Jun
20

Tranquil

by Sofia   -   in Interior design  Shopping

Tranquility and serenity are not only great words but also mindsets or moods I love to be in ( but obviously am not at all times). The lovely grey scented candle from Gauhar Helsinki definitely helps me get closer. The scent is delicious. Fresh and full. I shot it in our outhouse on the island. The colours match perfectly ( it would look great in our home too but as we are mid renovations and currently not living there I keep it on the island). For those of you not in the know, on some ( well most,) islands mainly used for summer cottages and summertime living do not have plumbing. The water comes from a well and the outhouse substitutes for a bathroom. Ours is white & light grey inside.

DSC_0244

DSC_0254

DSC_0235

DSC_0250

I love burning candles on rainy days and on sunny days. Fall & Winter but also Spring and Summer.  Even as a teenager I remember listening to some music in my room and burning a candle on my window seal ( probably thinking of boys). When scented candles became all the rage at about 17 years ago I was obsessed and I still am. I love how some candles take me back to certain places or eras in my life. Like how I used to always burn my Diptique Mimosa candle in my room in Hamburg or the Tocca Sofia candle that has a scent directly linked to when I first met my husband ( it was a birthday present from my brother a few months after we had started dating with my now husband). Or the Christian Tortú pamplemousse rhubarb that smells just like our apartment in Paris. It may not be über hip to burn scented candles, like it used to be, but they create an atmosphere that just makes me… well tranquil, serene & calm. This one is my current favourite. It is a soy candle made in France ( where they also make the amazing scented sachets I´m obsessed about. They make my jumpers smell so good just being in the same closet).

Lattemamma

p.s. This post is a collaboration with Gauhar Helsinki ( that you know I love love love).

4 COMMENTS
|
3,576 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Tranquil „
Karkki, on June 20, 2017

Tuoksukynttilät herättää mussa vähän ristiriitaisia tunteita. En ole suuri fani ja suurin osa tuoksuu minun nenään liikaa. Mutta myönnän, että niillä saa luotua tunnelmaa ja muistoja, tai lähinnä tuoksuihin liittyviä muistoja. Sain keväällä lahjaksi Noble Islen ‘Rhubarb, Rhubarb’ kynttilän, jossa tuoksuu myös hitunen rosmariinia. Minulle tuoksusta tulee mieleen raikas kevätaamu. Ihana tuoksu. Toinen mistä pidän on Mrs Meyer’s Clean Day Lavendar scented Soy candle. Tätä ei polteta vaan pidetään kaapissa missä puhtaat pyykit odottaa silitystä siihen asti kunnes omalta pihalta saa laventelia kaappiin tuoksumaan. Ja kun syksy tulee kynttilä pääsee terassille tuottamaan viimeisiä kesän tupsuja <3

Ihanaa Juhannusta ja iloista päivää <3

Sofia, on June 30, 2017

Karkki, mäkin tykkään toki vaan tietyn tyyppisistä tuoksuista kynttilöissä ja esim. tyyliin Yankee candelit on mulle liikaa…

Agata, on June 20, 2017

Teillä on siis asunto remontissa? Mielenkiintoista olisi kuulla/nähdä lisää remonttiin liittyvistä jutuista!

Viehättävältä näyttää tämä mökin nurkkaus. Tuoksukynttilät ovat ihania.

Hyvää kesän jatkoa!

Sofia, on June 30, 2017

Moi Agata, meillä on niinkin epäkiinnostava remontti kuin putkiremontti käynnissä. Muuten toivottavasti pysyy saman, mutta makkarin yhteydessä oleva pikkukylppäri rempataan uudenlaiseksi. Sitten joskus kun päästään takas kotiin ja on valmista niin laitan varmasti kuvia lopputuloksesta blogiin ( varsinkin jos se onnistuu 😉 ).

Sulle myös!

Leave a comment
name
email
url
message