Jun
26

Basil, feta & chicken pasta

by Sofia   -   in Cooking

Juhannuskin on jo juhlittu, mitä ihmettä?! Tämä kesähän menee vauhdilla eteenpäin. Enää muutama päivä kaupungissa ja sitten muutamme saareen asumaan. Töitä pitää tehdä vähä siellä täällä, mutta onneksi tiedossa on muutama kiva työreissu ja operoidaan sitten hommia sieltä saaresta. Lapset pääsevät muutamaa kaupunkipäivää lukuunottamatta viettämään saariston lasten elämää. Aika ihanaa! Tämä alla oleva resepti on muuten juuri sopiva vaikka mökkikeittiöön ja annoksen valmistamiseen ei mene montaa astiaa tai paljoa aikaakaan.

This recipe is from a Donna Hay book from years and years ago. I have ( well obviously) made some adjustments over the years but it is one of those super simple recipes anyone can make wherever ( even on a sailboat). If I remember correctly the original recipe has spaghetti, chicken, olive oil, feta cheese, basil & black pepper. You can add whatever to it but I have added lemon rind & juice ( I know I seem to add it to pretty much everything but it´s just so good with chicken) and some onion or scallions. Also sage is great added with the basil and fresh arugula just folded in at the end is a great addition.

Boil spagetti ( or pretty much whatever pasta you want) in salty water. On a frying pan sauté some onion and chicken fillets cut in to strips. Season with just a little salt ( as the feta is salty) and pepper. Fry a huge bunch of basil on a different pan until crunchy. Mix together pasta ( with a little boiling water), some great quality olive oil, the rind of a lemon and some lemon juice, the basil & the chicken. Crumble in a big chunk of feta cheese. Season for taste. At the end you can add some of that fresh arugula. 

DSC_0566

DSC_0565

DSC_0576

If your kids are not in to feta ( you guessed it, mine say they are not) you can take part of the pasta on the side for them before adding the cheese. 

Have a great week!

Mukavaa viikkoa!

Lattemamma

p.s. For measurements I would say maybe 3-4 fillets of chicken and 200g of feta, rind & juice of 1/2 to 1 lemon for 4 persons. 

0 COMMENTS
|
4,551 VIEWS
|
Partager sur Facebook
Leave a comment
name
email
url
message