Jan
18

Pancakes & Pj´s

by Sofia   -   in Party planning

For Cotton Candy´s 7th birthday for her friends we decided on a pyjama party theme. First things first, I booked the cleaning lady to come the morning after. Kids don´t really mind if your house is not spick and spam but if you decide to serve popcorn with sprinkles and have confetti on the tables you´ll wish there was someone helping you out the next day, especially if you have the grandparents coming for birthday cake. Well that was all besides the point but a fairly good party planning hint to make your life feel a little easier.

So to the actual party… We wanted to serve breakfast foods, such you would serve after a great sleepover, so we had different cereals with milk and almond milk, stacks of pancakes with the choice of maple syrup, butter, cinnamon sugar or whipped cream and jam. We had fresh fruit & berries and we had non dairy smoothies too. And we had hot chocolate with mini marshmallows. The girls had laundry sack jump-racing and then they got some popcorn  for watching Willie Wonka & the chocolate factory- movie ( as one would when on a sleepover). The dress code was pj´s and we asked everyone to bring their sleepy toy too. I had originally planned that they would have decorated pillow cases but as I could not find decently prized ones sold separately anywhere fairly close to my house ( I don´t have a car!) I decided against it in the end. So we made bookmarks for bedtime stories as the craft. Everyone got a small scented bath & shower gel as a party favour. It was a fun party!

( I need to apologise for the awful pictures. It was a really gloomy day…)

7 invitation

As per usual my brother made the invitations for the party.

DSC_0666

I used some Liberty print stickers for decorating some bottles like the whipped cream & the maple syrup.

DSC_0667

IMG_9809

I was also in my pyjamas!

DSC_0652

DSC_0654

I was lazy and bought ready made smoothie as there were 13 kids and I would have had to run the blender too many times. Besides I like the Froosh smoothie bottles.

DSC_0658

DSC_0664

IMG_9769

Instead of cake we had a huge stack of pancakes.

DSC_0663

IMG_9770

IMG_9790

Some milk and almond mylk for the cereal.

DSC_0668

DSC_0656

IMG_9771

For crafting bookmarks.

IMG_9773

I laid both sofas filled with pink & white pillows and plush toys and the coffee table was filled with bed time stories.

IMG_9772

DSC_0674

Party favours!

IMG_9782

I picked the girls up with a big bunch of balloons. These lasted a long time and we had to actually empty them for Christmas.

Tältä näytti Hattaran seitsenvuotis kaverisynttäreillä jo viime vuoden puolella. Teemana oli pyjamabileet. Tarjoilimme aamupalaruokia kuten pannareita, smoothieita, muroja, hedelmiä, marjoja ja kaakaota. Juhliin kuului myös pussihyppelyä pyykkipusseilla ja tytöt katsoivat Willie Wonka & the chocolate factory leffan syöden samalla poppareita ja vähän nameja.

Tytöt askartelivat itselleen kirjanmerkit ja saivat juhlista mukaansa pienet herkuilta tuoksuvat suihkugeelit. Juhlat olivat oikein hauskat!

Lattemamma

5 COMMENTS
|
5,774 VIEWS
|
Partager sur Facebook
5 comments on “ Pancakes & Pj´s „
Elina, on January 18, 2017

Aivan ihanat syntymäpäivät olette viettäneet! Haluaisin tiedustelle ilmapallokimpusta kuinka kauan pysyi ilmassa? Kun kysyin Ombrellinosta (Oulusta) niin sanoivat, että heidän kokeilun mukaan tulee alas todella nopeasti, kestää maksimissaan päivän. Eli mistä hankit kimpun jos kestää kauemmin ilmassa? Kiitos blogistasi, päivien piristyksestä! Älä lopeta sitä koskaan 🙂

Sofia, on January 18, 2017

Elina, kyllä tuo oli ilmassa pitkään, sitten vielä irroittelin yksittäisiä palloja kimpusta ja loput tyhjennettiin ennen joulua, eli lähes kuukausi myöhemmin, mutta olivat silloin jo laskeutuneet. Tilasin nämä pallot Popup kemujen kautta ja olen tilannut myös Juhlamaailmasta, pallot vaativat pintaansa kestokäsittelyn, joka toki maksaa, mutta silloin ne kestävät. Muuten tulevat tosiaan seuraavana päivänä alas. Nämä olivat vähän kuin vappupallot, eivät meinanneet millään luovuttaa ;). Ja kiitos kommentistasi <3!

Karkki, on January 18, 2017

Ihanat kaverijuhlat olette pitäneet Hattaralle <3 Pyjama-party idea on todella kiva. Tuotahan voisi muokata myös omien tyttökavereiden get-together teemaan sopivaksi (pitääkin pistää mietintämyssy päähän).

Itseäni hyväntahtoisesti nauratti, kun ajatuksen tasolla vertasin Hattaran juhlia oman pojan 7-v kaverijuhliin. Meno meillä oli sanotaanko nyt aika vauhdikasta vaikka joukossa oli myös tyttöjä 😀 Lapsilla tuntui olevan hauskaa. Meillä juhlittiin siis teemalla "All things American" lapsen suosikki lomakohteen mukaan eli kailailua, pitsaa ja jäätelöä.

Elina,
Me ollaan hankittu ilmapallokimppuja "Juhlamaailmasta" ja meidän kimput on kestänyt hyvänä lähes viikon.

Sofia, on January 18, 2017

Jenkkiteemakin kuulostaa Karkki superilta!

Susanna, on January 18, 2017

Heippa Elina! Olen pari kertaa hakenut pallot Buttericksista (olisikohan niin, että tilasin juhlamaailman kautta ja nouto oli tuosta liikkeestä). Joka tapauksessa ovat kestäneet reilusti yli viikon. Itse olen tyhjennellyt.

Leave a comment
name
email
url
message