Jan
8

Onnen aiheet

by Sofia   -   in Cooking  Random

Uusi arki on taas täällä kun koulujen lomat loppuivat. Aloitankin sen omalla suosikkiaiheellani blogissa, eli onnen aiheilla. Niitä täytyy välillä raskaimman arjen keskellä etsiä oikein silmät siristellen, mutta näin loman jälkeen ne löytyvät vielä helposti. Onneksi kuitenkin vuosi on kääntynyt jo hieman valoisampaa kohden ja jopa Helsingissä mittari on kääntynyt vihdoin pakkasen puolelle, jotta ulkona ei olisi ihan syyskelit. Nyt kun sitä lunta saisi vielä tänne eteläänkin.

Sain ystävältäni joululahjaksi Mary Berryn Mary´s Household Tips & Tricks kirjan. Voi että kun tämäntyyppiset kirjat tekevät minut sitten onnelliseksi. Moni asia on jo ennestään tuttu, mutta kirjassa on paljon hyviä uusiakin vinkkejä. Ihanan  inspiroivaa!

DSC_0278

DSC_0274

DSC_0276-2

DSC_0277

Tämän vuoden kalenterini löytyi Fraser & Parsleyltä. Se on minun makuuni täydellinen. Käsin sidotussa kalenterissa on hennon puuterinvaalenapunaiset nahkakannet, juuri sopivat viikkoaukeamat ja paljon tilaa myös muulle tarpeelliselle. Dinner party palnnig listat ovat samalta yritykseltä, mutta ne olen saanut lahjaksi. Listojen tekijän unelma! Jostain syystä rakastan edelleenkin asioiden kirjoittamista paperille. Ehkäpä pidän kiinni tästä hyväksi havaistusta ja vähän vanhanaikaisesta tavastani. Rakastan vuoden alkua kun tuleva näyttää vielä puhtoiselta paperilta, mutta rakastan myös tarinoita, muiden ja oman elämäni. Rakastan kalenteria joka täyttyy arjesta ja lomasta, harrastuksista ja matkoista, juhlista ja töistä. Elämästä. Se tekee minut onnelliseksi.

DSC_0285

DSC_0287

DSC_0294-2

DSC_0298-3

Tytöt saivat jo viime vuoden puolella nämä suloistakin suloisemmat kananmunakupit lahjaksi ystäviltämme. Niistä on hyvä syödä arjen pikaruokaa, keitettyä kananmunaa. Mieluiten tietenkin vapaan kanan pesämunia luomuna. Maistuvatko ne paremmilta? Ainakin nuo pikkuiset pisamat ruskeitten munien päällä ovat ihanat!

DSC_0305

DSC_0308

DSC_0306-2

DSC_0302

Hyvää alkavaa viikkoa! Yritän saada pikimmiten tänne jonkun kivan ja helpon arkiruokareseptin,  niitä en ole jakanut aikoihin. Uusin Glorian Ruoka ja Viini oli harvinaisen inspiroiva ja kansi kaunein pitkään aikaan. Sieltä testiin on menossa ainakin maissichowder eli -keitto ja sushinrakastajan pannulohi. Tänään taidan tehdä tomaattikeittoa ja laitan uuniin juustoleipiä ( aikuisille gruyerea) paahtumaan grillivastuksella.

Haluaisitko jakaa oman suosikki arkiruokasi? Semmoisen oikein nopean ja helpon jota teillä tehdään usein? Entä lähteekö kaupastasi mukaan joskus eineksiä ja jos lähtee, niin mikä niistä on ehdottomasti paras? Haluaisitko tietää mitkä ovat meidän valmisruokasuosikkimme?

Lattemamma

7 COMMENTS
|
4,229 VIEWS
|
Partager sur Facebook
7 comments on “ Onnen aiheet „
Karkki, on January 8, 2018

Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle! Oma onnenaiheeni on yksinkertaisesti arki. Minusta on ihanaa, että arki on taas täällä. Vaikka välillä se arjen tietty yksitotisuus hieman puuduttaa, on arjessa myös niin paljon ihania asioita kuten vaikka kahvittelu rauhassa lapsen tanssitunnin aikana.

Kyllä meillä tartutaan aina silloin tällöin eineksiin ja myös ihan noutoruokaan. Minusta joskus on vain mentävä siitä missä aita on matala tai sitä ei ole ollenkaan. Eineksistä koko perheen suosikkeja ovat Stokkan Herkun Lindströmin pihvit (en ikinä jaksa niitä itse tehdä) ja Tuores Wokki-vihannekset (tuoreet valmiiksi pilkotut vihannekset). Sen lisäksi itsetehdyn pitsan korvaamme toisinaan Pizzariumin pitsalla ja vain lämmitämme sen itse kotona.

Kyllä kovasti kiinnostaa lukea mitkä ovat teidän perheen valmisruokasuosikkeja. Kenties sieltä löytyy jotain itsellekin uutta 🙂

Ihanaa viikkoa, nautitaan pakkasesta 🙂

Laura, on January 8, 2018

I enjoyed this post. Always lovely inspiration.

Avalie, on January 8, 2018

Meidän perheen nopeat arkisuosikit on bataattisosekeitto raejuustolla ja mangokana (filesuikaleet, mangosose, kookosmaito ja chili). Myös perinteinen jauheliha- tai nakkikastike (ruskeakastike) uppoaa hyvin.
Valmisruoista meidän perheen suosikki on pakastefalafelit ja ranskanperunat. Myös paneroitua pakastekalaa ostetaan joskus ja Heseltä saatetaan hakea ateriat kun mies on työmatkalla ja ilta on venähtänyt pitkäksi harrastusten parissa.

Ihanaa arkea <3

tripptrapptrull, on January 10, 2018

Meillä yksi hätävara illallinen, eritysesti lapselle iltapäivästä ennne treeneihin lähtöä on thai-kuubit pakkasesta. Pyrinkin siihen että kotona olisi pakkapasessa aina kuubi tai kaksi pahan päivän varalle.

HannaK, on January 10, 2018

Pikaiset pelastukset ovat savukala (siika tai lohi), siihen nopea kermaviilikastike. Stockan Schezuanin härkä (miten lie kirjoitetaankaan) ja perinteiset pinaattiletut sekä lihaperunasoselaatikko. Hernekeittoa ei valitettavasti syö kuin toinen lapsista. Välillä kiireessä mennään siitä missä aitaa ei ole ollenkaan!

Sofia, on January 15, 2018

Kiitos ihanat kaikista hyvistä vinkeistä teidän arjen pelastajiinne liittyen! <3

Annika, on January 17, 2018

Tämä ei ole mikään gourmet-elämys, mutta lapsille uppoaa hyvin: pari pussia peruna-sipulipakastetta ja rasia (maustettua) Härkistä uunivuokaan ja (maustettu) kerma päälle ja uuniin. Tämän helpommaksi ei “kokkaus” mene 😉

Leave a comment
name
email
url
message