Cooking

Runeberg

Kielo (Liljekonvaljen)

Näin kerran unta, että olin taivaassa. Näin siellä kaikki ne kukat, tunsin kaikkien niiden kukkien tuoksun, jotka olivat minulle ennen rakkaita. Mutta maiset kukat olivat taivaisiin verrattuina kuin ne olisivat kasvaneet kuunkajossa eivätkä auringon valossa. Kielo yksin oli kaltaisensa sekä taivaassa että maan päällä. Sama viattomuuden väri, sama hieno tuoksu siellä taivaassa kuin täällä alhaalla, mutta täällä vain muutamia päiviä keväällä, siellä ympäri vuoden.

(suom. Tarmo Manelius)

DSC_0898

DSC_0889

DSC_0901

DSC_0893-2

DSC_0882

Näin kauniisti kuvaili J.L. Runeberg yhtä lempikukistani, Suomen kansalliskukkaa kieloa.

Meillä leivottiin maanantain iltateelle Runebergin torttuja ystäväni äärettömän hyvällä reseptillä.

Hyvää alkavaa viikkoa ja hyvää Runebergin päivää,

Lattemamma

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.