Feb
1

Poor Sophie

by Sofia   -   in Good things for kids

You all know Sophie la Girafe. Well the good old classic toy has been in the media lately as someone cut theirs in half and found mold inside it ( and youtube filled with videos of others trying the same). I think by now the whole “scandal” has died down a little as it has been established that the teething toy Sophie is not a bath toy and the instructions advice one not to emerge it in water just to clean it by wiping it with a damp cloth. 

file_64

But it made me think of another Sophie toy I once received in a goodie bag from a blogging event over a year ago. It´s a Sophie bath toy. My girls are kind of “old” to have bath toys but they still do and when we got the Sophie I thought I would save it and maybe give it as a gift to a friend who has a baby at some point. But my girls insisted on having it and it has been in our bathroom since. I really don´t mind it as I like the look of the natural Sophie´s. But to get to my point this Sophie bath toy is great as it does not contain any holes so it does not collect the bath water inside of the toy thus not growing mold as some bath toys do. 

file_3_34

I also like the Fanfan teething toy that is new from the Vulli brand. It looks similar to Sophie but it´s a deer and it´s such a cute little toy. All the Sophies & friends are 100% natural rubber. 

file_3_35

Are you a Sophie fan? We had one for each girl.

Have a good day!

Lattemamma

p.s. You can see the cleaning instructions for the teething toy here and a few words about saliva and it´s effects. 

Photos from Ombrellino, see links.

p.p.s. Seuraatko Ombrellinoa Instagrammissa? Jos et vielä seuraa niin nyt on hyvä hetki aloittaa. Helmikuun ajan 5 bloggaajaa ottavat instatilin haltuunsa vuoroviikoin ja Lattemamma on vuorossa viikolla 7 eli ystävänpäiväviikolla. Olisi kiva nähdä teidät kaikki siellä! ♥ 

8 COMMENTS
|
4,521 VIEWS
|
Partager sur Facebook
8 comments on “ Poor Sophie „
Täti Ruskea, on February 1, 2017

Mä tutustuin Sophie-kirahviin vasta nuorempien lasten vauva-aikana. Toiseksi nuorimmalla on Sophie ja kuopuksella tuo ihastuttava, joka ilmestyi silloin juuri sopivasti hänen ensimmäiseksi jouluksi. Kuopuksella on myös Sophien pieni soitto/aarre/korurasia. Yksi pojista sai lahjaksi sellaisen Sophien pururenkaan. Sellaisia oon vienyt myös vauvalahjoiksi. Se on mielestäni kauniisti pakattu ja siitä on vauvan helppo tarttua kiinni ja järsiä, kun ikeniä kutittaa. Kylvyssä meillä on sellainen “liikkuva” Sophie, mutta tuo teidän kylpy-Sophie on ollut mulla vielä haaveissa. Meidän pikkupojat leikkivät vielä kylpyleluilla. Yhtenä suosikkina on esikoiselle aikoinaan ostettu peruskylpyankka, jossa ei myöskään ole sitä “reikää” ja on siksi pysynyt hyvänä jo yli 16 vuotta. Oi, odotan innolla sinun Ombrellino-viikkoasi <3

Sofia, on February 1, 2017

Meillä myös oli Purkalla se pururengas. Ihan huippu! Oli muuten niin ihana löytää sinut instasta Täti Ruskea!

Helen, on February 1, 2017

My daughter had a small Sophie teething ring. She loved it, especially when those first teeth were coming through. I would put it in the fridge to make it nice and cold so it could soothe her little gums.

Sofia, on February 1, 2017

Bubble Gum had that too. So great!

Täti Ruskea, on February 1, 2017

Tunnistit 😉 Instamaailma on mulle ihan uusi juttu.

Sofia, on February 1, 2017

Täti Ruskea, arvasin niistä tiernapojista ;)…

Barbamama, on February 2, 2017

Meillä on tykätty kovasti Sophie la Girafesta ja perus-Sophien lisäksi on ollut muitakin Sophie-puruleluja sekä kylpykirja, soittorasia, palapeli ja mitä vielä. Nyt kun purulelut eivät enää ole tyttärelleni itselleen tarpeen, hän on käyttänyt niitä leikeissään nukkevauvojensa leluina. Syksyllä tuo perus-Sophie oli unohtunut pihalle ja kastunut sateessa. Muutamassa päivässä se oli muuttunut ihan homeiseksi ja jouduttiin heittämään pois. Näin voi käydä luonnonkumille.

Sofia, on February 6, 2017

Barbamama, meillä oli pieni Sophie avaimenperä josta irtosi se mini kirahvi. Se on täydellinen nukkeleikeissä nukkejen omana puruleluna…

Leave a comment
name
email
url
message