Jan
23

Peanut & sesame noodles

by Sofia   -   in Cooking

This is a fast food recipe that everyone in your family will likely love. It´s super easy and simple to make. I found the recipe here via Pinterest ages ago so go ahead and check it out as I will be writing it in Finnish on the blog today. I add extra sesame oil on mine and as dinner I like to serve this with some vegetables ( broccoli, bell peppers, snap peas etc. work really well) and a source of protein ( like chicken or tofu if you like it vegan). You can use gluten free noodles on this or anything you fancy really to make it just right for your taste and needs. You can substitute the chicken broth for veg broth just as well for a vegan dish.

Nämä nuudelit on helppo valmistaa ja ne maistuvat todennäköisesti perheessä ihan jokaiselle. Lisäksi voi tarjota vihanneksia, kuten parsakaalia, paprikaa tai vaikkapa sokeriherneitä ja jonkin proteiinin lähteen kuten vaikkapa kanaa tai tofua. Nuudelit valmistuvat ihan käden käänteessä joten ne ovat sopiva arkiruoka ja ne ovat herkullisia myös uudelleen lämmitettynä ( tai mielestäni myös kylmänä) joten loput voi ottaa töihin evääksi seuraavana päivänä.

DSC_0117

maapähkinä- ja seesaminuudelit

3 rkl maapähkinävoita ( tähän sopii parhaiten sokeroimaton jossa ei ole mitään ylimääräisiä aineksia)

3 rkl soijakastiketta tai tamarinia

1-3 rkl seesamiöljyä ( itse laitan reilumman annoksen mukaan, kokeile mistä pidät)

0,5-1 dl kana- tai kasvislientä

1 tl puristettua/ raastettua valkosipulia

1 tl raastettua inkivääriä

1 tl Sriracha kastiketta ( jos sinulla on mm. lapsia jotka eivät pidä tulisesta ruuasta voi tätä lisätä hyvin vaikka vaan omaan annokseensa)

koristeluun kevätsipulia ja seesaminsiemeniä

1. Laita nuudelit kiehumaan ( kastikkesta riittää noin neljän hengen annokseen).

2. Sekoita kastikeaineet pienessä kattilassa lämmöllä.

3. Sekoita nuudelit ja kastike sekaisin ja koristele.

DSC_0136

DSC_0122

DSC_0134

DSC_0131

DSC_0132

DSC_0118

Nuudelikastikkeeseen voi lisätä halutessaan myös vähän hunajaa tuomaan makeutta ja mm. limeä tuomaan happoa, kuten usein teen. Tämä ateria on vartissa valmis joten se sopii täydellisesti iltaan jolloin kaikilla on kiljuva nälkä ja kiukku jo ovesta sisään tultaessa. Jos teet lisukkeeksi kanaa tms. voit paistaa sen samalla. Vihannekset voi höyryttää nuudelien päällä tai tarjoilla vaikka raakana, kuten sokeriherneet ja esim. porkkanaa ( meillä toinen lapsista ei välitä porkkanoista lämpimänä, mutta rakastaa niitä raakana, joka ei mielestäni olen lainkaan huono juttu, joten hän saa omansa aina valmistamattomana kaikkine hyvine vitamiineineen). Jos käytät kasvislientä on annos vegaaninen ja jos valitsen gluteenittomat nuudelit on se myös sitten gluteeniton.

Kivaa päivää!

Have a great day!

Lattemamma

0 COMMENTS
|
4,659 VIEWS
|
Partager sur Facebook
Leave a comment
name
email
url
message