kirjoitettu valmiiksi, mutta muutamaa kuvaa vailla…

No nyt on aika suunnata katse tulevaan ja ihan tähänkin hetkeen. Viime aikojen onnen aiheet ovat olleet niin simppeleitä, mutta silti kokonaisvaltaisia.

Olen onnellinen lumesta! Siis ihan hurjan onnellinen. Rakastan lunta niin. Minulla on ollut töistä muutama ylimääräinen vapaapäivä ja olen saanut viettää niitä kotona lomailevien lasten kanssa. On niin pajon mukavampi mennä ulkoilemaan kun puistoissa on valkoista ( varsinkin nyt kun kukaan ei enää ole vaunuissa)!

DSC_0996

DSC_0994

Tältä näytti vielä viime viikolla… Ihanan lumiselta. Minun puolestani olisi saanut jäädä koko talveksi. Onneksi sitä tulee nyt tällä hetkellä ainakin vähän lisää. Joulukoristeet lähtivät jo uudenvuoden päivänä, mutta tuo kranssi jäi ilahduttamaan keittiön ikkunalle kunnes rapisee alas. Olisin mieluusti ottanut tuollaisen kodin jokaiselle ikkunalle, niinkuin mainitsin enne joulua. Ehkäpä ensi vuonna laitan ne hyvissä ajoin jo joulukuun alussa, niin sijoitus ei tunnu yhtä isolta jos voin nauttia niistä pidempään.

DSC_0990

Kirjasto. Kirjasto on kyllä niin mahtava keksintö ja aivan suorastaan tekee minut onnelliseksi. Kirjaston ansiosta lukeminen todella kuuluu kaikille.

a0212530-fb43-4681-8fea-7ffb2dcea860

DSC_0050

 Tässä Purkan valintoja kirjastosta tällä kertaa. Meillä luetaan suomeksi ja ruotsiksi. Oma äidinkieleni on suomi ja mieheni ruotsi joten molempia pidetään yllä.

DSC_0074

Paluu arkeen. Aion tänäkin vuonna nauttia ihan tavallisista arkipäivistä. Niistä joihin kuuluu päiväkotia, koulua, töitä, läksyjä, treenejä, lasten harrastuksia. Niistä joihin kuuluu saunailta. Niistä joihin kuuluu arkiruoka; sopat, padat, puurot ja ne loputtomat määrät hedelmiä ja vihanneksia. Niistä joihin kuuluu pyykit, tiskit ja imurointi. Niistä joihin kuuluu ääneen luetut iltasadut. Hyvä arki on ihan parasta ja saa ne erityiset, pienetkin juhlavammat hetket hohtamaan kirkkaina.

DSC_0067

DSC_0077

Arkeen kuuluu myös se, että odotellaan sitä lauantain karkkipäivää eikä syödä herkkuja jatkuvasti kuten joulun alla tuppaa käymään kun jatkuvasti on kyläilyjä ja vieraita, juhlia ja jälkkäreitä. Hattaran ihana penaali oli synttärilahja ystävältäni, se löytyi Bebesistä.

DSC_0073

Kokkailu lasten kanssa. Ihan perus arkeen kuuluu tietenkin myös ne perus ruokailut. Arjessakin lapset otetaan mukaan auttamaan usein jossain pikku jutuissa. Mutta näinä lomapäivinä oli hyvin aikaa ottaa lapset mukaan osallistumaan ihan kokonaisvaltaisesti. Täällä syntyy jo terveelliset smoothiet aamupalaksi näppärissä käsissä, samoin omeletti ( paistamista vaille… meillä on kaasuhella ja se liekki vähän vielä jännittää). Äidin auttamana syntyy myös helposti tuorehernekeitto ja ihanat puurosämpylät. Omasta mielestäni yksi helppo taito on kuitenkin se tärkein… tytöt keittelevät minulle aamukahvit sänkyyn. Herääminen on ollut aivan fantastista kun kuohkean ja kuuman latten on saanut nauttia oman peiton alla ( kiitos Nespresson Latissiman, jolla viisivuotiaskin keittelee täydellisen kaffen).

DSC_1009

DSC_1007

DSC_1008

Millaiset onnen aiheet vievät sinut uuteen vuoteen?

Lattemamma

3 Comments

 • Jenni

  Hei,

  ja mahtava juttu, että tietokone on kunnossa. Yksi arjen iloja on kyllä se, että koneet ja muut vempaimet toimivat (Tämä on vähän tylsä arjen ilo, mutta silloin kun koneet eivät toimi monien asioiden hoitaminen takkuaa…)

  Niin, ja kyllä se arki on myös parhaimmillaan mahtavaa. On mukava nauttia näistä arjen kuvioista (kivoja töitä, kodin askareiden pyörittämistä, yms.)

  Innostavaa uutta vuotta toivotellen!

  • Sofia

   Jenni, hitsi olet niin oikeassa. Kyllä sitä arvostaa kovasti kun perushommat kuten tietokoneet ja vaikka tiskikoneet toimivat. Niitä vain unohtaa arvostaa silloin kun ne toimivat ja sen muistaa vasta kun jokin menee vikaan.

   Samaa toivon sinulle!

 • Hanna

  Itse lähdin intoa täynnä maanantaina uuteen vuoteen ja arkiviikkoon. Kun sitten keskiviikon vietin lääkäriasemalla eri tutkimuksissa ja jouduin yli viikon sairaslomalle, tajusin miten tosi arvokasta se tavallinen arki tosiaan on. Nauttikaa siitä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.