Nov
16

The en suite

by Sofia   -   in Interior design

As we had the plumbing renovation we re-did the smaller bathroom attached to our bedroom. It was nice before but we had an idea how to make it even better. Plus we had skimped on the materials on the previous renovation as our budget was blowing over so widely. This time we wanted it to match the rest of the house in it´s materials.

The bathroom is mostly used by my husband ( he also has the walk in closet attached to our bedroom… because the other one is bigger as is the other bathroom). So we wanted the bathroom to have a bit of a masculine edge to it but so that it could just as well be for a lady. We are still looking to add an old fashioned shaving set for him there and to be honest he is not usually keeping flowers in there unless we have guests coming and I put them there.

We decided on the grey colour scheme when we found this tile in the most amazing shade ( with a lot of help from my brother who is our architect and drew the whole thing too). But in my opinion it is the sink, the shower & the little details that truly make the room. Those were all found in one of our favourite sources for home improvement, Domus Classica. They have an amazing collection for anyone doing a renovation or building a house. We also often visit their store for things for the island. They have everything from kitchens to Moroccan style floor tiles, from fire places to radiators and light fixtures & switches to door handles to match the period of your house. The sink, the fixtures, the shower, the hand towel ring & toilet roll holder are all from there.

The white Burlington sink is perfect with the grey tiles and we had the mirror made for the wall with the cut edges. We are exteremely happy with the results! If you want to know about anything in the bathroom in more detail, please ask in the commentary and I will try to find the answer for you.

DSC_0857-2

DSC_0806

DSC_0776

DSC_0782

DSC_0805

DSC_0801

DSC_0796

DSC_0867

DSC_0865

DSC_0789

DSC_0863-2

DSC_0788

DSC_0881

DSC_0797

DSC_0780

DSC_0858

DSC_0860-2

DSC_0781

DSC_0787

DSC_0884

 

I tired to take a picture from every corner and nook! 

Have a lovely weekend! I have some very special plans but I will share those with you on another post.

Latemamma

12 COMMENTS
|
7,144 VIEWS
|
Partager sur Facebook
12 comments on “ The en suite „
Barbamama, on November 16, 2017

Hieno ja tyylikäs kokonaisuus. Erityisesti huomioni kiinnittyi tuohon lasiseen hyllyyn oven päällä. Hyvä idea, saatan lainata sen!

Sofia, on November 22, 2017

Barbamama kiitos kaunis! Ja idea lainaukseen, se on tosi näppärä…

Jessica, on November 16, 2017

Hej,
Vilket härligt badrum!
Var har ni hittat de kakel som är på väggar och golv?

Sofia, on November 23, 2017

Tack Jessica! Gålvets kaklar är från ABL och väggens kaklar är från Laattapiste.

Eija, on November 17, 2017

Kaunista, kaunista! Olen itsekin tehnyt hyviä löytöjä Domus Classicasta. Toinen hyvä, vastaava liike on Rakennusapteekki. Vielä minua kiinnostaisi tietää, missä olette teettäneet peilin. Olen nimittäin myös aikeissa teettää fasettihiotun peilin.

Sofia, on November 23, 2017

Kiitos Eija! Peili on teetetty lasiliikkeessä mittatiluaksena. Se tuli urakoitsijan kautta, joten en tiedä liikkeen nimeä, mutta näitä saa varmasti teetettyä missä vaan lasiliikkeissä.

Tuplamamma, on November 17, 2017

Todella kaunis!! Harmaa-valkoinen yhdistelmä on suosikkini.

Sofia, on November 22, 2017

Kiitos Tuplamamma! On kyllä ajaton ja klassinen kombo.

Tiia, on November 18, 2017

Todella tyylikäs! Meillä on vastaava lasihylly suihkussa, vaatiihan se puhtaana pitämistä mutta siihen mahtuu mukavasti isompikin kokoelma pulloja ja purnukoita. Huomioni kiinnitti tuo lasta ja sen kiinnitys, näyttää kätevältä. Haluaisitko kertoa, mistä se on?

Sofia, on November 22, 2017

Tiia, se on itseasiassa aika vanha, oli jo edellisessä kylppärissä. Se on hankittu silloisesta sisustusliikkeestä Zanzasta ( vai olikohan se sen nimi, oli siinä Annankadulla). Valitettavasti en ole nähnyt näitä missään, enkä kyllä muista myöskään merkkiä enää. Pahoittelut kun ei musta ollut tässä hyötyä!

Mia, on November 22, 2017

Todella elegantin ja tyylikkään oloinen kylpyhuone. Ihana saada vähän itselle ideoita, kun ensi kesäsnä olisi trakoitus alkaa miettimään kylpyhuonetta uuteen kotiin.

Sofia, on November 23, 2017

Kiitos Mia! <3

Leave a comment
name
email
url
message