Random

Winter gear

Kun koulut olivat vielä lomalla ja ulkona oli kauniin lumista, kuvasin yhtenä päivänä Hattaran tämän talven asua pihalla. Hankimme sen asun jota pohdiskelinkin syksymmällä blogissa joten mitään uutta ja yllättävää tässä ei ole. Olen ollut tosi tyytyväinen asuun, samoin Hattara itse. Me olemme pitäneet Ver de Terrestä kovasti jo useamman vuoden, mutta Reimaa meillä oli ensimmäistä kertaa ja taidan ostaa sieltä talvihousut tytöille ensikin vuonna. Hinta ja laatu kyllä kohtasivat tässä tuotteessa. Nyt muuten nuo Ver de Terret ovat alennuksessa tuolla Little Copenhagenissa josta meidän takkimme on. Kävimme jo ostamassa Hattaralle hieman erilaisen talvitakin ensi vuodeksi. Pikkusisko saa sitten tämän ihanuuden. Jotta Purkka ei saisi ihan kaikkea käytettynä niin löysin hänelle Popin alesta todella kivan tummansinisen kuorihaalarin välikausikeleille irrotettavalla fleece vuorella. Se on täydellinen päiväkodin pihalle kevääksi ja syksyksi ja menee varmasti fleece vuorella alkutalvenkin, varsinkin jos ilmat ovat yhtä lämpimät kuin tähänkin mennessä. Ystävälle hankittiin samanlainen haalari kun tytöt tykkäävät usein ” samistella” päiväkodissa. Nekin olivat nyt puoleen hintaan.

I was home with Cotton Candy on a nice wintery and snowy day and we took some photos of her winter gear in action. Bubble Gum has been wearing her light pink Ver de Terre overall ( from here) with a cashmere cap & Moon Boots in the same colour. I love navy blue gear and would have bought it for both if I had found something I´d loved, but there is something overly adorable in a five year old on a very white winter day in a powder pink combo. (We did find Bubble Gum a navy blue mid season outfit on the Polarn O. Pyret sale I´m super happy about) . This outfit that Bubble Gum has is the same I wondered about on the blog earlier this year. We found the coat in Little Copenhagen that has plenty of lovely things for kids. They have an extensive collection of Petit Bateau and we have bought really great merino woollen underwear ( long johns etc.) and helmet hats there too. We actually bought next years winter coat for Cotton Candy on sale now too so next winter is settled for the girls now except for pants. 

DSC_1020

DSC_0044

DSC_0038

DSC_0035

DSC_0033

DSC_0010

DSC_0005

Have you been pleased with what you bought for the winter? I have been very happy with the quality of the Reima pants. I think we will get the same brand for next winter too.

Mitä vaatteita hankitte täksi talveksi ja oletteko olleet tyytyväisiä?

Hyvää alkavaa viikkoa!

Lattemamma

p.s. Her Oscar & Valentine cashmere cap is from Youngest Fashion, her Bailey Bow Ugg boots are from Alex and Alexa and her cloves are from Marie Puce. 

8 Comments

 • Katja

  Nuo Ver de Terren takit ja haalarit ovat tosi kauniita. Meillä on ollut Reimaa, Pop:ia, Ticketia, Racoonia ja Mini Rodinia, ainakin näitä. Suomessa kun tarvitsee niin monia eri vaatteita, pakkasulkoiluun, nollakeleille, kurakeleille, välikausijutut, urheiluvaatteet, päiväkotivaatteet ja paremmat viikonloppu/kyläily/hame -takit. Tuntuu, että koko ajan on ostoslistalla joku ulkovaate. Popin vaatteita, erityisesti housuja meillä on ollut monet, mutta niiden laatu ei ole enää mielestäni yhtä hyvää kuin ennen tai sitten meidän käytössä on tapahtunut merkittävä muutos. Nykyään eskarilainen tyttäremme ei enää halua pitää haalaria ollenkaan, kun se on kuulemma vauvojen vaate. Joten takki ja housut erikseen oli ostettava. Tällä hetkellä käytössä Reiman untuvatakki ja Popin toppahousut sekä Icepeak-urheilutakki, jonka edullinen hinta oli minua miellyttävä. Lisäksi tilasin juuri netistä aivan ihanan tumman punaisen villakangastakin, joka on hyvä hameiden ja mekkojen kanssa. Mutta koska se on pesulassa pestävä, niin en anna laittaa sitä puistoon/metsään/eskariin, vaan on kaupunkitakkina, ainakin tänä talvena.

  • Sofia

   Katja, välillä tosiaan tuntuu, että meillä täällä Pohjolassa menee niin suuri osa “lastenvaatebujetista” näihin käytännöllisiin ulkovaatteisiin, että ihan harmitaa. Mutta sitten ajattelen, että jos johonkin kannattaa panostaa niin juuri näihin. Tärkeintä, että lapsilla on lämmin ja kuiva olla. <3

   Niin ja meillä myös esikoinen on sitä mieltä, että haalari on ihan vauvajuttu, mutta kuopus taas tykkää, että on tosi helppo ja mukava ja söpö. Näin ne lapset ovat erilaisia. Meillä on Hattarallekin Ver De Terren haalari, semmoinen tumma vanha roosa, ja sitä käytettiin kun oli ne muutamat todella kovat pakkaspäivät. Totesi, että juu käytän kyllä, mutta kouluun en kyllä sit laita.

 • Anna

  Ihana yhdistelmä tuo vaaleanpunainen ja tummansininen!
  Meillä luotetaan tänäkin talvena Po.p:iin, lisäksi ekaluokkalaisen kotipihan leikeissä myös Pomp de Luxin toppahaalari, joka on ollut iloinen yllätys laatunsa suhteen; lämmin pakkasella, eikä ole leudommallakaan säällä kastunut, hintaansa nähden yllättävän laadukas.
  Ja tosiaan siistimmät takit on meilläkin erikseen, villakangastakit kyläilyyn ja juhliin.
  Olisikin viisasta katsella jo alennusmyynneistä seuraavan talven vaatteet valmiiksi, vaan mieli jo vaeltelee ensi keväässä ja kesässä.. =)
  Kaunista talvista viikkoa!

  • Sofia

   Sinulle myös Anna! Meillä oli ne Pompin välikausiasut. Housut kestivät tosi hyvin, mutta soft shellit vaitettavasti kyllä hajoilivat vähän sieltä sun täältä. Ehkäpä materiaali ei niin ole tarkoitettukaan samalla tavalla kulutusta kestämään. Ajattelimmekin hankkia esikoiselle niihin housuihin samalta merkiltä sen kuoritakin kevääksi/ syksyksi eftikseen.

 • Täti Ruskea

  Viime vuosina on ollut jotenkin erityisen vaikea löytää meille sopivia (hinta, laatu, väri, tyyli) ulkovaatteita. Ostin vuosia Ticketin vaatteita, mutta ensin kuosit muuttuivat tylsiksi ja sitten niiden saatavuus vaikeutui. Siirryin ostamaan POPin vaatteita. Laatuun olen ollut tyytyväinen, mutta usein on niin, että väri tai väriyhdistelmä ei ole mieleinen. Tänä vuonna päätin ehkä kymmenen vuoden tauon jälkeen ostaa yhdelle pojalle (5v) Reiman testivoittajahaalarin. En ainakaan vielä ole löytänyt siitä moitittavaa. 2v sen sijaan peri Ticketin tähtihaalarin, joka on ollut jo kahdella isoveljellä ja yhä hyvässä&lämpimässä kunnossa. Ekaluokkalaiselle ostettiin Popista kaksiosainen asu ja lisäksi hänellä on kotipihaleikeissä käytössään samanlainen Ticketin tähtihaalari kuin kuopuksella. Sen löysin edullisesti, kun joku oli jemmannut itselleen eikä ollutkaan käyttöä, oli siis ihan uusi. Kaupunkitakkeina 7v&5v ovat käyttäneet POPin tummansinisiä parkatakkeja, joiden luulin olevan jo pieniä, mutta yllättäen sopivatkin vielä, kolmas talvi menossa. Kuopukselle ostin POMPdeLUXin viime talven alesta edullisesti tummansinisen karvareunushupullisen takin. Pojilla on myös toistensa vanhat ruskeat Ticketin takit, mutta jostain syystä niille ei ole ollut tänä vuonna juurikaan käyttöä. “Juhlatakkeina” meillä on vielä duffelit tummansiniset ja beiget. Ne on kiertäny veljeltä toiselle. Kuopus on siis jo takkinsa viides käyttäjä 🙂 Duffelit ovat Benettonin ja Girandolan. Tosi hyviä molemmat merkit hintalaatusuhteeltaan. Nyt jo vähän kauhulla odotan kevätvaatehankintoja. Kunpa valikoimat olisivat meille passelit. Meillä on myös ollut käytössä niitä POPin fleecevuorillisia haalareita ja ne sopivat mielestäni loistavasti nyky-Suomen talviolosuhteisiin. Tykkäisin ihan yksivärisistä tummansinisistä, koska niihin on helppo yhdistää asusteita. POPin tyyliin vaan kuuluu ne eriväriset vetoketjut, jotka ei oo ihan mun juttu, vaikka meiltä muutama sellainenkin löytyy.

  • Sofia

   En kyllä yhtään kadehdi tuota teidän ulkovaatteiden tarpeen määrää Täti Ruskea. Duffelit ovat niin ihania! Haalarissa jonka hankimme oli vihreä vetoketju, mutta totesimme ystäväni kanssa, että itseasiassa moelmmat tykkäämme kombosta, tummansininen, vihreä ja vaaleanpunainen. Ystäväni ehdotti, että teettäisimme Pipån sivuilla tytöille raitapipot näissä väreissä. Ovat sitten reippaan freeseinä eskarissa.

 • Susanna

  Mulla ollut monena vuotena nimenomaan välikausiasut POPilta ja ne ovat kyllä laadultaan hyviä. ja juurikin nuo perusvärit ovat kivoja sekä pojilla että tytöillä. Meillä ollut MOLOn talvihaalari nyt toista vuotta myös käytössä. Itse en pidä yhtään sen kuosista (kirkkaat raidat), mutta tyttäreni rakastaa… laadusta voin kyllä todeta, että aivan ylivoimainen kaikkiin muihin merkkeihin. Toisena kombona (juurikin tuosta “haalarit on vauvoille” syystä) meillä on tyttärellä Verre de terren lämmin turkishupullinen ski -takki (tykkään) ja mustat Ticketin housut. Laatu myös kummassakin erinomaista. Koot Verre de Terrellä pienehköt – tyttäreni on 5 v ja 6 v takki ei kyllä ensi talvena mene. Miniaturea moni on myös kehunut merkkinä, joten taidan kokeilla sitä ensi talveksi. 10 v pojan kanssa olemme siirtyneet jo reippaampiin merkkeihin – tänä talvena North Facen takki käytössä, joka ihan huippu. Kuoritakin sisällä on irrotettava kevyt toppis, eli tästä kokonaisuudesta saa ikäänkuin 3 komboa. Vinkkinä, että North Facea myy myös Alex & Alexa, jossa usein tosi hyviä diilejä muuten suht hinnakkaille merkeille.

  • Sofia

   Susanna, mun mielestä ne Ver de Terret taas on jotenkin tosi isoa kokoa… mutta ehkä sitten kuitenkin vaan ne haalarit eikä ehkä niinkään tosiaan nuo takit. Niissä haalareissa se kuusivuotiaan koko menee kyllä aika varmasti vielä tokaluokkalaiselle ensi talvena ( hän tosi pieni kuten tiedät), mutta tosiaan takki taitaa olla meilläkin 8-vuotiaan kokoinen.

   Siellä Alex & Alexan sports osastolla on tosi hyviä juttuja! Ja just mageita merkkejä oikeista skimba- ja lautailuvaatteista. Siirryn sinne varmaan sitten kolmannen/ neljännen luokan tienoilla kans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.