Dec
6

Finland 100 years

by Sofia   -   in Interior design

Today marks the 100th anniversary of Finland´s independence.  Here you can watch the trailer for a recent remake of a movie about the continuation war ( 1941-1944)  based on the classic book ” The Unknown Soldier” by Väinö Linna. If for nothing else, then to see the beautiful scenery of Finland. And I wanted to share some pictures of paintings by Finnish artists with you today. They are obviously not at their best in collages but in real life & size but I would love for you to see our incredible art. 

suomi100

Finland100

These paintings are, in no particular order, by famous Finnis artists Albert Edelfelt, Hugo Simberg, Akseli Gallen-Kallela, von Wright brothers, Eero Järnefelt, Aukusti Uotila and my favourite Helene Schjerfbeck. They are mostly from the late 1800 to early 1900.

Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Lattemamma

6 COMMENTS
|
4,649 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Finland 100 years „
Mummi Turusta, on December 6, 2017

Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle myös! Mitä kauneimmat maalaukset. Onko mitenkään mahdollista, että laittaisit joskus vielä kunkin maalauksen tekijän, niin voi katsoa taidekirjoista isommassa koossa.Ymmärrän kyllä, jos et ehdi.

Sofia, on December 10, 2017

Kiitos Mummi Turusta! Kaikki taulut löydät tekijöineen Pinterestistä kansiostani nimeltä Art. Sitä kautta ehkä saat etsittyä ne sitten kirjoista. Tässä linkki pinterest tauluuni.

Katja, on December 6, 2017

Hieno postaus! Tuolta löytyi muutama minunkin ehdoton suosikkitauluni. Hyvää itsenäisyyspäivää !

Sofia, on December 10, 2017

Kiitos Katja!

Helen, on December 6, 2017

Happy 100 years! Thank you for sharing those wonderful paintings. I especially like the one with three children on the beach.

Sofia, on December 10, 2017

Thank you Helen!

Leave a comment
name
email
url
message