Interior design

Have a lovely weekend!

Nappasin eilen muutaman kuvan kotoa, pitkästä aikaa makuuhuoneen puolelta. Meillä huonekalut tuppaavat vaeltamaan asunnossa vaihdellen paikkaa ja välillä ne palaavat omille paikoilleen, kuten tämä minulle kovin rakas harmaa pikku kaappi tai shenkki. Tähän aikaan vuodesta aivan erityisesti kaikki tuikkukupitkin pääsevät kaapeista esille. Kesäisinkin poltan usein kynttilöitä, mutta en ehkä niinkän tuikkuja kotosalla. Talvella niiden välkehtivä ja kauniisti kuppien pinnasta kimalteleva valo luo aivan omanlaisensa tunnelman. Toinen tytöistämme kysyikin minulta eilen autossa päivän päätteeksi aivan yllättäen; ” Mamma, rakastatko sä kynttilöitä yli kaiken?” ja rakastanhan minä, vaikka en nyt tietenkään yli kaiken.

Rakastan myös tätä aikaa vuodesta kun kouluissa on juhlia ja pianotunnit päättyvät matineoihin, sekä balettitunnit kauniisiin tanssinäytöksiin. On ihanaa nähdä omat lapset ylpeinä esittämässä kauan harjoiteltuja tansseja ja näytelmiä. Laulamassa koulun kuoron kanssa tuttuja lauluja. Meillä tytöt heräävät aamulla reippaana jotta ehtisin kihartaa heidän toiveestaan hiuksia ja Purkka ei jättäisi väliin mahdollisuutta pukeutua juhlamekkoon.

DSC_0138

Muistan nämä koulun joulujuhlat ja tanssi- & pianoesityksiä edeltäneet tunnelmat omasta lapsuudestanikin vielä niin hyvin. Rakastin esiintymistä, oli se sitten enkelikuorossa laulamista, pianon soittoa tai balettiesityksiä. Sitä tunnetta kun kouluun sai pukeutua kiiltonahkaisiin nilkkaremmikenkiin ja ihanaan mekkoon. Hiuksiin kiinnitettiin rusetti. Tanssien kenraaliharjoituksia, sitä, kuinka tunsimme Tapiolan kulttuurikeskuksen takahuoneet ja lämpiöt myöhemmin kuin omat taskumme. Ensin olin se pieni ballerina joka ihaili vanhempia tyttöjä jotka lipuivat ohi tutuissaan ja muistan myös ne pienempien tyttöjen ihailevat silmät kun myöhemmin itse kiirehdimme lavaharjoituksesta toiseen ja suihkutimme hiuslakkaa nutturoihimme ja venyttelimme käytävillä.

Tänä vuonna löysin koulun- & harrastusten opettajille ihanan muistamisen Tuomaan markkinoilta. Candle Light Storyn soijapohjaisia kotimaisia tuoksukynttilöitä. Näet ne Instagram “Stories´issani”.

DSC_0135-2

DSC_0139-2

Toinen kirjoista oli oma joululahjaostokseni ja toisen sain ystävältäni joululahjaksi. Mary Berryn kirja on ihan mahtava jos rakastaa kodinhoitoon liittyviä juttuja… ja minähän kyllä rakastan niitäkin. ( blogi voisin tänään selvästi olla otsikolla ” rakkauden aiheet”)

DSC_0144

This time of year brings all sorts of excitement like the end of year parties at school & piano- and ballet recitals. I love all of these! My girls want to get out of bed early so I can curl their hair and Bubble Gum is always excited for a chance to wear a dress. Mostly it´s just about the festive spirit and their sense of accomplishment. ” Mom & dad, look what I learned this year!”.

I can still remember how it felt as a child. Getting on stage, performing after all the hours of practising. I absolutely loved it! And getting dressed for the school Christmas recital, with my shiny Mary Jane´s and a red bow on my hair. It was the best. And my mom got me the prettiest dresses too. These things are definitely part of the Christmas magic!

Have a wonderful weekend!

Toivon sinulle aivan ihanaa viikonloppua ja kiireetöntä joulunajan esityksistä nauttimista !

Lattemamma

4 Comments

 • Agata

  Jälleen kerran niin ihana postaus. <3

  Tuli omat lapsuusmuistot mieleen. Balettikoulu oli vanhassa, sokkeloisessa puutalossa. Lautalattian narina askelten alla, puutalon viileys, isot ruutuikkunat puutarhanäkymin. Puiset tangot. Pölisevä hartsi kovakärkisiä varten. Pastellisävyiset puvut. Ikivanha jyhkeä piano. Spagaatit seinää vasten -mittanauhalla mitattiin, kuinka kaukana seinästä napa vielä on.

  Esityspäivänä tylliunelmat, hiuslakat, läpinäkyvät nutturaverkot, jännitys ja innostus.

  Valtavan vaikutuksen teki tyttö, joka oli ryhmän paras baletissa ja tanssiesitysten lomassa soitti viulua kovakärkiset ja tutu päällä. Siellä hän kiiruhti viulu kädessään kohti lavaa, tossujen kopistessa lattiaa vasten. Vau. 🙂 Olinkohan tuolloin 8-vuotias.

  Kiitos ihanasta blogistasi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.