Jul
14

Say Bonjour To The Lady

by Sofia   -   in Good things for kids

Tänään kirjasuositus ja ihanan viikonlopun toivotukset! Toivottavasti lomasi on sujunut leppoisasti tähän saakka. ♥ 

Oh I love this book and so do the girls. It´s just a little funny, a little cute and maybe a lot unnecessary. It is a ( mostly) picture book about the differences between child rearing in Paris and New York. It´s a subject we have seen in books a lot in the last years like “Raising bébé” and “French kids eat everything”. But never the less the subject interests me as I find myself standing somewhere between these two types. But this book is fun for kids too. My girls love going through it. They decide which one is more what they like, what mommy does and then what they would teach their kids.  If your life has a spot for a cute but frivolous book then this would be for you. Lovely illustrations, funny facts ( I saw my French sister in law on many of the pages even though she is not very  “Parisian chic” kids style vice necessarily) and it still gives you something to think about. We give this book a recommendation with my girls. 

DSC_0845

DSC_0847

 Collage-11

DSC_0849

 Collage-10

DSC_0860

PicMonkey Collage-13

I added some collages I gathered from my Pinterest boards to highlight the differences ( as my photos of the book don´t really do it justice). Which way is more your way? The fun and free child rearing and wear whatever you want wherever you want style or the more structured and strict approach? As said I´m definitely somewhere in the middle.

Have a great weekend!

Lattemamma

p.s. If I was shopping for the New York version of the style I would shop here. For the Parisian version obviously here.

2 COMMENTS
|
3,659 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ Say Bonjour To The Lady „
Karkki, on July 14, 2017

Tämä sai minut nauramaan ääneen.

Näistä kahdesta ehdottomasti New York style. Mun on turha haaveilla edes, että pystyisin pukemaan lapseni Pariisi tyyliin. Se olisi meidän huushollissa liki sodanjulistus. Lapsella 7-v poika on vankka käsitys siitä mimmoisia vaatteita haluaa ja sen mukaan mennään. Viimeisin hullutus on käyttää eri pari sukkia 😀 Hän on hyvin hip ja hop. Yllättäviä valintojakin hän tekee kuten pellavashortsit ja reilu ohut pellavainen vaarinpaita. Lippis on päässä aina ja kesällä joskus olkihattu. Ja uimarannalla aina uv paita, koska se on vaan cool koska surffaritkin käyttää.

Ihanaa viikonloppua 🙂

Täti Ruskea, on July 14, 2017

Kuulostaa hauskalta! Vaikken tunnekaan pariisilaiskulttuuria, voisin ehkä kuitenkin väittää, että kallistun enemmän siihen suuntaan. Tai ainakin “näen” pikkupoikani polvisukissa, shortseissa ja duffeleissa pariisilaisissa puistoissa ja karuselleissa 😀 ja tietenkin niissä hillityn värisissä, muttei harmaissa 😉 No joo, kyllä meidän lasten vaatteissa värejäkin löytyy ja saavat myös itse päättää pukeutumisestaan. Kokeilin vaatehuoneremontin myötä pystyviikata pikkupoikien vaatteet laatikoihin sillä seurauksella, että 5v alkoi jälleen vaihtaa paitaansa useita kertoja päivässä, kun ne olivat niin helposti nähtävissä. Eipä tainnut musta sitten kuitenkaan tulla pariisilaismammaa 😉 vaikken kyllä “kermakakuksikaan” pysty 😉

Leave a comment
name
email
url
message